Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά 2010


Είπα ότι θα φοβηθείτε και θα θυμώσετε τους επόμενους μήνες. Ίσως νωρίτερα. Θα έχετε απορία "μα πως έγινε αυτό;" "μα μέχρι χτές όλα ήταν καλά..." "μα πού πήγαν τα λεφτά;"

Να σας το ξαναπώ: Μερικοί "Έλληνες" που παριστάνουν τους επιχειρηματίες, έκαναν δουλειές που άξιζαν 100, τις χρέωσαν 200, έδωσαν 15 σε πολιτικούς, και τσέπωσαν 85 μαύρα, στην τσέπη, άντε και κανένα 10αράκι φανερό κέρδος από την δουλειά, σύνολο 85+10=95 στον "επιχειρηματία" και 15 στους πολιτικούς. Από τα 200, τα 110 φαγώθηκαν. Τα 90 ούτε που νοιάστηκε κανείς. Η δουλειά των 200, δεν έγινε για την δουλειά, έγινε για τα φαγωμένα 110.

Τα 200 τα δανείστηκαν οι ίδιοι πολιτικοί που λαδώθηκαν για να γίνει η δουλειά. Για αυτό είμαστε σήμερα στην κατάσταση που είμαστε. Οι ίδιοι άνθρωποι, ναι, οι ίδιοι. Έφαγαν, τρώνε, θα φάνε. "Λεφτά υπάρχουν!" Αφήνουν και την μαρίδα να φάει, για να μην φωνάζει. Η μαρίδα είναι δίπλα σας, ή στον καθρέφτη. Την βλέπετε.

Τα νέα που έρχονται από την Γερμανία είναι αποκαλυπτικά. Μετά τη Siemens, τη ΜΑΝ, την Daimler και η γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG φέρεται να έδωσε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή των υποβρυχίων 214 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το 2000 στην Ελλάδα επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ.

http://www.politis-gr.com/?p=1245

Η απορία που κατέλαβε λογιστές της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal (FS), για τις υπέρογκες αμοιβές προς υπεράκτια εταιρεία «διαμεσολάβησης» αλλά και για τιμολόγια χωρίς ΦΠΑ προς μια εταιρεία συμβούλων, συνδέεται άμεσα με την ελληνική αγορά υποβρυχίων από την FS και τις μίζες που δόθηκαν «για την προώθηση του έργου». Παράλληλα, η εισαγγελία του Μονάχου, που διερευνά το σκάνδαλο κατηγορώντας στελέχη της FS για απιστία και δωροδοκία ξένων αξιωματούχων, ζητεί από την εταιρεία να καταβάλει 240 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας, πιθανόν, οδό διεκδικήσεων και για το ελληνικό Δημόσιο. Χορός εκατομμυρίων σε «παράνομες πληρωμές» συνδέει και αγορά αρμάτων και ανταλλακτικών από άλλη γερμανική εταιρεία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100052_02/05/2010_399589


Ο Εξάκτινος είπε:

Η Ελλάδα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, μόνο που στις χώρες αυτές είχαν κι έχουν σοβαρούς πολιτικούς και κυβερνάνε οι πολιτικοί. Δεν κυβερνάει ούτε η κρατική μαφία ούτε οι εκβιαστές διαπλεκόμενοι ούτε οι εκφυλισμένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες.

Εδώ που φτάσαμε, φτάσαμε διότι επιδίωξαν δολίως να μας ρίξουν στη λούμπα. Αυτοί που εκτέλεσαν το σχέδιο αυτό, αυτή τη στιγμή κυβερνάνε τύποις. Στην ουσία κυβερνάνε τα αφεντικά τους.

Τα μέτρα λιτότητας πολύ φοβάμαι ότι θα αποδώσουν ελάχιστα. Τα ελάχιστα αυτά έχουν ήδη εξανεμιστεί σε διάφορα πειράματα, από ανεμογεννήτριες και λαθρομετανάστες μέχρι τόκους που πληρώσαμε καπέλο.

Τα 120 δις σε 3 χρόνια θα καταστρέψουν την Ελλάδα διότι δε γίνονται περικοπές στις μίζες που βασικά αποτελούν το εισόδημα της κρατικής μαφίας.

7 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

'Ολες οι Κυβερνήσεις, από το 1824, αυτή τη δουλειά κάνουν. Δεν είναι προνόμιο του Πασόκ, μην παρηξηγηθούμε...

