Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο


Τα νέα λοιπόν είναι τα εξής:

Πήγε ο Ομπάμα (για πρώτη επίσκεψη) στο Ισραήλ. Τούς είπε διάφορα που δεν μάς αφορούν, για ανάγκη ειρήνης με τους Παλαιστινίους, για την ειρήνη, γενικά, και, πιο σημαντικό, για την ανάγκη "θυσιών για την ειρήνη". Και ότι πρέπει να σταματήσουν τους επικοισμούς.   Τέτοιες κουβέντες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς Ισραηλινός για να καταλάβει ότι οι ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα έχουν ίσως διαφορετικές ιδέες από ότι είχαν τόσο καιρό. Και κυρίως, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν, ή δεν θέλουν, ή δεν έχουν σαν προτεραιότητα να ασχοληθούν με θέματα στην περιοχή.  Στην "αριστερίζουσα" Ελλάδα, αυτά δεν ακούγονται κακά, αλλά μην βιάζεστε.

Μην βιάζεστε γιατί με το που έφυγε ο Ομπάμα, λένε ότι πήρε τηλέφωνο ο Νετανιάχου (συντηρητικός) πρωθυπουργός του Ισραήλ τον Τούρκο Ερντογάν, και λένε ότι ζήτησε ...συγγνώμη για το επεισόδιο με το Μαβί Μαρμαρά του 2010, αν θυμάστε. Θυμάμαι, γιατί είχα αηδιάσει με κάτι δικά μας φρούτα που πήγαν κολαούζοι σε μία καθαρά προβοκατόρικη δουλειά των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.  Και φυσικά και ο Παπούλιας κατασυγχύστηκε τότε. Μια χαρά αγαπώ τους Παλαιστίνιους, αλλά το Μαβί Μαρμαρά δεν είχε να κάνει με Παλαιστίνιους, ήταν από τις πρώτες εμφανίσεις της Νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Να μην πώ ότι μου είχε περάσει από το κεφάλι ότι η σύγκρουση της Τουρκίας με το Ισραήλ υπήρξε για να φορεθεί η Τουρκία καπέλο σε Άραβες, που ιστορικά μάλλον εχθρικά την βλέπουν.  Ξέρω πόσο πολλοί από εσάς κλαίτε δάκρυ κορόμηλο με τα Τουρκικά σήριαλ... Μαβί Μαρμαρά, και αυτά.

Αλλά άσχετα από τις ανθρωπιστικές ή φιλανθρωπικές σας πεποιθήσεις, το "συγγνώμη" του Νετανιάχου στον Ερντογάν (αν υπήρξε όπως το σερβίρουν και υπάρχουν ενδείξεις και για παραπληροφόρηση) σημαίνει ένα και μόνο ένα πράγμα:  Αντίο Κύπρος, αντίο ΑΟΖ, αντίο ένα σωρό καλά σενάρια που κυκλοφορούν, ισότιμοι Ευρωπαίοι μου...

Και αναρωτιέμαι πώς όλα αυτά δένουν και με το οικονομικό Κυπριακό, ή μάλλον με ψυχολογική πίεση για ψηφοφορίες... Όχι θετικά... Η συνεργασία Κύπρου (και Ελλάδας) και Ισραήλ ακουγόταν θετικά σε πολύ κόσμο, αλλά...

Δεν έχω ιδέα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, και τι τελικά ισχύει, αλλά δεν νομίζω θα είναι καλά για εμάς, ή, φοβάμαι, για τα ...σύνορά μας, πραγματικά ή οικονομικά.  Ή θα είναι χειρότερα από ότι θα ήταν ούτως ή άλλως. Έχουμε μπει σε μία φάση που θυμίζει 1900 μάλλον παρά 2000, δηλαδή η αυτοκρατορική Γερμανία από την μία, η Οθωμανική αυτοκρατορία από την άλλη, (τότε σε υποχώρηση, τώρα πιο σημαντική λόγω Ιράν ή του Ψυχρού Πολέμου). Τότε η Αμερική δεν ...υπήρχε. Έγινε Δύναμη μετά τον Α' και Β' ΠΠ. Τώρα, με την Γερμανία να παριστάνει την Ευρώπη, μάλλον ασχολείται με άλλα... Και η Τουρκία παραδοσιακά υπήρξε φίλη και σύμμαχος της Γερμανίας... Να δω και το Ισραήλ να είναι φίλος και σύμμαχος της Γερμανίας δηλαδή, να καταθέσουν και αυτοί ...στεφάνι στα νεκροταφεία των Waffen SS...

Και επειδή πολλοί δεν δίνουν σημασία σε αυτά, το δια ταύτα είναι ότι, εμείς,  μάλλον γυρίζουμε πίσω στον χρόνο, και οικονομικά... Αλλά τρέξετε να προλάβετε την επόμενη Τουρκοσαπουνόπερα.

4 σχόλια:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Χωρίς να διαφωνώ με πολλά που λες, θεωρώ ότι παρασερνεσαι σε θεωρίες συνομωσιας τελευταία.

Μονοι μας φτάσαμε εδω που φτάσαμε. Το να τα ρίχνουμε στους κακους ξένους δεν βοηθά.

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ),ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 60-70 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ,ΣΑΝ ΛΑΟΣ,ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ "ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΟΥΣ" ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΣΠΑ,ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ!ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. ΑΣ ΕΠΙΖΟΥΜΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!

αμμοδύτης είπε...

θεωρώ ότι από το 1824 και μετά η πολιτική και οι πολτικοί μας είναι ελεγχόμενοι, λαδωνόμενοι και καθοδηγούμενοι, και φυσικά και μετά το 1981-85.

Θεωρώ ότι μεταξύ 85 και 90, η διαχείριση της Γιάλτας του Β' ΠΠ πέρασε στους Γερμανούς, που με αντάλλαγμα διάφορα (όπως το ευρώ που δεν ήθελαν τότε) πήραν την επανένωσή τους

Με επανενωμένη την Γερμανία και την Ρωσία σε οπισθοχωρημένα συνορα, και την Αμερική δανεισμένη μέχρι τον ουρανό, οι Γερμανοί έφτιαξαν ένα καταπληκτικό εργαλείο που μάλλον επεξεργάζονται από το 1943, ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο είχαν. Καθοριστικό κομμάτι του εργαλείου ήταν η διαφθορά πολτικών και ιδεολογίες μαϊμούδες μέσω ΜΚΟ, Οοκωλόγων, αειφορείας κλπ. Σίγουρα στα γεωπολτικά δεν είναι χωρίς την ανοχή και στήριξη της Αμερικής, αλλά έχει σαφώς καλυτερη στήριξη από τους λίγο ευρωσοσιαλιστές Δημοκρατικούς.

Φυσικά και "φταίμε" αλλά ΕΜΕΙΣ ψηφίζαμε Αντρέα, εμείς χειροκροτήσαμε Τσοχατζόπουλο, Μητσοτάκη και Σημίτη και όλοι υπήρξαν Γερμανοτσολιάδες (για τον Αντρέα δεν ορκίζομαι, τυχοδιώκτης λαοπλάνος ήταν, ήρωα τον έχουν πολλοί -- να που φταίμε.

Το παιχνίδι με την "Ευρώπη" είναι τόσο σικέ που πλέον είναι βαρετό

Τα γεωπολιτικά της Μέσης Ανατολής είναι πολύ πιο σύνθετα φυσικά. Σε αυτά οι Γερμανοί πάντα είχαν στόχο πετρέλαια Καυκάσου και Μέσης Ανατολής, και τα πρώτα ίσως τους έχουν ¨εκχωρηθεί, το αέριο σίγουρα. Οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι των Γερμανών από το 1910 και μετά. Και είναι σαφώς σε νεο Οθωμανική φαντασίωση.

Το Ισραήλ είναι σε πιο ευαίσθητη κατάσταση με την αστάθεια στην Αίγυπτο. Λιγάκι μυρίζει δεκαετία του 60

Η Κύπρος έχει πολλούς παίκτες πόκερ, αλλά κοινό παρονομαστή την διάλυσή της είτε υπέρ Τουρκίας είτε υπέρ αερίου (για ΕΕ μέσω Τουρκίας). Τραπεζικά, το Λουξεμβούργο είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο σε περίεργα ή αφορολόγητα λεφτά.

Ναι υπάρχουν σαφή σχέδια. Η γεωγραφία είναι η ίδια, οι πάικτες οι ίδιοι. Πολλοί παίκτες και όχι εύκολο σε εμας που μαθαίνουμε από το Μέγκα και τον Σκάι το τί γίνεται, να καταλάβουμε τι γίνεται. Οι περισσότεροι είναι Γερμανοτσολιάδες (από πριν την Κατοχή είχαμε τέτοιους).

Δεν έχει υπάρξει εύκολο να έχουμε ανεξάρτητη πολτική.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν οι Γερμανοί θέλουν να διολύσουν αυτή την Ευρώπη, ή απλά την φέρνουν στα μέτρα του, δεδομένης και μιας "κρίσης" που ενώ σαφώς τους στοιχίζει, κάπως βγαίνουν κερδισμένοι...

Φταίμε στο ότι έχουμε πολιτικό και πολιτειακό σύστημα που είναι ευκολότατα ελεγχόμενο και όχι πάντα υπέρ μας.

αμμοδύτης είπε...

Το ότι το Μαβι Μαρμαρά ήταν βασικά Τουρκοι πράκτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν νομίζω ότι αμφισβητείται... Να σώσουν τους τέως υποτελείς τους Άραβες...