Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τα αιολικά είναι μια ακριβή ενεργειακή και περιβαλλοντική απάτη -- Άνδρος, 17 Σεπτεμβρίου 2018


 Αυτή η εικόνα εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο (την βρήκα εδώ).  Είναι η περίληψη της περίληψης του θέματος των αιολικών. Ο κόσμος, ευτυχώς, έχει τουλάχιστον καταλάβει τι γίνεται... 


Τα αιολικά:

Ποτέ και πουθενά δεν μείωσαν ουσιαστικά την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας. Η ύφεση και η αποβιομηχάνιση μειώνουν την χρήση λιγνίτη. Οι μονάδες (εισαγόμενου) αερίου και οι εισαγωγές ρεύματος αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής εγχώριας ενέργειας. Σε ξένες χώρες με πολλά αιολικά, όπως η Γερμανία και η Δανία, τα αιολικά είναι μόστρα για να εξάγουν αυτές οι χώρες ανεμογεννήτριες. Ούτε η Γερμανία, ούτε οι Δανία ηλεκτροδοτούνται από τα αιολικά τους. Αλλά χάρη σε αυτά έχουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Το ακριβότερο ρεύμα στον κόσμο το έχει η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας. Μαντέψτε τι έχει αυτή η Πολιτεία... Πολλά αιολικά -- και αέριο.

Πάντα και παντού, σε περιοχές που εγκαθίστανται αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν, μόνιμα, μη ανατρέψιμα, το περιβάλλον της περιοχής.  Μια ματιά στην Νότια Εύβοια, από το καράβι, φτάνει. Όχι, δεν κάνουν κάποιο άλλο καλό στο περιβάλλον. Η ενέργεια που παράγουν είναι εν πολλοίς άχρηστη και βλαπτική. Το μεταβλητό ρεύμα τους "ενσωματώνεται" με διάφορα ακριβά και ρυπογόνα κόλπα στο δίκτυο, αλλά αυτό δεν το κάνει "καθαρό" ή "επιθυμητό".

Υποχρεώνουν τον καταναλωτή να πληρώνει επιπρόσθετο φόρο με το βαρύγδουπο όνομα "ΕΤΜΕΑΡ". "Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων". Μέγιστη απάτη.  Τα αιολικά, πουθενά στον κόσμο δεν μετρήθηκαν να  μειώνουν ρύπους. Ούτε σε μεμονωμένες χώρες, ούτε σε στατιστικές αναλύσεις πολλών χωρών και για όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν αιολικά. Μούφα. Το ΕΤΜΕΑΡ είναι απλά ...φόρος. Δεν έχει σχέση με "καθαρή" ενέργεια, ή καν με ενέργεια. Είναι επιδότηση των Γερμανών και Δανών που μάς εξάγουν άχρηστα και ενοχλητικά μηχανήματα, με ποσοστά σε ντόπιους διαχρονικά κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους που παριστάνουν τους "επενδυτές".

Κάνουν πλούσιες τις εταιρείες που τα εγκαθιστούν με πρόφαση το δήθεν καθαρό, αλλά αμελητέο και προβληματικό κουτουρού ρεύμα που παράγουν όταν φυσάει.   Οι βασικοί ωφελημένοι από τα αιολικά είναι οι 1) Γερμανοί (και οι Δανοί) που τα εξάγουν. Επίσης ωφελημένες είναι 2) οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ηλεκτροπαραγωγικές εταιρίες που αφ' ενός τα λειτουργούν (και εισπράττουν τις επιδοτήσεις) και αφ' ετέρου αποκτούν τον έλεγχο κάθε αγοράς αφού με πολλά αιολικά, τα θύματά τους αναγκάζονται να αγοράζουν συμβατικό ρεύμα από αυτούς (τα αιολικά ποτέ δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν). Κερδισμένοι επίσης είναι 3) όσοι εμπλέκονται με φυσικό αέριο αφού τα αιολικά απαιτούν "εφεδρείες", δηλαδή συμβατικές μονάδες που να μπορούν να λειτουργούν μεταβλητά και με "ταχεία απόκριση" ώστε να προσφέρουν την σταθερή ηλεκτροδότηση που προαπαιτεί κάθε δίκτυο. Υπάρχουν 4) και άλλοι κερδισμένοι, τυπικά οι ντόπιοι μεσάζοντες που εμφανίζονται σαν "επενδυτές" και τάζουν λαγούς και πετραχήλια στους ιθαγενείς, πιέζουν ή "πιέζουν" Κυβερνήσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, ταΐζουν τα ΜΜΕ με αρλούμπες για να μας τις σερβίρουν κλπ.

Οι βασικοί χαμένοι είμαστε εμείς, οι καταναλωτές και κάτοικοι αυτής της χώρας που α) πληρώνουμε (υποχρεωτικά) για κάτι ψευδεπίγραφο, β) εκχωρούμε (κυριολεκτικά) την χώρα μας και γ) καταδικαζόμαστε σε μόνιμη υποβάθμιση και ύφεση.  Τα αιολικά υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις, οι επιδοτήσεις αυτές είναι "μη ανταποδοτικές" (δηλαδή δεν παίρνουμε αξιόπιστο ρεύμα, ή καθαρό ρεύμα, από αυτά -- οι χάντρες και τα καθρεφτάκια δεν είναι "ανταποδοτικότητα", είναι μίζα σε φτωχούς ηλίθιους) και, φυσικά, τα αιολικά χρειάζονται γη, χώρο, που γίνεται μόνιμος σκουπιδότοπος, όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, όπως ήδη είπα, ας ρίξει μια ματιά στην Νότια Εύβοια από το καράβι. Τα αιολικά υπάρχουν επίσης μόνο με διασυνδέσεις -- για να διαχέεται το πρόβλημα αστάθειας που δημιουργεί το κουτουρού ρεύμα τους σε ...γείτονες.

