Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τι ψήνεται;


Γιατί έχω την εντύπωση ότι «κάτι ψήνεται» που υπερβαίνει την «πολιτική αντιπαράθεση εν όψει Δημοτικών εκλογών»;

Μετά από 1-2 εβδομάδες κλίματος πλασματικής (κατά την γνώμη μου) ευφορίας όπου βλέπαμε τα spreads των ομολόγων να πέφτουν, τους ξένους να μας παινεύουν τους Έλληνες και να βραβεύουν τον ΓΑΠ για …ειλικρίνεια, κάτι έχει στραβώσει:

1) Τα spreads ανέβηκαν και ανεβαίνουν (μεταξύ μας, δεν κατάλαβα γιατί είχαν πέσει…) και είναι πάλι στις περίπου 800 μονάδες

2) Ξένα δημοσιεύματα λένε ότι «βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ» και φημολογούνται ευρωπαϊκές συσκέψεις για αντιμετώπιση ελεγχόμενων χρεωκοπιών.

3) Γράφεται ότι οι ξένες τράπεζες έχουν πουλήσει τα ομόλογα που είχαν (δηλαδή δεν χρειάζεται να …ανησυχούμε για αυτές, και αυτές για εμάς)

4) Βγήκε, παραμονή 28ης Οκτωβρίου του 2010, δήλωση ότι το έλλειμμα του …2009 ήταν μεγαλύτερο από ότι λέγανε (μαγείρεμα με πολιτικάντικη κουτάλα το λέω εγώ αυτό –- «φταίει ο προηγούμενος»)

5) Είχαμε αυτό το «διακαναλικό» διάγγελμα προχτές που αν και δεν το άντεξα όλο, έλεγε ή ψηφίζετε τους υποψήφιους μου, ή …φεύγω.

6) Και εδώ και ένα μήνα διαρρέει ότι τα μέτρα έρχονται μετά τις εκλογές, αλλά όχι άλλοι φόροι, επομένως; Ή μείωση αποδοχών, ή αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, ή δεν ξέρω τι.

Πιστεύω ότι, οικονομικά είμαστε χειρότερα από ο,τιδήποτε λέει η τηλεόραση (να θεωρήσετε ότι η τηλεόραση και πάνω από τις μισές εφημερίδες υπάρχουν για να μας αποκοιμίζουν). Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μέγα λάθος που δεν είπε την σκληρή αλήθεια από την αρχή (κάτι πήγε να ψελλίσει το Πάσχα με 6 μήνες καθυστέρηση). Κακώς, κάκιστα, ενόχλησε ένα σωρό κόσμο με τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, κακώς κάκιστα, ενόχλησε άλλο ένα σωρό κόσμο με το Νόμο για την Κλιματική Αλλαγή και τα αιολικά, κακώς, κάκιστα, έχει δώσει μία περίεργη τροπή στα εθνικά ζητήματα, και κακώς, κάκιστα δεν λέει την ξερή αλήθεια, λες και είμαστε ηλίθιοι που θέλουν πιπίλα και μπιμπερό. Γιατί να δείς, κάποτε θα μας πούνε και μα_άκες...

Το Κράτος της Μεταπολίτευσης (συνδικαλιστές, συνεταιρισμοί, επιδοτήσεις, δημόσιοι, επιδοτούμενοι, νεόπλουτοι με δανεικά, ΚΕΠ, ΕΣΥ, και δεν ξέρω τι άλλο), έχει ημερομηνία λήξης. Δεν υφίσταται από τότε που παραιτήθηκε ο Καραμανλής (γεμάτος αδιέξοδα, αλλά κάτι πήγε να πει στην ΔΕΘ του 2009, για μέτρα και λιτότητα). Δεν υφίσταται αυτό το Κράτος, και όσο δεν το λένε σε απλά Ελληνικά, τόσο πιο επώδυνο θα είναι. Δεν υφίσταται και ήδη έχει ΕΘΝΙΚΕΣ συνέπειες. Δεν υφίσταται και πάμε για ανώμαλη προσγείωση, ίσως για εκλογές ή κάτι άλλο πιο ανώμαλο, σύντομα


Ήδη, ο εκβιασμός, ή ψηφίζετε τους δικούς μου για Τοπική Αυτοδιοίκηση, ή δεν ξέρω τι, είναι ανωμαλία (ποιόν ακριβώς απειλεί;)

Έχει έρθει το τέλος πολλών πραγμάτων και ένα από αυτά είναι τα πολιτικά απολιθώματα. Και ή θα το κάνουμε εμείς, ή θα το εκχωρήσουμε σε ξένους. Τώρα το έχουμε εκχωρήσει σε ξένους, αλλά παριστάνουμε ότι το κάνουμε εμείς.

4 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Iσως εχει να κανει με την FED kαι το χρημα που θα ριξει...

Ανώνυμος είπε...

Πασοκικά κόλπα να συσπειρωθούν. ΤΟΠΙΚΕΣ είναι οι εκλογές και τα ΤΟΠΙΚΑ ταμεία δεν έχουν μία και περιμένουν ελεημοσήνες

Ανώνυμος είπε...

ότι ψήνεται κάτι είναι το μόνο βέβαιο
και οι δηλώσεις στόχευαν να ανεβούν τα spread όπως και ανέβηκαν

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικά νεοπασοκικά κόλπα. Πεινάνε ακόμα δεν χόρτασαν.