Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Τα καθαρά και χρήσιμα αιολικά είναι σαν το ανέκδοτο με τον Τοτό και την νεράϊδα


Μετά 15-20 χρόνια ασταμάτητης προπαγάνδας, οι περισσότεροι έχουν πιστέψει το παραμύθι ότι βάζουμε αιολικά επειδή είναι καθαρή και χρήσιμη ενέργεια και ότι έτσι θα σώσουμε και το Κλίμα επειδή δήθεν μειώνουμε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Και ενώ όσοι αντιδρούν στα αιολικά, αντιδρούν επειδή δεν τα θέλουν στην περιοχή τους (είτε λόγω αισθητικής, ή θορύβου, ή βλαβών στο περιβάλλον), κανείς δεν έχει την υπομονή να καταλάβει τι κάνουν και τι δεν κάνουν τα αιολικά. Κάτι όχι απλό, αφού για να το καταλάβει κάποιος αυτό, πρέπει να μπει στον μπελά να καταλάβει λίγα στοιχειώδη για την ηλεκτροδότηση. Αυτά τα στοιχειώδη, τα μετέφερα εδώ, τις προάλλες.

Σύντομες αρχικές δηλώσεις των τριών ομιλητών από την εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα:   https://youtu.be/mPklGxDT1nU?t=10s :

Ο Δρ. Χρήστος Κολοβός, μεταλλειολόγος μηχανικός, (εδώ) το λέει απλά: "Δεν είναι αξιόπιστη ηλεκτροδότηση. Βάζοντας πολλά αιολικά στο δίκτυο, ακριβαίνουμε το ρεύμα για τον καταναλωτή και την βιομηχανία, χωρίς όμως να εξασφαλίζουμε επάρκεια ρεύματος, αφού τα αιολικά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Συν, κάνουν άλλες ζημιές".

Ο Τρύφων Κόλλιας, δικηγόρος Αθηνών, είπε (εδώ) ότι ειδικά τα αιολικά υπάρχουν μόνο επειδή στηρίζονται από πολλαπλές επιδοτήσεις και θωρακίζονται από πολυεπίπεδη νομοθεσία. Κοινώς, είναι υποχρεωτικά και επιδοτούνται υποχρεωτικά και πάνε όπου βρουν χώρο.

Ο Δημήτρης Παυλάκης, χημικός μηχανικός και σύμβουλος επενδυτικής τραπεζικής, είπε (εδώ), ότι τα αιολικά, από την ίδια την φύση του αέρα., παράγουν μεταβλητό και τυχαίο ρεύμα, επιβάλλουν την κακή χρήση ακριβού και εισαγόμενου φυσικού αερίου. Καταλήγουν να είναι πολλά πεταμένα λεφτά. Λεφτά χωρίς αντίκρυσμα. 

Και εσείς;  Πιστεύετε ότι με πολλά αιολικά θα έχετε καθαρό ρεύμα και θα σώσετε το Κλίμα; Το ανέκδοτο με τον Τοτό και την νεράϊδα, το ξέρετε;

Δεν υπάρχει νεράϊδα και ο αιολικός Τοτός θα πει όποιο παραμύθι μπορεί για να τυλίξει εσάς και την τσέπη σας. Α ναι... Χρειάζεται και τα βουνά σας, ο Τοτός...

Οι παρουσιάσεις είναι στην προηγούμενη ανάρτηση.  Ή μείνετε, όπως οι πολλοί,  με το ανέκδοτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: