Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Που πήγαν τα λεφτά;


Βγαίνει σιγά-σιγά ότι χρωστάμε παραπάνω από όσο νομίζαμε (καλά… αυτές οι τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία, το ΕΣΥ, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ… δεν πιστεύω ότι ούτε εμείς πια τις ξέρουμε, θα τις μάθουν και τα πιτσιρίκια που δουλεύουν στο ΔΝΤ και θα γελάνε…)


Το έλλειμμα σαν ποσοστό του ΑΕΠ θα σκαρφαλώνει με την ημέρα, όσο η νεοελληνική κουτοπονηριά των τελευταίων 15-20 ετών και η κακοδιαχείριση, από το 1981 και μετά, σκάνε στην επιφάνεια. Μην ακούτε τα παπαγαλάκια στην τηλεόραση και τους Κυβερνητικούς εκπροσώπους, ότι δηλαδή η κυβέρνηση του ΚΚ του Β’ τα έκανε όλα αυτά. Στο τριπάκι (ή τρυπάκι) της δημοσιονομικής κατάρρευσης μπήκαμε το 1981. Τα τελευταία συμπτώματα είναι άνθρωποι που μέχρι προχτές φτυάριζαν σκατά, κυκλοφορούν σήμερα με αυτοκίνητα των €50.000, με λεφτά που δανείστηκαν, ή σούφρωσαν, ή πήραν από άλλους που τα σούφρωσαν για αυτούς. Υπερκατανάλωση με δανεικά, κλεμμένα, ή προϊόντα κλεπταποδοχής.


Σας άρεσαν τα πυροτεχνήματα στο Αθήνα 2004; Δεν θα λύσουμε κανένα πρόβλημα με 30 ή 50 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ, θα χρειαστούν τουλάχιστον 150 σε δανεικά, καμιά 50αριά από αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων και καμιά 30αριά ή 50αριά χάρισμα. Κοινώς όνειρα θερινής νυχτός, σε μια «Ευρώπη» που δεν υφίσταται, με το Ελληνικό πρόβλημα να γίνεται Πορτογαλικό και ίσως Ισπανικό, Ιρλανδικό, Ιταλικό, δηλαδή Ευρωπαϊκό, και το χειρότερο, σε καιρό ύφεσης. Και δεν έχω καμία προσδοκία ότι οι Γερμανοί θα έχουν οποιαδήποτε όρεξη να «πληρώσουν». Τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα είναι προς την Ρωσία και όχι προς την Μέση Ανατολή ή το Ιράν, άρα δεν νομίζω τους ενδιαφέρουμε παρά μόνο σαν προορισμός εξαγόμενης σαβούρας.


Μην με παρεξηγείτε, δεν «φταίνε» οι Γερμανοί, που μας λαδώνανε και ψωνίσαμε Siemens, και Deutsche Bahn και ότι άλλα καλούδια μας πούλησαν με τα λεφτά που δανειζόμαστε τόσο καιρό. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Πήρανε οι Αρχηγοί μας και οι Πολιτικοί μας μίζες, για να δανειστεί το Κράτος να ψωνίζει άχρηστους Ολυμπιακούς και άχρηστες Γέφυρες, και άχρηστα Αεροδρόμια, και να χορτάσουν οι αχόρταγοι εθνικοί εργολάβοι μας. Ο «Σοσιαλισμός» ήταν ότι ενθάρρυναν κατά κόρον και εμάς να πάρουμε Μερσεντές, βάρκες, σκάφη, εξοχικά, jet ski, με δανεικά και κλεψιμαίϊκα, προς δόξαν της οικονομικής ανάπτυξης, αμήν.


Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι φταίει ο …καπιταλισμός. Πουθενά, κανένα καπιταλιστικό βιβλίο δεν λέει ότι λαδώνεσαι για να καταναλώσεις με δανεικά, και Δημοκρατία είναι να αφήσεις και τον Λαό να κάνει το ίδιο. Δεν ξέρω πως το λένε αυτό το σύστημα, αλλά δεν είναι καπιταλισμός. Μάλλον νεοελληνικοδεξιοπασοκισμός και ληστευομένη χαχολοκρατούμενη τσιφλικαρχία είναι, και συγγνώμη αν θίγω φίλους και γνωστούς, αλλά δικαιώνομαι που δεν βρήκα, τα τελευταία 20 χρόνια, πολιτικό κόμμα να με εκφράζει.


