Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Μονοπάτια!


Άσχετα με την παρέλαση, ο φίλος μου ο Μ με βοήθησε λίγο με την ιδέα του ηλεκτρονικού χάρτη της Τήνου που να δείχνει όλα τα μονοπάτια. Ένα από τα πράγματα που έκανε, ήταν να μεταφράσει την εικόνα από «εικόνα» σε format TIFF, σε raster ή vector, ώστε να διαβάζεται από προγράμματα χαρτογράφησης, ή από το AUTOCAD, ώστε αφ' ενός να συμπληρώσουμε τα κενά και αφ' ετέρου να βάλω με πραγματικές συντεταγμένες, λεπτομέρειες όπως ερειπωμένα βυζαντινά εκκλησάκια, ίχνη αρχαιολογικών χώρων που δεν αναφέρονται πουθενά, πηγές, και τέτοια.

Σε όλο του τους μεγαλείο (και σε υπερβολική σμίκρυνση) η εικόνα δείχνει τα 1.000 χιλιόμετρα μονοπατιών που φαίνονται από τον αέρα (χωρίς το νησί). Το νευρικό και κυκλοφοριακό σύστημα της Τήνου. Ελπίζω να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αναρτήσω στο www.ophioussa.com, που ελπίζω να λειτουργεί σύντομα. (Μην την δοκιμάστε τώρα, δεν έχω φτιάξει ακόμα κάτι που λέγεται index page και θα βγάλει error message).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακό...

Ανώνυμος είπε...

Όντως εντυπωσιακό.

Κάτι σαν το DNA του νησιού!!!!!

Underwater είπε...

Οι φλέβες. Εκεί μέσα κυλούσε η ζωή του νησιού. Τώρα ανοίγουμε καινούργες αρτηρίες. Υψηλής κυκλοφορίες για να αποσυμπιεστεί η καρδιά απ'την υψηλή πίεση.