Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πλανήτης Γη (1)


Για την ώρα, οι επιστήμονες ψάχνουν για σημάδια, για το πόσο ακόμα θα κρατήσει η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία. Η τωρινή έκρηξη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, αλλά όλη η δραστηριότητα, στις 20 Μαρτίου. Κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα κρατήσει και τι επίδραση θα έχει στο κλίμα (άσε πια τις αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη).


Ένα ηφαίστειο βγάζει ατμό, διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, υδρόθειο, άζωτο, μεθάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, και πολλή στάχτη. Πριν τρέξετε στην εκκλησία από το φόβο του διοξειδίου του άνθρακα, δεν είναι το CO2 το πρόβλημα αλλά η στάχτη (ψύχει τον πλανήτη) και τα οξείδια του θείου και του αζώτου (θα βρέχει θειικό οξύ…).


Η καημένη η Ισλανδία είναι στο ρήγμα του Ατλαντικού…


Κι άλλες εικόνες
εδώ και εδώ. Η Ισλανδία με τα ρήγματα είναι από την Wikipedia


Λες να κρατήσει τόοσο που να εμποδίσει το ΔΝΤ να έρθει στην Ελλάδα; Λες να τρομάξει η κα. Μπιρμπίλη και να παραγγείλει κι άλλα αιολικά; Ή θα τρομάξει και θα ακυρώσει τις τρέχουσες παραγγελίες; Εκτός αν πάει να φορολογήσει τους Ισλανδούς… Άσε που διάβασα ότι δεν λέει την αλήθεια λέγοντας ότι η Ευρώπη μας υποχρεώνει να βάλουμε αιολικά… Άλλος την υποχρεώνει.

3 σχόλια:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Σήμερα σεισμούς προκαλεί και το HAARP. Το διοξείδιο του θείου εκτινάσσεται στην στρατόσφαιρα, επαυξάνοντας την απόδοση του συστήματος.
Γιατί η Ισλανδία δεν έκλεισε τον εναέριο χώρο της μετά την έκρηξη; Ήταν πράγματι ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου σε τέτοιο μέγεθος αναγκαίος, ενώ 60 αεροπλάνα του ΝΑΤΟ εκτελούν άσκηση στην Γερμανία με συντονισμό από το αρχηγείο της Σμύρνης; Μήπως επίκειται πολεμικός στόχος στην περιοχή;

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λες? Που τα διάβασες? Τεκμηρίωσε αυτά που λες.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Aνώνυμος
http://bostopel.blogspot.com/2010/04/blog-post_18.html
(Καθότι δύσκολα χωράνε σε σχόλιο).