Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

www.ophioussa.com

Το 1997, δεν ήξερα τι είναι email, και αμυδρά ήξερα τι είναι internet... Τον Δεκέμβριο του 2007, ανακάλυψα το blogging όταν, στην προσ-πάθειά μου να αποκρυπτογρα-φήσω τις ιστορίες του Mega με το περιβόητο DVD του Ζαχόπουλου, του Θέμου κλπ., έπαψα να βλέπω τηλεόραση, χάζευα blogs, και κόλλησα στο http://www.antinews.gr/ (το "αντί" στα links μου). Τον Απρίλιο του 2008 ξεκίνησα αυτό εδώ το blog, και μου πέρασε η ιδέα να φτιάξω site για μπορώ να ανεβάζω μεγάλα αρχεία.

Και τέλη Αυγούστου 2008 voila! www.ophioussa.com

Πρώτο θέμα στην .com ήθελα να είναι το Οδοιπορικό στα Κάτω Μέρη του παπα Αντώνη Φόνσου, αλλά επειδή έπρεπε να πειραματιστώ (και πειραματίζομαι ακόμα), ξεκίνησα με τα Μονοπάτια. Αν επισκεφτείτε, ελπίζω να έχετε γρήγορη σύνδεση, π.χ. ADSL γιατί έχει κάτι αρχειάκια 10 και 20 και 30 ΜΒ. Καλό εικονικό περπάτημα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο!!!

Και το "κοντέρ" της επισκεψιμότητας στα ύψη.

αμμοδύτης είπε...

σε ευχαριστώ φρίξο! Ατυχώς το ξεκίνησα σε pc με οθόνη υπερβολικής ευκρίνειας, και ενώ εκεί φαίνεται σωστό το μέγεθος, σε όλα τα άλλα pc "δεν χωράει". Αλλά είπαμε, "βρεφική ηλικία"

Ανώνυμος είπε...

Άντε καλορίζικο, να βγάλεις και στοιχεία από τα 4 χωριά

Ανώνυμος είπε...

Moυ αρέσει η μουσική!

Ανώνυμος είπε...

άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε αμδύτη
πολύ ωραία δουλειά,
Θα ήθελα να εξηγήσεις στην φίλη σου την Ειρήνη τό ωράριο του παππού σου για να καταλάβει οτι δεν είχε τον χρόνο να κτίζει παραδοσιακές μεζονέτες αρα στην εποχή του δεν θα εύρισκε και εκείνη να αγοράσει.Και φαντάζομαι οτι μέσα στις κουβέντες του δύωρου ταξιδιού σας θα έξεφρασε την επιθυμία της να μην χαλάσει άλλο το νησί (τώρα εμείς αγοράσαμε να μην κτιστεί τίποτα άλλο, βλέπε χωραταξικό)
Πρόλαβα στα καφενεία να θεωρείται γεγονός οτι ήρθε κάποιος απο την Αθήνα και κέρναγε,-όπως και οι τότε πολιτικάντιδες- και αυτοί που τους άρεσε λίγο παραπάνω το ρακί,και δεν είχαν πουλήσει ούτε το μοσχάρι ούτε τα αρνιά το Πάσχα(είχαν και 4-5παιδιά που τα έστελναν για κάπαρη να συμπληρώσουν το εισόδημα) αισθάνονταν και υποχρεομένοι.Έτσι να της πείς δεν την ξαναθέλουμε την Τήνο,βέβαια αυτό δεν πάει να πεί οτι δεν πρέπει να προστατεύσουμε τα μονοπάτια και όχι μόνο.
Στην δεκαετία του 70 κυριαρχούσαν οι τρίκυκλες μηχανές και όχι τα φορτηγάκια.
Θα γράψω πάλι σαν ανώνυμος γιατί δεν είμαι στα καλύτερα για κουβέντα

αμμοδύτης είπε...

το ταξέίδι ήταν τετράωρο και, ναι, υποψιάζομαι ότι πολλοί που δεν θέλουν χτίσιμο στην "βιομηχανική ζώνη" είναι για να έχουν χώρο για βόλτα στα χωράφια του παππού μου (και του δικού σου), τώρα που τακτοποιήθηκαν όπου είναι.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό site!

Συγχαρητήρια αμμοδύτη.

Για δες λοιπόν τι μπορεί να κάνει ένα και μόνο φίδι!
Συνέχισε.

αμμοδύτης είπε...

σε ευχαριστώ κονδυλοφόρε... Το φίδι δεν τα έχει κάνει αυτά μόνο του. Υπάρχουν παλιές μνήμες ανθρώπων που δεν είναι πιά εδώ, ιστορίες από δύο τρεις φωτισμένους παπάδες που έχουν ξεσκαλίσει την ιστορία του νησιού, τοπογράφοι που έχουν σπαζοκεφαλιάσει για μετατροπή αρχείων, αγρότες που έχουν ανεβοκατέβει βουνά, περήφανοι να δείξουν τα "αρχαία" του νησιού, προγραμματιστές που έχουν ξενυχτίσει να καταλάβουν πως δουλεύει το Dreamweaver της Adobe, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι η άσκηση είναι διασκεδαστική.

Και φυσικά γίνονται λάθη... 10 ώρες μετά, συνειδητοποίησα ότι το slide show με το μονοπάτι ήθελε ...μεγαλύτερες φωτογραφίες (αφού είχα περάσει λίγες ώρες να τις σμικρύνω...)

Ανώνυμος είπε...

Φίδι μου άρεσε αλλά εγώ με απλή τηλεφωνική σύνδεση, αργούν να φανούν οι μεγάλες εικόνες και η μουσική στην Πάνω Στράτα κάνει διακοπές. Βάλε περισσότερες εικόνες και από χωριά

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι αυτά αμμοδύτη... Οφιούσσα, γένους θηλυκού.
Όπως όλες οι γυναίκες έτσι κι αυτή είναι δύστροπη και απαιτητική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Καλό κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια.

Συγχαρητήρια.

Θα είμαστε εδώ μέχρι ....να περπατήσει το μωρό...κι είμαστε σίγουροι ότι θ’ αξίζει τον κόπο.

Ανώνυμος είπε...

Να φανεί η Τήνος, οι άνθρωποι της, η ενδοχώρα!

zavodiniakia είπε...

Και σ' ανώτερα με υλικό και από τα χωριά μας

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα καλά!
Μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε φίδι αμμοδύτη, όλο εκπλήξεις είστε.
Ευχάριστες όμως.

Καλορίζικο και καλές αναρτήσεις, όπως πάντα βέβαια.

αμμοδύτης είπε...

όλους σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, ζητώ όμως συγνώμη γιατί "σε πειραματικό στάδιο" σημαίνει ότι δεν θα βγαίνει υλικό γρήγορα.

Όσοι είστε σε χωριό ή από χωριό, φωτογραφίστε τις φωτογραφίες παππούδων στο σαλονι, περπα΄τηστε και μάθετε τα μονοπάτια σας, που πήγαιναν οι παλιοί, τι δουλειές έκαναν... Όλοι στην Τήνο κάναν λίγο-πολύ τον αγρότη, αλλά έκαναν και άλλα. Π.χ. στον Τριπόταμο, μου έλεγε φίλος, έκαναν τους ...αγωγιάτες

Οι παλιές ιστορίες είναι η συλλογική μας μνήμη. Δεν έιμαστε αυτό που θα ήθελε να είμαστε η τηλεόραση, είμαστε "εμείς".

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό

Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια δουλειά. Συγχαρητηρια! Αν μπορουμε να βοηθησουμε με χαρα να το κανουμε.

Sifis είπε...

Γειά σε όλους τους "Ζαβοτηνιακούς".Πρώτη φορά συμμετέχω και έχω να πω ότι για εμάς που ζούμε στο εξωτερικό, επιβεβαιώνετε για ακόμα μια φορά ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, αλλά μόνο οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ. Να είστε καλά, να "χορεύετε" γιατί χανόμαστε και αφήστε αυτούς που έχουν τα χτένια να έχουν και τα γένεια. Θα σας παρακολουθούμε γιατί μας αρέσετε και γιατί η ΤΗΝΟΣ είναι τεράστια και μας χωράει ΟΛΟΥΣ!!