Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Υβριδικό σε ..."αξιολόγηση", 1,5 χιλιόμετρο από το Μουσείο Χαλεπά

Ετοίμαζα μία ομιλία για κάτι απάτες στην περιοχή Καρδίτσας και έψαχνα τον χάρτη της ΡΑΕ...

Και να τι βρήκα 1,5 χιλιόμετρο Ανατολικά - Νοτιονατολικά από το Μουσείο του Χαλεπά στον Πύργο.  "Υβριδικός Σταθμός σε Αξιολόγηση":


Οι "υβριδικοί σταθμοί" είναι πολλά χωματουργικά που δήθεν θα είναι για άντληση νερού, που δήθεν θα είναι για αποθήκευση ρεύματος από αιολικά. Υπάρχουν επειδή επιδοτούνται για να γίνουν. Όπου δοκιμάστηκαν για παραγωγή ρεύματος απλά απέδειξαν ότι είναι άχρηστα για αποθήκευση ρεύματος. Η μόνη χρήση τους είναι ότι:


  1. ο αιολικός "επιχειρηματίας", εκτός από την επιδότηση για τα αιολικά θα πάρει και επιδότηση για χωματουργικά
  2. αντί για "διαθεσιμότητα" 20% (στατιστική για τι ποσοστό του χρόνου επιδοτείται) θα έχει διαθεσιμότητα 25-30%.  Θα επιδοτηθεί για να επιδοτείται παραπάνω
  3. θα δουλέψουν μπουλντόζες και μπετά, μέγας μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα
  4. ή θα καταπατηθούν, ή θα αγοραστούν οι περιφραγμένες, αλλά μάλλον παρατημένες εκτάσεις στο κίτρινο πλαίσιο (δείτε και παρακάτω...)
  5. Όλο και κάτι Γερμανικό θα ψωνίσουμε...
  6. Και αν μεν πάνε να δεσμεύσουν γλυκά νερά είναι για ...τουφεκισμό, αν πάνε να παίξουν με θαλασσινό νερό, θα είναι μια ακόμα πιο ακριβή τρύπα στα βράχια.
Κάτι τέτοια δοκιμάζονται μόνο σε απομονωμένα, μη διασυνδεδεμένα νησιά. Και όπου δοκιμάστηκαν δεν υποκατέστησαν απολύτως καμία συμβατική θερμική μονάδα, και όσο συμβατικό καύσιμο φαίνεται να εξοικονόμησαν τους κόστισε 3-4 φορές όσο η αξία του καυσίμου. Η Τήνος είναι διασυνδεμένη. Όποιος σκέφτεται τέτοια πράγματα στην Τήνο, πάει καθαρά για την αρπαχτή. Θα μου πείτε, "τι με νοιάζει η αρπαχτή". Την αρπαχτή την πληρώνουμε εμείς όλοι. Θα το δούμε τριπλασιασμένο το ρεύμα... Και σας ορκίζομαι, το ρεύμα δεν θα είναι από αυτό ή από κανένα υβριδικό. Το καπέλο στο ρεύμα θα είναι.


Καλού κακού, δείτε εάν έχετε τίποτα εκτάσεις εκεί πέρα.  Δεν ξέρω την περιοχή, όλο περιφράξεις και παλιά δρομάκια, έχει κάτι σύγχρονα κτίρια από κάτω.  Οι από κάτω, δεν θα χαρούν. Οι άλλοι δεν ...ξέρω. Ρίξτε μια ματιά... Ρωτήστε αν ξέρει κανείς κάτι... (η εικόνα μεγαλώνει με κλικ, αλλά καλύτερα να την δείτε απ ευθείας στο Κτηματολόγιο).


Και εάν έχετε κανένα Μουσείο ή σπίτι στον Πύργο πάρτε ωτασπίδες γιατί ο μόνος λόγος που αρέσουν κάτι τέτοια έργα είναι η ελπίδα για πολλά χωματουργικά.   Η όρεξη για "έργα" σε καιρό ύφεσης πρέπει να είναι άγρια πείνα. Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να φτιάξουμε ένα υβριδικό στην (μη διασυνδεμένη) Ικαρία, καθυστέρησε μεταξύ άλλων επειδή μάς την έπεσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Και, να μην σας στενοχωρήσω, μόνο στην Ελλάδα και σε υπανάπτυκτες χώρες προωθούνται τέτοια πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: