Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Ή θα πάτε Τήνο;

Ένας επισκέπτης μου έστειλε δύο φωτογραφίες. Μία από το λιμάνι της Τήνου και η άλλη από το λιμάνι της Μυκόνου. Και οι δύο φωτογραφίες είναι από site που απευθύνεται σε ξένους τουρίστες. Το ερώτημα είναι που θα προτιμήσετε να πάτε, αν είστε τουρίστας; Στην Τήνο ή την Μύκονο;

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το λιμάνι της Τήνου, με ηλιοβασίλεμα. Ωραία ρομαντικά χρώματα, βραχάκια στο προσκήνιο... Είναι τα ίδια βραχάκια που φιλοξενούσαν τους κορμοράνους, εκεί που θα μπαζωθεί για να γίνει parking. Στο βάθος ένα φορτηγό ξεφορτώνει αμμοχάλικο. Τα μπλόκια δεξιά, και η εικαστική παρέμβαση που πρέπει να πάει 16 μέτρα πιο ανοιχτά, αριστερά, ευτυχώς δεν φαίνονται.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που η φοτο είναι σούρουπο, έτσι δεν φαίνεται το μεγαλείο

Ανώνυμος είπε...

μην ιδρώνεις, η Τήνος έχει πάρει τον δρόμο της αυτός είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,πιστευω πως οι κάτοικοι ενος τόπου ανοίγουν το δρόμο στο τόπο τους, και οχι το ανάποδο.
Και δεν εννοω τους εργολάβους βέβαια...
Γι αυτό ιδρώνουμε οσοι ιδρώνουμε.
Για το δρόμο που χαράζεται.
Και δεν εννοω τον περιφεριακο...αυτον δυστυχώς δεν τον προλαβαμε.
Η αλήθεια ειναι οτι η Τηνος, με τόσο παρελθόν που κουβαλα πισω της, αν την αφησουμε ολοι μα ολοι, ακομη και οι ξεροληθιες στη μοίρα της, πάλι μέλλον θα χει.Παλι καθ'οδον θα ειναι.
Θα προτεινα λοιπον να
ιδρώσουμε για το καλύτερο μέλλον της Τηνου που μου ακούγεται πολύ πιο εφικτό απο την ολοκληρωτική της καταστροφή. Και αναλογικά να το πάρεις, δες ποσες ομορφιές εχουμε! Τι σου φαινεται πιο ευκολο απο τα δυο???

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι και η αναπτυξιακή "ιδέα" αλλά και τα γούστα που κάνουν τουλάχιστον την πόλη της Τήνου αυτό που είναι έχουν σφραγίσει την εμφάνισή της. Ούτε τα παρτέρια ούτε οι λάμπες που φωτίζουν τον περιφερειακό πρόκειται να βελτιώσουν την εικόνα της (με συγχωρείτε) "κακομοιριάς". Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι τουλάχιστον η Τήνος είναι αυθεντική, ενώ η Μύκονος είναι "ψεύτικη" ή πλαστική.

Αυτό που βρίσκω απαράδεκτο είναι ότι η Χώρα γίνεται όλη άσχημη, δεν έχει πουθενά να ξεκουραστεί το μάτι ενώ η Μύκονος με όλο τον τουριστικό χαμό έχει μέρη πραγματικά γραφικά και όμορφα

Ανώνυμος είπε...

an oli i Ellada itan mykonos 8a itan vareti

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του Επαρχείου που πληρώνεστε για να ασχολήστε με την τουριστική προώθηση της Τήνου γιατί δεν στέλνετε στο εν λόγω site μια αξιοπρεπή φωτογραφία του νησιού?
Η Μύκονος έχει τη μικρή Βενετία. Κι εμείς όμως έχουμε δεκάδες άλλα πράγματα. Στείλτε μια φωτογραφία με χωριά, μονοπάτα, βελανιδιές, αλώνια, κλπ να διαφημήσουμε λίγο τα καλά μας. Οκ για το λιμάνι ντρεπόμαστε. Ας δείξουμε αυτά για το οποία είμαστε περήφανοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχει το Επαρχείο με τον Τουρισμό? Ψάχνεις να δικαιολογήσεις την ύπαρξη τους. Το καλύτερο που έχει να κάνει το κάθε επαρχείο και το κάθε νησιαρχείο και νομαρχείο είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Να πάνε να σερβίρουν σε κανένα ζαχαεροπλαστείο. ΝΑ ΚΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ολα τα παρασιτικά επίπεδα τοπικης αυτοδιοίκησης. Αυτό δα έλειπε να αναλάβουν τον ...τουρισμό

zavodiniakia είπε...

Κάθε νησί έχει τον δικό του χαρακτήρα, και απευθύνεται σε διαφορετικούς ίσως ανθρώπους, είτε για ιστορικούς λόγους, είτε από κεκτημένη ταχύτητα.

Η Τήνος σήμερα απευθύνεται πρώτα στους προσκυνητές που έγιναν και λίγο τουρίστες. Δεύτερον στον εαυτό της. Τρίτον στους καλοκαιρινούς κατοίκους Αθηναίους και ξένους.

Οι προσκυνητές δεν έχουν επιλογή, ότι τους δώσεις παίρνουν. Οι κάτοικοι του καλοκαιριού? Εγώ ακούω παράπονα για "την κατάντια" αν και σε πολλούς αρέσει η ενδοχώρα. Οι ντόπιοι μοιάζουν ευχαριστημένοι, για την ώρα.

Τώρα η αισθητική είναι κάτι άλλο. Σίγουρα η Χώρα είναι λίγο χάλια, αλλά η ενδοχώρα σαφώς ωραιότερη από την Μύκονο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.26 αν δεν κάνω λάθος την τουριστική προβολή των νησιών μας θεσμικά την έχει αναλάβει η "Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Κυκλάδων". Εκτός κι αν η επιτροπή αυτή είναι διακοσμητική όπως και πολλές άλλες. Θεωρητικά πάντως θα έπρεπε να συνεργάζεται με τα κατά τόπον Επαρχεία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.cyclades-tour.gr

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα Νομαρχιακη Επιτροπή
χα χα χα
πόσοι έχουν τελειώσει γυμνάσιο; ποσοι δεν αντεγραφαν στα διαγωνίσματα; πόσοι διορίστηκαν με μέσο; πόσοι δεν είναι διορισμένα παράσιτα; πόσοι δεν τα πιάνουν; πόσοι είναι αυστηρά κομματικοί (viva zahopoulos)

Μα τα νομαρχιακά και τα επαρχειακά είναι αυτά που βλέπουμε στην τριτοκοσμική ελλάδα του 2008. Τα γούστα των γραφειοκρατών. Ποιά σχολή γούστου έχουν τελειώσει; Κόψε φάτσες να καταλάβεις γούστα.

Ή θέλεις ονόματα;

Μακαρι να καταργηθούν όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα, αλλά που τέτοια τύχη.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα
είδα και το λινκ! Αβγά (ή αυγά) τρίχρωμα) αυτή είναι η ελληνική αυτοδιοίκηση. Βρε ούστ όλοι σας ούτε για οδοκαθαριστές δεν κάνετε (ε για κανένα διορισμένο γκομενάκι που έχει ανάγκη...)

Και πόσο στοίχησε το σαϊτ; και ποιός το πλήρωσε; και τι επισκεψιμότητα έχει;

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα καταστράφηκε με την πρώτη επιδρομή των πασόκων του Αντρέα. Η καταστροφή ολοκληρώνεται με την τοπική αυτοδιοίκηση του Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ας είμαστε καλόπιστοι...
Αμμοδύτη πιστεύω πως αν αναρτήσεις το λινκ με την ιστοσελίδα που ανέφερες οι υπάλληλοι του επαρχείου θα ενδιαφερθούν. Όλο και κάπιος από δαύτους πρέπει να σε διαβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κάποιος

αμμοδύτης είπε...

γειά σου ανώνυμε 4:08,
να ρίξω μια ματιά στο link, ευχαρίστως να βάλω σύνδεσμο αν δεν είναι εμπορικού περιεχομένου (δεν θέλω να έχω τέτοια links για αυτό και δεν έχω link σε αυτήν την καταπληκτική τηνιακή εγκυκλοπαίδεια που λέγεται www.tinos.biz!)

Θα επανέρθω, απόψε.

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσουν απ'τα basics αναρτώντας καμιά φωτογραφία της προκοπής στη wikipedia. Το site αυτό το διαβάζουν εκατομμύρια χρήστες του δικτύου παγκοσμίως.
Αδικούμε τους εαυτούς μας αν τους δείχνουμε μόνο την Παναγία και τη Χώρα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tinos