Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Βιομηχανικές σκέψεις


Με αφορμή τις …λαϊκές ετυμηγορίες, και για να μην ξεχνιόμαστε, τον Αύγουστο του 2007, περίπου 500 άτομα από τα Κάτω Μέρη υπέγραψαν μία δήλωση διαμαρτυρίας. Έλεγαν ότι έμαθαν, τυχαία, ότι όλα τους τα χωράφια χαρακτηρίστηκαν με Προεδρικό Διάταγμα της 13/2/2003 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 160 της 27/2/2003 ως …Βιομηχανική ζώνη.

Το Προεδρικό Διάταγμα επικαλείται την 41/1995 γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλλονής και την 130/2000 γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εξωμβούργου. Η απόφαση αφορά το 100% των ιδιοκτησιών του 100% των κατοίκων στα 4 χωριά.

Ποιός ξέρει τι σκέφτονταν οι τότε Άρχοντες, (ξέρουν αυτοί)…. Ένας μάλιστα δημόσια είπε ότι δεν υπέγραψε τέτοιο πράγμα, ότι η υπογραφή του δεν υπάρχει, και αν υπάρχει είναι …πλαστογραφημένη! (Τι ακούω, θεέ μου…). Άλλοι ήρθαν και μου είπαν ότι μπορεί και να τους κορόϊδεψαν από το ΥΠεΧωΔε...

Για να δούμε τώρα… Το ΠΔ το υπέγραψαν η Ροδούλα Ζήση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κύριος Στεφανόπουλος. Τώρα ξανάρθε το ΠΑΣΟΚ. Θα το μαζέψουμε το έκτρωμα αυτό που παραβιάζει κάθε συνταγματικό δικαίωμα και αφήνει πολύ κόσμο φτωχό και λιγότερο κόσμο λίγο εκτεθειμένο; Δεν ζητάμε βοήθεια από τον κ. Παπαμανώλη; Τον κ. Ρήγα; Πολιτικό είναι το θέμα, ας το μαζέψουμε.


Έμαθα, τέλος, ότι δεν είναι ακριβώς «Βιομηχανική Ζώνη» οι εικόνες της φωτογραφίας. Απλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στα χωράφια μας, είναι να φέρουμε σκουπίδια, μπάζα, κάθε ενοχλητική και ανεπιθύμητη για τους άλλους δραστηριότητα, και φυσικά βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Τι να κάνουμε; Έτσι είμαστε εμείς οι προνομιούχοι.

Είδα επίσης ότι υπάρχει εταιρία που ονομάζεται Γκάγκαρη Αιολικό Πάρκο! Για αυτό κοπτόμεθα να πείσουμε ότι μας ανήκει η Γκάγκαρη; Χμμ…

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Βατοπέδι της Τήνου έκλεψαν τη γη από τα χωριά μας για να πάρουν αξία τα δικά τους

Ανώνυμος είπε...

Ανεμογεννήτριες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 58 μεγαβάτ, θα παραδώσει η Vestas στην Ελλάδα εντός του 2009. Η σχετική παραγγελία αφορά συνολικά σε 29 ανεμογεννήτριες V90 ισχύος 2 μεγαβάτ, η κάθε μια. Πάντως η δανέζικη εταιρεία μετά από επιθυμία του πελάτη της, δεν κάνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ιδιοκτησία, την ακριβή τοποθεσία κλπ

Προσέξετε τώρα: Μας λένε πόσο καλές είναι για μας οι ανεμογενήτριες αλλά ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. Νύχτα τα αποφασίζουν σα κλέφτες. Γιατί κρύβονται;

τρυπώνω ξετρυπώνω είπε...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (κ.κ Ιωάννης Σαμαράς και Αθανάσιος Παστιρματζής) - DAMCO (κ.Κοπελούζος)

Μαζί με την ENEL αγαπούν πολύ την ύπαιθρο. Θέλουν να σώσουν τον πλανήτη και να μας δίνουν φτηνό ρεύμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το κτίσμα πρέπει να ήταν εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...

