Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κάτι ψήνεται (1)


Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα, πραγματικά, με τα πολιτικά. Με τα κομματικά πολιτικά, δηλαδή. Απλά, γιατί βαριέμαι και τις πλαστικές σημαίες, και, μεταξύ μας, οι ιδεολογίες που σερβίρουν τόσα χρόνια δεν με εκφράζουν, γιατί τις θεωρώ λίγο ψεύτικες, ή, μάλλον, ψευδεπίγραφες. Άλλο λένε ότι είναι, και άλλο εννοούν, και άλλο κάνουν. Ούτε με τον εαυτό τους δεν είναι ειλικρινείς.

Ωστόσο βρισκόμαστε, από την άνοιξη του 2008, διακριτικά, και κυρίως από τα Δεκεμβριανά επεισόδια του 2008, επί Καραμανλή, σε δύσκολη κατάσταση, βασικά επειδή σε παγκόσμια ύφεση λογικό και αναμενόμενο είναι να ζοριστούμε περισσότερο σαν μικρή και όχι ιδιαίτερη συνετή χώρα. Η δύσκολη κατάσταση έγινε κρίσιμη με την – με συγχωρείτε – εγκληματική απραξία των πρώτων 5-6 μηνών της σημερινής Κυβέρνησης. Αν η προηγούμενη είχε χάσει το παιχνίδι από τον Δεκέμβριο του 2008 (και άντε πείσε με ότι κάποιος δεν φρόντισε για αυτό), τούτη εδώ βγήκε με γενναία και αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία, και δεν έκανε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Πέρασε βιαστικά τον νόμο για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών (κάτι που ΔΕΝ χρειαζόταν, είμαι υπέρ της νομιμοποίησης, της κατοχύρωσης, κλπ αλλά ιθαγένεια; Από πού κι ως πού); Πέρασε επίσης βιαστικά τον «εθνικής σημασίας», τρομάρα του, νόμο για την επιτάχυνση των ΑΠΕ, και, μετά, μας ενημέρωσε ότι …χρεοκοπήσαμε. Δηλαδή, δεν το είπε ακριβώς έτσι, άλλα έτσι ήταν, έτσι το κατάλαβα, και έτσι το έγραψα.

Το τέλος της Ελλάδας της μεταπολίτευσης, το είδα στις 28 Μαρτίου του 2010.
http://ophioussa.blogspot.com/2010/03/blog-post_28.html

Την χρεοκοπία μας, μας την ανακοίνωσε λίγο Γκεμπελικά, κάνοντας το μαύρο άσπρο, το …Βήμα στις 22 Απριλίου: http://ophioussa.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html


Στις 25, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι …δεν έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ: http://ophioussa.blogspot.com/2010/04/blog-post_9689.html.
Βέβαια αυτό που εννοούσε ήταν δεν έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ, γιατί θα μας έσωζε η ΕΚΤ, δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία. Έλα ντε που λίγες μέρες αργότερα η Μέρκελ επέμενε να εμπλακεί και το ΔΝΤ (το οποίο απουσιάζει επί της ουσίας, η ΕΕ -- δηλαδή η Γερμανία -- κάνει κουμάντο αλλά καλό είναι να φταίνε οι …Αμερικάνοι που είναι μακριά και δεν τους νοιάζει.

Στις 28, την ίδια απορία είχε και ο Μίκης: «Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας» http://ophioussa.blogspot.com/2010/04/blog-post_5240.html


Αν καταλάβατε εσείς, τι και πώς, κατάλαβα και εγώ. Αυτό που καταλαβαίνω εκ των υστέρων είναι ότι κάποιοι μας δούλευαν προεκλογικά με το «λεφτά υπάρχουν». Και αφού μας χρεοκόπησαν, επίσημα με βούλα τον περασμένο Απρίλιο, τώρα μας λένε «δεν θα χρεοκοπήσουμε».

