Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το ΚΔΑΠ στην Κεραμική Τέχνη

Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος.


Οι μικροί μαθητές από το ΚΔΑΠ στην Κώμη (και για όσους δεν γνωρίζουν: το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) επισκέφτηκαν την Αετοφωλιά και συγκεκριμένα το εργαστήρι αγγειοπλαστικής και το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης που λειτουργούν από φέτος το καλοκαίρι.


Τα μικρά παιδάκια παρακολούθησαν την τέχνη του κυρ. Γιάννη Εξιλζέ να παίρνει μορφή στα χέρια του και να δημιουργεί αντικείμενα χρηστικά αλλά και διακοσμητικά.


Κατόπιν επισκέφτηκαν και το μουσείο όπου οι παιδαγωγοί και υπεύθυνοι του Κέντρου τους έδειξαν θαυμαστά αντικείμενα και ήρθαν σε επαφή με ένα κομμάτι του παρελθόντος της Τήνου.





Τι μαγικά που θα φάνταζαν στα μάτια τους τα τεράστια πιθάρια δεξιά και αριστερά? Και πόσο πολύτιμη είναι η γνώση και η επαφή που προσφέρουν τέτοια μέρη!


Παλαιότερες αναφορές:
http://ophioussa.blogspot.com/2009/09/blog-post_8806.html
http://ophioussa.blogspot.com/2009/09/2_29.html
http://ophioussa.blogspot.com/2009/09/3_30.html
http://ophioussa.blogspot.com/2009/10/blog-post_7346.html
http://ophioussa.blogspot.com/2009/10/2.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι με προβολή αυτό το μέρος θα γίνει τόπος επίσκεψης στα Κάτω Μέρη. Να το δείξετε όπως και την Αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα να αλλάξουμε τον Τοπικό Αστείο που έχουμε εκεί. Να πάει να κάνει το χωροφύλαξ σε κανένα σκουπιδότοπο του ταιριάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος άλλος πάντα

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση aerial και μπράβο στον Σταμνά που είχνει στα παιδιά τις ρίζες τους.

Ανώνυμος είπε...

Το εργαστήριο αυτό είναι ανοιχτό καθημερινά;

zavodiniakia είπε...

Aerial να σε διαβάζουμε πιο συχνά, τα θέματά σου είναι πιο ευχάριστα από την πεζή πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χαίρομαι που ο «Σταμνάς» ξαναέγινε σταμνάς!...

αμμοδύτης είπε...

Πόσο θα άρεσε στα παιδάκια αν μπορούσαν και αυτά να πιάσουν τον πηλό και τον τροχό. Να μια ιδέα aerial, αγγειοπλαστείο «διαδραστικό» και για τα παιδιά.

αμμοδύτης είπε...

Να αναφέρω, ότι το εκκλησάκι του Αη Λιά, στην προπροηγούμενη ανάρτηση (και αυτό στην βιομηχανική ζώνη) είναι πρίν το 1600. Μου είπε η ...εγκυκλοπαίδεια, ότι η κατασκευή πανω από την πόρτα είναι απόδειξη ότι παλιά δεν έιχε καμπαναριά και καμπάνες, και αυτό ηταν για να σηματοδοτεί ότι το κτίσμα είναι εκκλησία (και υποθέτω και για τον σταυρό)

aerial είπε...

Ανώνυμε 4:04, το εργαστήρι είναι ανοιχτό (τα απογεύματα) γιατί προσφέρονται μαθήματα κεραμεικής στους ενήλικες σύμφωνα με το πρόγραμμα "καλλιτεχνικό στέκι" του Δ.Εξωμβούργου. Αν μάθω συγκεκριμένες ώρες θα το δημοσιεύσω, αν όχι μπορείς να ρωτήσεις στο Δήμο.

Ανώνυμοι 12:28 και 11:02, είναι ευχάριστο να βλέπεις τα αθώα ματάκια των μικρών να παρακολουθούν κάτι τόσο πρωτόγνωρο για αυτά και φυσικά τι συγκίνηση και ικανοποίηση για τον ίδιο τον κυρ.Γιάννη να βλέπει η χαμένη τέχνη των 18 του χρόνων να βρίσκει τον δρόμο της εκεί ακριβώς που είχε σβήσει, στην Αετοφωλιά.

Σαν τον φοίνικα μέσα από τις στάχτες του.

Ανώνυμε 7:42, η Αετοφωλιά φέτος μετατράπηκε σε μεγάλο πόλο έλξης γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε κάτι τόσο πρωτότυπο. Έχουμε κάνει αναφορές, αν ακολούθησες τους σχετικούς συνδέσμους, στο παρελθόν και συνεχίζουμε όπως παρατηρείς.

Zavodiniakia, χαίρομαι που μπορώ να παρουσιάζω και την άλλη πλευρά της ζωής. Την πιο ανάλαφρη, πιο κεφάτη, πιο αισιόδοξη, παρόλη τη μαύρη καταχνιά κι ερημιά που μας υπόσχονται την τηλεόραση και στις ειδήσεις.

Την καληνύχτα μου σε όλους!

aerial είπε...

Πραγματικά ενδιαφέρον, αμμοδύτη.
Όμως φέτος ο κυρ. Γιάννης είναι "γεμάτος" με τους ενήλικες (βλέπε παραπάνω σχόλιο).

Βεβαια ποτέ ξέρεις.

Όπως είπα και στην ανάρτηση:
"όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει κι ο τρόπος"