Τα γραφήματα δείχνουν ότι τα rating agencies που μας έχουν πάνω από ΒΒΒ-, κάνουν λάθος. Είμαστε κάτω από ΒΒ+ αλλά δεν το λένε να μην πάθουν ζημιά οι πιστώτριες Ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Αμερικάνικες δεν έχουν ελληνικά χαρτιά, αλλά και αυτές θα πάθουν ζημιά, όταν πάθουν ζημιά οι Ευρωπαϊκές τράπεζες.


Άσπρο είναι οι ΗΠΑ, κόκκινο η Γερμανία, μπλέ η Αγγλία, πορτοκαλί η Πορτογαλία, πράσινο η Ιταλία, κίτρινο η Ελλάδα, και μωβ η Ισπανία. Η Ελλάδα έχει μπει σε φάση ...διαίρεσης με μηδέν. Η Πορτογαλία και η Ισπανία μυρίζουν και αυτές, αλλά με λιγότερη διαφθορά, έχουν ελπίδα. Κλικ στα σχεδιαγράμματα, για μεγέθυνση.

Και επειδή λογικό είναι, σε τέτοιες καταστάσεις (και σε αυτές που έρχονται) να ψάχνουμε «ποιός φταίει», φταίνε (1) οι πολιτικοί μας, (2) οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι μας, (3) τα ΜΜΕ που ελέγχουν, (4) η διαφθορά που καλλιεργήθηκε στο έπακρο, (5) ότι είμαστε ξενόδουλοι ραγιάδες, (6) που ζούμε σε μια χώρα «σταυροδρόμι» μοιρασμένη από Μεγάλες Δυνάμεις και τις Συνθήκες τους, (7) που είμαστε αγράμματοι χαχόλοι και επιλέξαμε την αρπαχτή, αντί το καλό των παιδιών μας, (8) φταίμε που φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη και δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια, (9) που έχουμε γνώμη, αντί να έχουμε γνώση, και (10) που ψηφίζουμε τα ίδια λαμόγια, τόσα χρόνια.

Το βιβλίο, πάνω-πάνω στην ανάρτηση, το αφιερώνω στους ψεύτες που μας κυβερνούν τόσα χρόνια.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετική ανάρτηση Αμμοδύτη!
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

ναι πολυ καλη δουλεια!
Το εγραψα παλι,τωρα που τελειωσαν τα δανεικα κι οι επιδοτησεις τελειωσε και το Πασοκ.Η ΝΔ εχει τελειωσει απο καιρο.
Πριν το Πασοκ μερικοι ηταν οι ενοχοι,μετα ολοι ειμαστε συνενοχοι, αφου γιναμε πρωτα συμετοχοι.

maϊntanos είπε...

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/1898.html

zavodiniakia είπε...

Να κάνουμε μια λίστα υπόπτων από το νησί και αν κάθε ένας κάνει την περιοχή του θα βρεθούν τα λεφτά

Unknown είπε...

Ακριβώς έτσι είναι.
Οπως έλεγε στη προηγούμενη ανάρτηση ο Bob Chapman όταν μπαίναμε στο Ευρώ οι Γερμανοί σφύριζαν αδιάφορα με το ψεύτικο έλλειμα που παρουσιάζαμε. Ετσι για να μπούμε και να δανειζόαμστε φτηνά για να αγοράζουμε τα προιόντα τους. Βέβαια όλα αυτα τα διαπιστώνουμε και τα συζητάμε 10 χρόνια μετά κατόπιν εορτής, όπως γίνεται πάντα.
Το ζήτημα τώρα είναι να πληρώσουμε όλοι με το μερτικό που αναλογεί στον καθένα. Οχι να δώσουμε όλοι τα ίδια που θα δώσουν και τα μέλη στου ΣΕΒ που τους άρεσε κιόλας η προσφυγή μας στο ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

και εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος που δεν βρήκα κόμμα να στηρίξω αλλά δεν βρίσκω ακόμα κάποιον να στηρίξω και να με στηρίξει....και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς υποψήφιος να καταλάβει την κενή θέση...
Συμφωνώ εκεί που λές ότι είμαστε σε ένα σταυροδρόμι που το έχουν διαμοιράσει οι δυνατοί με δικές τους συμφωνίες....το καλύτερο νομίζω θα ήταν να αναλάβει την διακυβέρνησή μας ο ΟΗΕ και να διοικόύμαστε με καθεστώς τύπου Σιγκαπούρης....
Αν ανατρέξετε στον διάλογο της διάσκεψης της UNRA to 1922 υπήρξε τέτοια τοποθέτηση από τις ΗΠΑ για την διακυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης με περιφέρεια όλη την Θράκη ,ανατολική και δυτική .....
Το συγκεκριμένο κρατίδιο θα επέτρεπε να υπάρχει πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη χωρίς διώξιμο του ελληνικού στοιχείου και θα απάλασε την περιοχή από εντάσεις αφού ο στρατηγικός τομέας θα ήταν υπό διεθνή (άρα ουδέτερη) κυριαρχία


Τί σχέση έχει αυτό με σήμερα;
Τίποτε....μια σκέψη έκανα...αν μας αναλάβει μια UNRA ή ο σημερινός ΟΗΕ θα μπορέσουμε ίσως επιτέλους να αισθανθούμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε κράτος δικαίου...αλλιώς.....είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά ΓΙΩΡΓΟ

χρη.χα.

archaeopteryx είπε...

Η κατάσταση θα ξεφύγει πριν μπει ο Μάης. Που να αναχρηματοδοτηθούνε με τέτοιο κλίμα; Ήδη έχουν φάει πόρτα από την Μέρκελ

Ανώνυμος είπε...

Λες να μας βγάλουν από το ευρώ; Για εκεί το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Άσχημα μαντάτα για τον΄Όλυμπο.

Ζητούν την απομάκρυνση της Παντερμαλή και την κατάργηση του Αρχαιολογικού νόμου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πράσινη Ανάπτυξη.

http://www.otoposmou.gr/

Ανώνυμος είπε...

Εξαφανίστηκαν οι Σοσιαλιστές στην Ουγγαρία!

ΤΟΥΣ "ΕΦΑΓΕ" ΤΟ... ΔΝΤ

Το κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία πήρε την αναμενόμενη πλειοψηφία μετά την καταμέτρηση του 82% των ψήφων από το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Το κόμμα της δεξιάς πήρε 263 έδρες ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα πήρε 58 έδρες λίγες περισσότερες...
...από το κόμμα της ακροδεξιάς που πήρε 48 έδρες.
Τέταρτο κόμμα, το κόμμα της οικολογικής αριστεράς, λαμβάνοντας 16 έδρες.

Κάντε το ένα prt sc αυτό, θα το χρειαστείτε στο μέλλον...

Μάλλον Παπανδρέου δημιούργησε και Παπανδρέου θα τελειώσει το κόμμα του ΠαΣοΚ...

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ξέρω μια κυρία που το '81 δεν είχε να φάει. Κυριολεκτικά.

Περυσι τα λέγαμε σε ένα γάμο και πραγματικά γέλασα όταν μου είπε ότι πια πάει στη Μύκονο μόνο με το σκάφος (Feretti 21 μέτρα παρακαλώ) γιατί το νησί έχει πια "πήξει" στην πλέμπα.

Κατά τα άλλα η σύνταξη της μάνας μου έριξε τη χώρα έξω.

Α ρε μακάκες που έλεγε και ο Μηλιόκας

Ανώνυμος είπε...

Το ανησυχητικό είναι ότι οι μακάκες που λες δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν. Αν το σύστημα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη ρεμούλα (πιθανό κι αυτό) τότε το καράβι θα βυθιστεί αύτανδρο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΓΑΠ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!