Και οι ολιγαρχίες του 50-60, και επί ΝΔ, ΟΛΕΣ.

Υπάρχει μία διαφορά. Το Πασόκ του 81 το έκανε σχεδόν ιδεολογία. Το έκανε ηθικά σχεδόν αποδεκτό. Αυτό το "Είπαμε να κάνει στον εαυτό του ένα δωράκι αλλά όχι 500 εκατομμύρια" και όλο το θέατρο Κοσκωτά και πάμπερς!

Το Πασοκ Σημίτη το έκανε επιστήμη και εθνική πολιτική. Τότε μεγαλούργησαν οι Siemens, Ferrostal και το κακό συναπάντημα. Τότε έγινε και σοσιαλιστικό: Δώσε μίζα και στον λαό/

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου το κάνει τώρα, σήμερα που μιλάμε, με τα αιολικά πάρκα. Νέα πατέντα. Δεν θα δανειστούμε, θα τα φάμε από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα ζώα, οι ιθαγενείς, δεν θα το καταλάβουν.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι ενδεικτικό το γεγονός τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας χαρακτήρισαν τις παράνομες πληρωμές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, «παιδικό σταθμό» μπροστά σε όσα γίνονταν στην Ελλάδα".

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω "συνταξιούχο" του ΟΤΕ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στα 50 και εισπράττει περίπου 4,000 το μήνα. Διαμαρτύρεται για τα μέτρα και αν ζούσε στην Αθήνα σήμερα θα έσπαγε τις βιτρίνες της Μ. Βρεττανίας (στο Σύνταγμα).
Αν συνεχίσουν κάποιοι να τα θέλουν όλα θα χρεοκοπήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δε σκέφτεται τις οικογένειες.
Με το υστέρημά μας προσπαθούμε να μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας.
Άραγε καταλαβαίνει κανένας πολιτικός τι σημαίνουν οι τέσσερις χαμένοι μισθοί για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά και δυο γονείς εκπαιδευτικούς Δημοσίου;
Η απογοητευμένη "φίλη από Ραφήνα"

Ανώνυμος είπε...

Ο 13ος και 14ος μισθός είναι ελληνική ιδιαιτερότητα, δεν υπάρχει αλλού. Ένα ετήσιο μπόνους παραγωγικότητας μόνο στο τέλος του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Ο 13ος και 14ος μισθός μπορεί να είναι ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, αλλά δε νομίζω ότι σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί και τα αγαθά τόσο ακριβά. Αμφιβάλλω ακόμα αν οι Έλληνες επιχειρηματίες μικροί ή μεγάλοι θα έδιναν ποτέ μπόνους παραγωγικότητας, αγαπητέ ανώνυμε... Εδώ έχουν τόσους ανασφάλιστους υπαλλήλους.......
"Η φίλη από Ραφήνα"

Ανώνυμος είπε...

“Παπαπαπαπαπα; Άπαπαπαπαπα!”

1. Γ. Παπακωνσταντίνου: « Η χώρα δε θα πάει στο ΔΝΤ, γιατί το πιστόλι μας είναι γεμάτο και το Μάιο η κατάσταση θα είναι σημαντικά καλύτερη.» (Απρίλιος του 2010).
2. Θεόδωρος Πάγκαλος: « Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ. Αμφισβητώ ακόμα και την πιθανότητα τούτο να ζητηθεί από τους εταίρους μας. » (Φεβρουάριος 2010).
3. Ευάγγελος Βενιζέλος: «Να σταματήσει αμέσως η συζήτηση για το ΔΝΤ, διότι υπονομεύει τη συνολική προσπάθεια της χώρας.»(Μάρτιος 2010).
4. Αννα Διαμαντοπούλου: « Νέα μέτρα δε θα τα άντεχαν οι πολίτες και η κοινωνία στο σύνολό της.» (Φεβρουάριος 2010).
5. Πάνος Μπεγλίτης «Επιπλέον μέτρα θα ήταν εξέλιξη καταστροφική για όλους μας, για την ελληνική οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη του τόπου.» (Μάρτιος 2010).

…κάνει το παπί ΠΑΠΑΠΑ!ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!



ή


Ας απαντήσω, μ’ ένα παραδοσιακό δίστιχο απ’ τα Γρεβενά:

“Γαμιέσαι κόρη μ’ χαίρεσαι, στη γέννα θα τα πούμε“