Τα αιολικά είναι μια 100% παρασιτική δραστηριότητα που ξεκίνησε με την ενεργειακή κρίση του 1973-1979 (τα πρώτα εμπάργκο πετρελαίου), απέτυχε ήδη από τότε, και επανήλθε δριμύτερη με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση των δύο Γερμανιών, περί το 1990. Επανήλθαν επειδή ξεπέρασαν το μέχρι τότε ανυπέρβλητο εμπόδιο που είχαν: Κανείς δεν τις ήθελε, επειδή κανείς δεν ήθελε και κανείς δεν πλήρωνε το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα που παράγουν.

 Η μόνη σημαντική "τεχνολογική" εξέλιξη των αιολικών από το 1973 μέχρι σήμερα είναι η ανακάλυψη του τρόπου επιδότησής τους, περί το 1990 -- από τους Γερμανούς:  Έγιναν ...υποχρεωτικές! Έγινε υποχρεωτική η αγορά του ρεύματος που παράγουν, από τα δίκτυα! Έγινε υποχρεωτική η πληρωμή τους, με υποχρεωτικές χρεώσεις στον λογαριασμό του ρεύματος! Μπήκαν υποχρεωτικές ποσοστώσεις σε κάθε χώρα. Σε εμάς, αυτή η "εφεύρεση" μάς ήρθε την άνοιξη του 2010, όταν με ψήφους Πασόκ και ΝΔ (αλλά όχι του τότε Σύριζα) πέρασε ο Νόμος Μπιρμπίλη, λίγες μέρες μετά το διάγγελμα πτώχευσης του ΓΑΠ από το Καστελόριζο.

Και, για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, μασκαρεύτηκε όλο αυτό το εγχείρημα με ατέλειωτα παραμύθια ότι τα αιολικά θα σώσουν τον πλανήτη με καθαρή ενέργεια, ότι θα φέρουν ενεργειακή αυτονομία, ότι δεν ενοχλούν και κάνουν...καλό και άλλες ανοησίες που σερβίρονται από επαγγελματίες παραμυθάδες με σκοπό να κοροϊδέψουν ανθρώπους που δεν έχουν τις τεχνικές ή οικονομικές γνώσεις να καταλάβουν ότι πρόκειται για απροκάλυπτη κλοπή.

Τώρα... Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται "επαναστατικά", αλλά δεν είναι. Οι αιολικοί έχουν ένα σωρό σοφιστείες και ειρωνείες του στυλ "δηλαδή προτιμάτε καρκίνους στην Πτολεμαΐδα;" ή "τα αιολικά δεν κάνουν θόρυβο" ή "τα αιολικά δεν ενοχλούν την σεξουαλική ζωή των τράγων", ή "μα χαζοί οι είναι οι ξένοι που βάζουν αιολικά;". Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν και δεν εξοικονομούν λιγνίτη, ούτε θεραπεύουν καρκίνους, ο θόρυβος είναι πταίσμα, μόνο τα αιολικά λαμόγια σκέφτηκαν το σεξ των τράγων, και οι ξένοι δεν ηλεκτροδοτούνται από αιολικά, αλλά τα εξάγουν σε ηλίθιους.

Τώρα... Δεν θα τα πω έτσι... Προτιμώ να τα λέω με στοιχεία και παραπομπές σε στοιχεία.


Η παρουσίαση είναι εδώ

Δείτε επίσης:

Επιστολή της "ΕΛΙΚΑ" σε Κυκλαδίτες για δείγμα των παραμυθιών που σερβίρουν οι αιολικοί χωρίς να ντρέπονται.

Η απάντηση του Δήμου Τήνου και μερικών εκατοντάδων πολιτών και φορέων στα παραπάνω παραμύθια

Επιστολή της "ΕΛΙΚΑ" όπου λέει στον ΑΔΜΗΕ να βάλει αυτός το καλώδιο που διαφήμιζαν ότι θα βάλουν οι ίδιοι!

Η ...επικαιροποίηση (!!!) της τροποποίησης (!!) της τροποποιημένης (!) ΜΠΕ της DAMCO/ENEL

Η παρουσίαση (Ιούνιος 2018) του καθηγ. Στουρνάρα για τα αιολικά και τις επιπτώσεις τους στα νερά της Τήνου (και, λογικά, της Άνδρου)

Να θυμάστε:  Οι τύποι αυτοί δεν υπάρχουν χωρίς εγγυημένες επιδοτήσεις. Μη ανταποδοτικές εγγυημένες, υποχρεωτικές, πληρωμένες από εμάς, επιδοτήσεις. Κλοπή (που δηλώνει και ...νόμιμη, χάρη στον Νόμο Μπιρμπίλη -- που καταψήφισε ο τότε Σύριζα)!

Το μέγεθος μπορεί να σοκάρει. Η απάτη είναι ακόμα πιο προκλητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: