Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ευρωπαϊσμός


"Ενδιαφέρον το άρθρο του Κ. Σημίτη στο Capital.gr. (http://www.capital.gr/news.asp?id=682158)

Επισημαίνει τα γενικά χάλια της χώρας, την εξάρτηση της όποιας Ευρωπαϊκής ανάκαμψης από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, και την αβεβαιότητα για την δυνατότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί την τραπεζική κρίση, με τις κακές συνέπειες στην πραγματική οικονομία (τις παραγωγικές δραστηριότητες)

Προβλέπει ότι εμείς εθελοτυφλούμε και ότι θα καταλάβουμε τα χάλια μας το φθινόπωρο μετά από ισχνή τουριστική σαιζόν .

Είναι μάλλον κατά του προστατευτισμού, φοβάται τον εθνικισμό και λέει, επίσης, ότι το κλειδί στις εξελίξεις είναι στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, και ότι μάλλον δεν βγαίνουμε από τα δύσκολα «φέτος»

Καταλήγει στο ότι πρέπει να «ξαναμπούμε στην τροχιά των Ευρωπαϊκών εξελίξεων από τις οποίες περιθωριοποιηθήκαμε τα τελευταία χρόνια.

Θεωρώ ότι ο κ. Σημίτης υπήρξε από τους σοβαρότερους πρωθυπουργούς στην διαχείριση «δημιουργίας πλούτου» και «διαχείρισης πλούτου». Ωστόσο, όσο μεγαλώνω, θεωρώ ότι μας ψιλοπούλησε στους Γερμανούς (συγγνώμη, μου ξέφυγε, Ευρωπαίους έπρεπε να πω).

Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του, διαφωνώ με το συμπέρασμα περί Ευρωπαϊσμού, και διασκεδάζω που περιμένει την ανάκαμψη της ζήτησης στις …ΗΠΑ για να ορθοποδήσουμε.

Όχι ότι έχω κάτι καλύτερο να προτείνω στο γραικυλικό μας στάδιο… Αλλά, βρε παιδί μου, πως φτάσαμε εδώ από το «Όχι» και το 1945;"

Περαστικός

http://www.antinews.gr/?p=5362

Με συγχωρείτε για την φωτό, είναι λίγο υπερβολική (λίγο)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά το '60-'70 όλη η Μακεδονία και η Θράκη άδειασε και πήγε παρακαλώντας στη Γερμανία για δουλειά και μιλάμε για το "Οχι" και το "1945": Που ζείτε εσείς οι Aθηναίοι;

αμμοδύτης είπε...

Ό,τι θέλει ο λαός.

Το 41-44 οι περιοχές που αναφέρεις ήταν βουλγάρικες. (Η Θεσσαλονίκη Γερμανική)

Δεν έχω αμφιβολία ότι εκτός από "ελευθερίες" θα χαθούν και "εθνικές κυριαρχίες" με την νέα κατάσταση που θα φανεί από το τέλος του 2009

Ανώνυμος είπε...

Εξ άλλου πόσα ΟΧΙ δεν έγιναν ΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Τα Κερδύλια που είναι για τη Μακεδονία ότι τα Καλάβρυτα για τη Νότια Ελλάδα τα έκαψαν οι Γερμανοί και σκότωσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Για βασανιστήρια κουβάλαγαν τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Είχε μνήμες ο λαός αλλά τον έφαγε η πείνα και το κυνήγι και έτσι μείναν μόνο οι αντιδραστικοί και ο Ψωμιάδης βεβαίως.