καλο μηνα σε ολουσ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω εκεί μιά παραγγεριά μεγάλη και ξάνεμη και τη νοικιάζω για να βάλουν ανεμογεννήτριες.
Όποιος ενδιαφέρεται να γράψει και θα του τηλεφωνήσω .
Δεκτές και μεσιτίες.

Ανώνυμος είπε...

Κάμαν λέει αναδάσωση στον περιφερειακό .
Μα που είχε δάσος και το αναδασώνουν.
Αυτοί είναι ικανοί, να τον κλείσουν παλι με το νέο δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα βάλουν δάσος στον περιφεριακό για να μην χαλα΄σει τα αρχαία.

Ανώνυμος είπε...

Δασικές πικροδάφνες στα αιολικά πάρκα!

Ανώνυμος είπε...

Μείωση των εκπομπών αερίων κατά 50% (σε σχέση με τα επίπεδα του 1990) έως το 2050 -με τις πλούσιες χώρες να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας- προβλέπει το σχέδιο πρότασης της Δανίας, η οποία θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι Δανοί έκαναν μαζική εξαγωγή βασιλιάδων για την Ευρώπη. Τώρα εξάγουν ανεομγενήτριες. Καλύτερα τάπες για να μην κλάνουμε :-)

Ανώνυμος είπε...

Πραγματική μείωση των εκπομπών αερίων, θα υπάρξει όταν όλοι αυτοί οι κοιλαράδες πάψουν να τρώνε με δέκα μασέλες.
Μετρούν, λέει, και επιμένουν επιβαρυντικό για το περιβάλλον, είναι το μεθάνιο που παράγουν οι αγελάδες και τα βοοειδή.

Αλήθεια το τι παράγουν τα δίποδα, το έχουν μετρήσει ;;; και μηνπάει ο νους σας στις κότες.

Ανώνυμος είπε...

Τα εν Τήνω κοιλαροειδή δίποδα, ότνα πέρδονται, ελάχιστα επιβαρύνουν το περιβάλλον, λόγω της μεγάλης εντάσεως του ανέμου.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή την ίδια δουλειά κάνουν.
Τα φυτεύουν και μετά τα αφήνουν να ξεραθούν, είτε από τον αέρα, είτε απο νερό.
Του χρόνου πάλι τα ίδια κ.ο.κ.

Μα είναι δυνατόν μέσα στο πεντανέμι να πιάσουν ποτέ τα δενδρύλια ;

Ανώνυμος είπε...

Κλάνουν κι οι κότες?

Ανώνυμος είπε...

Και νάταν απο άλλο μέρος !!!
Αφού βλέπουν, στην Τήνο μόνο οι λαγκαδιές και τα απάνεμα μέρη, έχουν λίγα δενδράκια, πουθενά αλλού.

Αυτοί όμως προσπαθούν να γεμίσουν τον πύθο των δαναίδων !!!!

Αυτά τα έξοδα, γιατί τζάμπα τίποτα δεν γίνεται, μήπως κάπου αλλού θάπιαναν καλύτερο τόπο ;;;

άσχετος είπε...

Οι Τοπικοί ειδικεύονται σε έργα βιτρίνας, πανελλάδικό είναι το φαινόμενο. Που να δείτε αλλού τι γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Βιτρίνα, σημαίνει λεφτά στον αέρα κι ας κάνουν τα σκατά μας μπάνιο δίπλα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΓΚΡΙΝΙAΖΕΤΕ ΡΕ;

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο Ιωάννης Σαμαράς με τον Αντώνη Σαμαρά;

Ανώνυμος είπε...

O Αντώνης είναι η ελ πήδα μας.
Ο άλλος δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Πήδα? που? που? θέλω κι εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ επικροτώ την εκδήλωση αναδάσωσης, δενδροφύτευσης κι ας λέτε εσείς. Σημασία έχει που τα παιδιά κάνουν κάτι σωστό που τους αρέσει και όλο και κάποιο φυτό θα ζήσει. Δεν συμφωνώ με την κυνική κριτική, και μου αρέσει η προσπάθεια.

Υπάρχει όμως μια ειρωνία. Στο αγροτικό νησί της Τήνου ήδη μεγαλώνουν παιδιά που πιστεύουν ότι οι πατάτες παράγονται σε σουπερμάρκετ, εκεί στο κάτω ράφι. Και τα μαρούλια στο ράφι απέναντι. Όσοι αγαπάνε το πράσινο πρέπει να αναδείξουν την πράσινη Τήνο. Εκτός αν η πράσινη Τήνος, επειδή έτυχε να έχει αιρετικούς φράγκους και μεσαιωνική γεωργία είναι για πέταμα. Γιατί εκεί το πάτε και το ξέρετε. Αλλά για την δενδροφύτευση του περιφεριειακού μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία σχόλια από "ανοικτά μυαλά" που σπάνε...καρύδια και....αγαπάνε το περιβάλλον.
Χωρίς αιολικά πάρκα που πάτε ρε "Καραμήτροι" Τηνιακοί?
Αυτό πιθανόν να εννοεί το νομοθέτημα με τον όρο "βιομηχανική περιοχή.."
Μπράβο!!!!
Προοδευτικοί άνθρωποι με πολλές....αισθητικές απαιτήσεις
Τα οικοπεδάκια μας νάναι καλά έεεε και ας κουρεύεται το περιβάλλον...και να καεί..όλος ο ντουνιάς..

Ανώνυμος είπε...

3.33 Το περιβάλλον σε μάρανε ή σου έχουν τάξει κάτι; κανένα δωράκι καμιά δουλίτσα... Να βάλεις παλιοσίδερα στη Χώρα oύτως ή άλλως ένα χάλι και μισό είναι. Γεμάτο ανεμόμυλους παλιούς είναι πάνω από τη Χώρα. Και στο μαυσωλίο του Ιερωνυμου. Και πάνω από το μουσείο με τα μαρμαρα στον Πύργο. Τιγκα ανεμόμυλοι. Παραδοσιακοί. Θα βάλεις σύγχονους.

Και μια τρίτη εύρεση στα πάνω μερη να ισοροπήση η ανάπτυξη

Ανώνυμος είπε...

η λέξις "καραμήτρος" μετατρέπεται πλέον εις υβριστικόν ειρωνικόν επίθετον, εμπεριέχον την έννοιαν του φυσικού προσώπου το οποίον κινείται σπασμωδικώς άνευ πείρας και προσαρμογής εις το αστικόν και εν γένει εις το σύγχρονον απαιτητικόν περιβάλλον. "Καραμήτρος", είναι πλέον έν άτομον άξεστον, ακαλλιέργητον, "έξω από τα νερά του", με ελλιπείς γνώσεις, ανεπαρκείς εμπειρίας, μη εύστροφον, μη δυνάμενον να προσαρμοσθεί εις τα νέα δεδομένα, μη δυνάμενον να υιοθετήσει νέας απόψεις και το κυριότερον μη δυνάμενον να συνεργασθεί με τον κοινωνικόν περίγυρον. Μεταφορικώς ο σύγχρονος "Καραμήτρος" προσομοιάζει με τον δυστυχή ορεσίβιον ποιμένα, όστις εξηναγκάσθη να κατέλθει εις την εμποροζωοανήγυριν της πόλεως προς πώλησιν αμνοεριφίων, και "πελάγωσεν"

Πουλάμε και λαμπάδες μπόγια, από οικολογική ανακυκλόσιμη παραφίνη.

δουλοπάροικος είπε...

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΑΪΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ! ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε και τσακώνεστε για πράγματα άλλα. Τον Αη Λιά τον έχουμε ξεχασμένο. Πότε φτιάχτηκε; Πότε εγκαταλείφθηκε; Ξέρω ότι υπάγεται στα Λουτρά.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό σχολείο πάνε αυτά τα παιδιά με τις πατάτες και τα μαρούλια, ανώνυμε - επώνυμε των 3:27 .
Θέλω να ξέρω για να προτείνω μιά νέα εκδήλωση για τους δασκάλους των.

Κάνε τη δουλίτσα σου και μη μας ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Με τρελλαίνει το τρίπτυχο

"πράσινη Τήνος - αιρετικοί φράγκοι - μεσαιωνική γεωργία"

ή αλλιώς τρία πουλάκια κάθονταν

Ανώνυμος είπε...

στοιχεια για τη ΒΕΣΤΑΣ θα βρειτε στην Κυπρο εχει παρει τη μεγαλυτερη δουλεια για αιολικα και φτερωτες σε ενα πολυ γνωστο βουνο της Κυπρου -κατι δις

ισως υπαρχει εταιρικη σχεση με την εδω ΒΕΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αρε καιμενα παιδια κοιμαστε και δεν θελετε να ξυπνησετε

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΕΣΤΑΣ έχει προτείνει να κάνει έργοστάσιο εδώ να φτιάχνει ανεμογενήτριες αλλά αν πρώτα της δώσουν πολλά αιολικά πάρκα.

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος ύπνος Ανώνυμε 7,11 είναι ότι μερικοί από εμάς ψηφίσαμε τα δύο ανώμαλα κόματα και δεν έχουμε πάρει με λεμονόκουπες τους ντόπιους προδότες. Μερικοί έκαναν την δουλειά τους οι δικοί μας είναι ρεμάλια.

Ανώνυμος είπε...

Η Vestas έκανε κάτι αντίστοιχο στην Αγγλία και τον Απρίλιο, αφού «κορέσθηκε η αγορά» όπως είπε (δηλαδή έβαλε ανεμομυλους μέχρι που «έφαγε ξύλο» από ντόπιους) απέλυσε 1900 και έφυγε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.treehugger.com/files/2009/04/vestas-wind-turbine-cut-1900-jobs-recession-uk-denmark.php

αμμοδύτης είπε...

Στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να δει την αναφορά στην περιοχή από Αετοφωλιά έως Πλατειά, που να μην πει ότι πρόκειται για εγκληματική και κατάφορη αδικία. Δεν με εκπλήσσει ότι όλοι το αποσιωπούν και κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Ωστόσο οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση. Αν δεν την προωθήσει ο Δήμος, θα την προωθήσει η «βάση» τώρα που έγινε της μόδας ο όρος

Στο θέμα των ΑΠΕ. Παγκοσμίως, έχει γίνει κατανοητό και γράφεται (ψάξτε το) ότο πρόκειται για οριακή ενίσχυση της χρήσης πετρελαίου και αερίου. Οικονομικά, εξυπηρετεί την εξάρτηση στο πετρέλαιο, τις εταιρίες που τις κατασκευάζουν (όπως η δανέζικη Vestas) και τους μεταπράττες που τις βάζουν για να πάρουν επιδοτήσεις. Στο περιβάλλον, αν τις δείς από κοντά (αλλά μακριά από το σπίτι σου) αισθάνεσαι «τι ωραία» αλλά στην πράξη δεν κάνεις τίποτα στον «πλανήτη» για τον οποίο δήθεν νοιάζονται οι υπάλληλοι των μεταπραττών.

Η Τήνος είναι ένα ωραίο νησί. Ξέρετε που και πως έχει κτιστεί και ποιοί έχουν θησαυρίσει από την οικοδομή (κυρίως από την ένταξη σε σχέδιο πόλης) στην Νότια Τήνο. Ξέρετε επίσης, ότι όσοι έρχονται στα σπίτια τους στην Νότια Τήνο, ψάχνουν να βρούν ευκαιρία να πάνε βόλτα, και μαντέψτε που πάνε: Στην Βόρεια Τήνο. Την Λιβάδα την θυμούνται από την από χρόνια ημιτελή «δεξαμενή» αν και στο τέλος του λαγκαδιού η παραλία είναι ωραία. Η Κολυμπήθρα έχει πια συνωστισμό. Η Βωλάξ και το Αγάπι ωραία χωριά. Τα Πάνω Μερη ωραίο φαγητό. Ο Πύργος-Πάνορμος ωραίο μουσείο, ωραία χωριά. Η «βιομηχανική περιοχή» το μόνο «παρθένο μέρος». Πως το καταλαβαίνετε εσείς οι φωτισμένοι;