Γίνεται χειρότερο. Θα πήρατε χαμπάρι ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, την περασμένη Δευτέρα, μας είπε ο Πρωθυπουργός περίπου «ή ψηφίζετε τους υποψήφιους του Πασόκ στις Δημοτικές εκλογές, ή προκηρύσσω βουλευτικές εκλογές»! Θα τρελαθώ. Ξέρω ότι ο Παναγιώτης είναι με τους μεν και ο Σίμος με τους δε, αλλά στα φτωχά 4 χωριά, έχω δει ψηφοφόρους των «δε» να είναι υπέρ των «μεν», και ψηφοφόρους των «μεν» να θέλουν «δε». Ας μην κάνουμε τοπικές εκλογές, να γλυτώσουμε και την φασαρία...

Κάτι ψήνεται. Στο μπερδεμένο μου μυαλό σημαίνει ότι ίσως ο Γιωργάκης, όπως και ο Κωστάκης πριν από αυτόν, έχει παραδώσει το πνεύμα και προαναγγέλλει πολιτικές εξελίξεις, γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να «εκβιάζει» εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι δυνατόν… Ή, να δείτε, θα μας κουνήσουν κανένα γιό τέως Πρωθυπουργού που ζει έξω και θα έρθει εδώ ως αντιβασιλέας των Γερμανών και των Γάλλων (αξιόλογος άνθρωπος, αλλά…)

Εκτός αν πρόκειται για απλό, παραδοσιακό, κόλπο συσπείρωσης οπαδών – αλλά ακριβό κόλπο -, τα spreads είναι πάλι στα ύψη, και το ΧΑ έφαγε την σχετική βουτιά του… Και το αστείο είναι ότι κατηγορούν την ...ΝΔ ότι προκαλεί τις εκλογές. Πολύ παραμύθι… Πάρα πολύ παραμύθι…

Και μέσα σε όλα αυτά, τσιμουδιά για το γεγονός ότι ίσως ψήνονται και νέα σύνορα... Τι σας έλεγα; Δεν αρέσουν στην Νέα Γερμανία και τους γείτονες συμμάχους της, ούτε τα αποτελέσματα των δύο Παγκοσμίων Πολέμων ούτε των Βαλκανικών. Το έργο Σημίτη, συνεχίζεται. 'Η είναι όλοι συνεννοημένοι;.


Και το ερώτημα είναι... αν σας έχω τρομοκρατήσει περισσότερο, με αυτά που λέω, θα ψηφίσετε Παναγιώτη; ή Σίμο;

Δείτε και το http://sarantakos.wordpress.com/2009/10/22/markezinis/
.

11 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Οι νεώτεροι δεν θα έχουν ιδέα τι είναι και σε ποιόν αναφέρονται αυτές οι γελοιογραφίες... Είναι από άλλη εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Ε ναι, ποιός είναι ο κοντός της γελοιογραφίας;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο πατερας του sir

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δουλεύει η "Δημοκρατία" και ανεχόμαστε φασιστικές καταστάσει για αυτό που είναι σωστό?

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ψήνεται και στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι μιλάνε για συμφωνία και έχουν αρχίσει διαροές και στην Αθήνα. Ο Γιωργάκης τελικά ήρθε για να παραδώσει τα κλειδιά σε ξένους και να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Το δεύτερο Μνημόνιο είναι ψημένο. Το φυλάνε για μετά τις Δημοτικές.

Ανώνυμος είπε...

Για βουλευτικές εκλογές πάει ο Γιωργάκης

Ανώνυμος είπε...

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_1403.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΟΠΑΔΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

Τι Μαρκεζίνης, τι Παπαδήμος

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδα και αλλοτε πτωχευσε μα ξανασηκωσε κεφαλι ,αλλα αν παραχωρησει ελληνικο χωρο αυτο δεν θα τον ξαναπαροθμε ποτε ξανα. και να σκεφτει κανεις ποσο αιμα χυθηκε στους βαλκανικους πολεμους και το 40.
Πολυ τον φοβαμαι το Γιωργακικαι τις αγαπες του παμπονιρου του Ερτογαν