Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στην κορφή κανέλλα


"...Της τοποθέτησης των εκπροσώπων των κομμάτων προηγήθηκε η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος πρότεινε να ανασταλεί η πρόοδος της διαδικασίας, ώστε να ακουστούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να επανέλθει το Σώμα για την τελική του απόφαση. Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, αλλά «παρεμπίπτον θέμα», δεν είναι τεχνικά τα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, «αλλά θεμελιώδη και ουσιαστικά». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν είναι κείμενο πολιτικής δικονομίας, είναι μεγάλη εθνική ιστορική συμφωνία». Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, εξέφρασε την χαρά του γιατί «η εκ μέρους του επίκληση του Συντάγματος προϋποθέτει την αποδοχή και τον σεβασμό του».

Παίρνοντας το λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε από τον υπουργό να τοποθετηθεί επακριβώς «αν στέκει νομικά, ή όχι, η πρόταση» γιατί «αυτά που είπε ο υπουργός, ήταν από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «παίζεται παιχνίδι» και διερωτήθηκε γιατί έφυγε ο κ. Ρόβλιας, ο οποίος ήταν ο αντιλέγων από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος στην πρόταση..."


Τον Οκτώβριο του 2009, άσχετα από τις εξαγγελίες ότι "λεφτά υπάρχουν" του Πρωθυπουργού, κάθε περιπτεράς, κάθε μαγαζάτορας, κάθε μη βλαξ καταλάβαινε ότι υπάρχει "πρόβλημα στα δημοσιονομικά". Και μπορεί να μην το αποκαλούσαμε έτσι το πρόβλημα, αλλά κάτι καταλαβαίναμε. Από βαρειά αμέλεια, ή χονδροειδή ανικανότητα, ή εσκεμμένη κουτοπονηριά (δεν θα πω την έκφραση "προδοτική ενέργεια"), το "πρόβλημα στα δημοσιονομικά", έγινε δυσκολία στην αγορά, κατάρρευση στα ομόλογα, κρίση ρευστότητας και λίγες μέρες αυτοί που μας κυβερνούν είπαν "δεν τίθεται θέμα ΔΝΤ", κάλεσαν το ΔΝΤ. Οι 7 μήνες απραξίας, αδράνειας και κουτοπόνηρης επικοινωνιολογίας, θα στοιχίσει σε εμάς, δουλειές, αποταμιεύσεις, κεκτημένα, αξιοπρέπεια.

Δεν θα κοροϊδέψω και εγώ με την σειρά μου, λέγοντας, ότι πολλά από αυτά δεν ήταν αναπόφευκτα. Ήταν, για λόγους που έχω βαρεθεί να γράφω. Ωστόσο το 7μηνο θέατρο, θα τα κάνει πιο δύσκολα, πιο ακριβά, πιο επώδυνα.

Όσο για την παραπάνω τοποθέτηση του Βενιζέλου και της Παπαρήγα, από την Ναυτεμπορική, δεν συμφωνώ με τα οικονομικά της Παπαρήγα, αλλά της βγάζω το καπέλο. Είπε τα σύκα, σύκα (και τις αρλούμπες, αρλούμπες).

Το ενδιαφέρον και λυπηρό είναι ότι ακόμα και σήμερα, αφού είναι φως φανάρι ότι αποφεύγει το θέμα, και την αλήθεια, ότι αρλουμπολογεί και ασχολείται μόνο με επικοινωνιακά τρυκ, και διαχείριση εντυπώσεων, η Κυβέρνηση "δεν κυβερνά", απλά ασχολείται με το "να φταίει κάποιος άλλος". Δεν θέλει να κυβερνήσει, δεν ξέρει να κυβερνήσει, φοβάται να κυβερνήσει, και στην ουσία, η Κυβέρνηση έχει παραιτηθεί, αλλά δεν ξέρει πως να το πει.


Μάρτυράς μου ό,τι έχω γράψει εδώ κατά καιρούς, δεν είμαι ούτε αντι-πασόκ, ούτε ΝΔ ούτε τίποτα. Ποτέ μου δεν με ενδιέφεραν τα πολιτικά, ειδικά στην Ελλάδα. Αλλά τώρα βλέπω τι έρχεται, και είμαι αρπαγμένος με τις 2-3 οικογένειες που μας κυβερνούν όσα χρόνια θυμάμαι.

Μα ζητάει ...απολογία, ο τρίτης γενιάς κληρονομικός πρωθυπουργός, αυτός που μας έχει φλομώσει στο παραμύθι, 7 μήνες τώρα, από τον δεύτερης γενιάς κληρονομικό πρωθυπουργό, αυτόν που παραδέχθηκε αποτυχία μετά 5 βραχυκυκλωμένα χρόνια, και έχασε πανηγυρικά τις εκλογές... Με την κληρονομική κόρη του άλλου διαμαντιού να χορεύει τανγκό... Και εκατοντάδες εκατομμύρια γνωστές μίζες που όλοι κάνουν το παγώνι... Θα πω "βρε ούστ!..." και θα γίνω αγενής... άσε δεν το λέω.

5 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Και ομογενης καθόμολογια του

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση αεράτη, γενικόλογη με ενθουσιασμό. Λέει τα πάντα και τίποτα. Ο τέλειος πολιτικός.

agenhs είπε...

vre oust!

En' Tino είπε...

Αμμοδύτη μαζί σου....

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ !!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να βρισκόμουν μέσα στον ιπτάμενο δίσκο.
Εξαίρετη 3Δ φωτό
@αλλενάκι