Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Rochester NY


Ο καιρός στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης είναι χάλια αυτή την στιγμή, νωρίς το απόγευμα, τοπική ώρα. Έχει χιονόνερο με -3 βαθμούς Κελσίου (εκεί τους έχουν σε Fahrenheit και φυσάει μεταξύ 20 και 30 χλμ. ΔΒΔ άνεμος, κοινώς φυσάει και κάνει κρύο. Παρασκευή και 13, μπορεί να χιονίσει και θα έχει μεταξύ -2 και -9 βαθμούς.

Η πιστοληπτική ικανότητα της τοπικής εταιρίας ηλεκτροπαραγωγής χαρακτηρίστηκε «σταθερή» από την Fitch (αυτοί που μας καταπιέζουν στην Ελλάδα) και ένας ντόπιος καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση γιατί έκαψε το σπίτι του πέρυσι το Πάσχα. Ο καταδικασμένος ζήτησε συγνώμη και απέδωσε τον εμπρησμό στον θυμό του όταν η γυναίκα του ζήτησε να χωρίσουν. Δεν χτύπησε κανείς…


Μικρός ο κόσμος και χαίρομαι απίθανα όταν βλέπω επισκέψεις από πέρα από τον Ατλαντικό. Ένας, από το Rochester, έστειλε φωτογραφίες της Τήνου στα «αλαλάζοντα τοπία» που με την σειρά τους μου τις έστειλαν. Φίλε από το Rochester, για πολλά χρόνια οι φωτογραφίες του νησιού ήταν στήριγμα και για μένα που ήμουν αρχικά λίγο βόρεια και μετά λίγο νοτιοανατολικά από εκεί που είσαι. Τέτοια εποχή χτυπούσαμε -5, -10, -20F.

Αν αναρωτιέται κανένας Γαλλόφωνος γιατί είμαστε ψωνισμένοι με το τοπίο μας, ελπίζω να αρχίσει να καταλαβαίνει.

1 σχόλιο:

αμμοδύτης είπε...

Εν τάξει φίλε... μπορεί να μην είσαι ακριβώς στο Rochester, αλλά μου το θύμησες. Με τα μυαλά που κουβαλάμε, έχω αρχίσει και το αναπολώ (όχι ακριβώς το Rochester, αλλά περίπου)