Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο κόσμος γέλασε



Γέλασε το ακροατήριο με τον Πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, όταν τους είπε ότι υπάρχουν διαφωνούντες με τα ανυπέρβλητα στοιχεία ότι αλλάζει το κλίμα.

χαχαχαχα...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίδα αφου το κοροϊδεύουν και οι Αμερικάνοι κατάμουτρά του

Ανώνυμος είπε...

Να μας κάνει δηλώσεις και η Μπιρμπίλη!

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ να βλέπω τον Ομπάμα από τον Μπους και την όποια Μπιρμπίλη. Και με τέτοιο υγιές παρουσιαστικό ό,τι και να μου έλεγε εγώ προσωπικά θα συμφωνούσα και θα συμφωνούσα, και θα ξανασυμφωνούσα... :ο)

Ανώνυμος είπε...

Ετσι τον ψηφισαν και τω ρα τον τρώνε στην μάπα. Δεν είναι καλλιστεία

Ανώνυμος είπε...

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος στην εκδήλωσή του για τον Καλλικράτη (28/1), παρουσίασε απόψεις για το νέο σχήμα ενοποιημένων Δήμων. Οι ομιλητές (κα. Καραμανώφ, κ.κ Στεφανής, Καπελούζος και Δεκλερής) τόνισαν ότι δεν έχει προηγηθεί μια μελέτη – έκθεση που να ανατέμνει το πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει κατανοητό για ποιο λόγο και πόσο αποτελεσματικά θα είναι όσα προτείνονται. Το σχέδιο Καλλικράτης οραματίζεται μεγάλες ενότητες Δήμων που θα αναλαμβάνουν μεγάλα επιχειρησιακά έργα και διοικητικές αρμοδιότητες που έως τώρα ανήκουν στην κρατική διοίκηση. Οι επιλογές αυτές υπαγορεύονται από το νέο χρηματοδοτικό καθεστώς της ΕΕ, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι με το νέο σχήμα θα λυθούν οι δυσλειτουργίες των Δήμων.

Το Επιμελητήριο θεωρεί ότι το νέο σχήμα των Δήμων δεν εγγυάται ότι θα λύσει τα χρόνια προβλήματα των Δήμων. Το Συντάγμα ορίζει την τοπική αυτοδιοίκηση σαν τον καλύτερο γνώστη των τοπικών προβλημάτων και ως εκ τούτου το πιο αρμόδιο φορέα για την επίλυσή τους. Δεν μπορούμε να δούμε τους Δήμους μόνο σαν μεγάλες επιχειρήσεις γιατί εκφράζουν και άλλες αξίες μέσα από την τοπική ταυτότητα, πολιτισμική ιδιαιτερότητα, οικονομική δραστηριότητα κλπ. Με τον Καλλικράτη τόποι με διαφορετική ταυτότητα και ανάγκες πρέπει να συγχωνευτούν με άλλους. Είναι σίγουρο ότι έτσι χάνεται η τοπική φωνή των κατοίκων που θα αισθάνονται αποξενωμένοι από τις υποθέσεις τους.

Το δεύτερο σημείο ανησυχίας βρίσκεται στο ότι αρμοδιότητες (π.χ περιβάλλον, πολιτισμός) που ανήκαν στη κεντρική διοίκηση περνούν στους Δήμους. Για παράδειγμα τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία κ.α Αυτά όμως σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν στην αρμοδιότητα της επαγγελαματικής κεντρικής διοίκησης του κράτους. Με τι μέσα, με τι προσωπικό και τι τεχνογνωσία οι νέοι Δημοι θα ανταπεξέλθουν στις νέες υποχρεώσεις τους;

Ο κ. Στεφανής επισήμανε τη σύγκρουση των χωροταξικών σχεδίων με το τοπικό περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα πολλών περιοχών. Τα Χωροταξικά Πλαίσια εκφράζουν στόχους και επιλογές που συγκρούονται με την πραγματικότητα κάθε τόπου π.χ η Σκύρος έχει ανάγκη 0,4MW ενέργειας και έχει επιλεγεί να παράγει 300ΜW με 111 α/γ. Αυτό αντιβαίνει όχι μόνο στις ανάγκες του νησιού αλλά και στη βασική οικονομική δραστηριότητα που είναι ο τουρισμός.

Το Επιμελητήριο θεωρεί ότι το Σχεδιο Καλλικράτης χρειάζεται να ανασταλεί και να ξεκινήσει η συζήτηση στη βάση των πραγματικών αναγκών της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ανώνυμος είπε...

http://www.nytimes.com/2010/01/30/science/earth/30nuke.html?hpw

αμμοδύτης είπε...

http://www.nytimes.com/2010/01/31/business/energy-environment/31renew.html?hp

"Οικολόγρια" είπε...

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jan/31/ed-miliband-climate-change-scepticism

Άρχισαν τα όργανα...