Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Φθινοπωρινοί περίπατοι (1)

Να με συγχωρήσετε, αλλά δεν θεωρώ ότι η πρόσφατη «ανάκαμψη» των αγορών μου λέει τίποτα. Δηλαδή δεν πιστεύω ούτε ότι η «φούσκα» ξεφούσκωσε, ούτε ότι θα γλυτώσουμε τα δύσκολα. Τα δύσκολα είναι η συρρίκνωση της παγκόσμια και της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της ανεργίας, μείωση της κατανάλωσης, μείωση του βιοτικού επιπέδου.

Το ερώτημα που δεν μπορώ να απαντήσω και ούτε κανένας θα μας πει, είναι πόσο βαθύ, πόσο έντονο και πόσης διάρκειας θα είναι το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, θυμηθείτε, ότι απλές βόλτες, τώρα λίγο πριν τις αρχές του Νοεμβρίου, έχουν ευχάριστες, σχεδόν μεταφυσικές, εκπλήξεις, που μπορεί και να σας φτιάξουν το κέφι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 4-5 εργαζόμενους πρακτικά οι δύο από αυτούς τελούν υπό απόλυση, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υπερδανεισμό δεν θα είναι εδώ την επόμενη ημέρα».

Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση ανήκουν στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση «να αρχίσει να υλοποιεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας», που θα έχει στόχο να αποτραπεί «ένα σαρωτικό κύμα πτωχεύσεων και εκρηκτική αύξηση της ανεργίας».

Ανώνυμος είπε...

Σε μια χρονική συγκυρία που, μεσούσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, την ελληνική κοινή γνώμη ταλανίζει η ηθική -και όχι μόνο- απαξία του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αλλά και ενώ η χώρα μας κατατάσσεται 57η ως προς τη διαφθορά του δημοσίου βίου της διεθνώς, επίσημη τετραήμερη συνάντηση-μαμούθ με θέμα τη διαφθορά φιλοξενείται από σήμερα από την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα