Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ενημερωθείτε, αντισταθείτε


Θα καταπατήσουν βουνά και ιδιωτικές εκτάσεις για να κάνουν την βρωμοδουλειά τους με τα αιολικά πάρκα. Πρέπει οι Σύλλογοι στα χωριά μας να αντιδράσουν τώρα. Επίτηδες έχουν βάλει "διαβούλευση για νομοσχέδιο" τώρα μέσα στα Χριστούγεννα για να μην αντιδράσουμε.

Μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις ότι "θα μας κάνει καλό". Αυτό που θα κάνει είναι θα καταστρέψει το νησί, και όπου μπαίνουν αυτά τα πράγματα θα μηδενίζεται η αξία όλης της περιοχής. Δεν θα ρωτάνε. Διαβάστε τι έγινε προχτές στην Κρήτη:

..."συναντήσαμε εκπροσώπους του χωριού Αποπηγάδι Κρήτης που μας περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους σχετικά με την εγκατάσταση 100 ανεμογεννητριών και 7 υβριδικών υδροηλεκτρικών. Το τοπικό Δασαρχείο πρόεβη σε πράξη χαρακτηρισμού ιδιωτικών εκτάσεων εν αγνοία των ιδιοκτητών γης. Η εταιρεία άνοιξε δρόμο πρόσβασης στην κορυφογραμμή του Αποπηγαδιού και όλο το χωριό είναι ανάστατο. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και έκαναν μηνύσεις κατά της διάνοιξης του δρόμου και αναζητούν τρόπους αντιμέτωπισης της κατάστασης"...

..."καταλήξαμε ότι εν όψει της έγκρισης του νέου νόμου της Επιτάχυνσης των ΑΠΕ, οι τοπικές κοινωνίες, οι Σύλλογοι και οι Συλλογικότητες χρειάζεται να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού την επιβολή των αιολικών πάρκων στους τόπους μας.

...κάθε τοπικός Σύλλογος αλλά και κάθε πολίτης να καταθέσει τις αντιρρήσεις του στη διαβούλευση ( http://www.opengov.gr/minenv/?p=111) Οι απόψεις αυτές να κοινοποιηθούν σε όλους τους βουλευτές ώστε να είναι ενήμεροι όταν θα έρθει η ώρα της συζήτησης του νέου νόμου στη Βουλή"...


http://alalazontatopia.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html


Ξέρουν οι αλήτες, ότι Χριστούγεννα, και από χωριά, δεν ξέρουν, και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Ελληνικη "Δημοκρατία", σου λέει μετά.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο Ελληνική Δημοκρατία. ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Πράσινη απάτη για πράσινους απατεώνες με πράσινη ενέργεια πρασινες τηλεπικοινωνίες και πρασινες επενδύσεις Μουτζαχεντίν Να βάλεις ένα πράσινο μπουγιέλο για να θυμόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι λίγο αντιδημοκρατικό; Βρείτε δικηγόρους, κάντε μηνύσεις, προσφυγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Κάψτε τις υπάρχουσες…

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, να συγκεντρωθούν σε μία περιοχή απόμακρη και να μην επηρρεάζουν το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον .
Οι ιδιοκτήτες γής της περιοχής να αποζημιωθούν, όχι με βάση την εκεί αξία γής αλλά την απο διαθέσεως αξία, η οποία υπάρχει τρόπος να προσδιορισθεί . Και όσο απομακρυνόμαστε απο τις εγκαταστάσεις αυτές οι ιδιοκτήτες γής να αποκτήσουν ανάλογα προνόμια πχ δωρεάν ρεύμα εφόρου ζωής για όποια δουλειά στο χωράφι τους κλπ ανταποδοτικά.
Όλα θέλουν δουλειά, αλλά που χρόνος και καλοπροαίρετη αντιμετώπιση;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι όπως τα λές,να πάω να αγοράσω καμιά έκταση εκεί απο πίσω . Τώρα που είναι τζάμπα.
Σύντομα θα κάνει πιότερο από τα οικόπεδα της Χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Η απάτη είναι στημένη και μεθοδευμένη. Κάτι γλύκες της τοιπκής αυτοδιοίκησης βοήθησαν με το παραπάνω. Τώρα πια όλοι μαζί ενωμένοι στυον κοινό σκοπό

αμμοδύτης είπε...

Τα υβριδικά και τα αιολικά είναι για φυλές της Αφρικής και λεφτά φιλανθωπίας. Ελπίζω να καταλαβάινετε τον υπαινιγμό και τι σχεδιάζουν για μας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη να δει τα ονόματα

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν επιδοτούνται γιατί να μην βαλουμε στην Τήνο λίγες?

Unknown είπε...

Σε όλες και όλους εσάς εδώ τους γηγενείς και πάροικους του νησιού του μέτρου και της ομορφιάς, ευχές πολλές ευχές από μένα για τα Χριστούγεννα και την καινούργια την καλή Χρονιά.
Καλό γαλανό και "νήνεμο" νάναι για όλες και όλους αλλά και την Χώρα μας, το 2010

Ανώνυμος είπε...

Δεν το βλέπω. Όποιος είδε τη μεταμεσονύκτια εκπομπή χθες στο Σκάι πρέπει να κατάλαβε τις προθέσεις τους. Το θέμα των αιολικών χαρακτηρίστηκε εθνικό και πατριωτικό από τον κ. Μανιάτη. Δεν τίθεται ζήτημα με το τι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες. Θα μπουν παντού και πολλές. Το λίγες που παίζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά για τους χάφτηδες ξεχάστε το.

Αμμοδύτη, όταν θα παίζεις ξύλο στο λιμάνι με τα ΜΑΤ όταν θα τις ξεφορτώνουν και σας παίρνουν τα κανάλια, φόρα ένα κόκκινο μαντήλι στο λαιμό να σε αναγνωρίσω. Θα σου στείλω σήμα και για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο θετικό από την εκπομπή. Δεν έχουν λεφτά για τις επιδοτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν και ο Μανιατόπουλος στην εκπομπή. Αυτός μετά την θητεία του στον ΟΛΠ αγόρασε σπίτι στην Τήνο? ή είναι άλλος?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ? ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ? ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι υφυπυργός Περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια κι επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Προστασίας Περιβάλλοντος, Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ.ά. Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (1998-2001) . Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) και των τριών θυγατρικών του ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ (2001-2002) . Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (1998-2000)

Πως από τα παραπάνω έχει άποψη ότι είναι εθνικές και πατριωτικές οι ανεμογενήτριες, μόνο αυτός το ξέρει. Καμιά δουλειά έχει κάνει;

Ανώνυμος είπε...

O Μανιάτης ήταν καλός παιδί. Πως τον εμπλεξαν με τέτοια?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΈΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΑΤΝΟΥς ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΠΑΣΟΚ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΌ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και τους κάνουν μάγια και τους προσηλυτίζουν σε καμιά περιβαλλοντική Καμπάλα εκεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος γιατί αυτά που λένε ξεφεύγουν από τα λογικά όρια.

Λες ο Γιώργος να είναι o αρχιερέας καμιάς περιβαλλοντικής σέχτας και αυτοί οι πιστοί οπαδοί του;

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη, διάβασε τα σχόλια της κίνησης πολιτών Ευρυτανίας στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης.

Στο άρ. 8 αλλάζουν το νόμο 1650/1986, το βασικό νόμο προστασίας του περιβάλλοντος. Τον πετσοκόβουν ώστε οι ΑΠΕ να προηγούνται στην προστασία του περιβάλλοντος έναντι οποιωνδήποτε τοπικών επιπτώσεων.

Άλλον νόμο λένε ότι αλλάζουν, τον 3468/2006, και ουσιαστικά βάζουν χέρι στη βίβλο του περιβάλλοντος.

Κάτι φίλους που έλεγες ότι έχεις σε κάτι Εταιρείες Προστασίας Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, δεν πας να τους βρεις. Θα είναι χρήσιμοι μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η στείρα άρνηση των πάντων φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Η Τήνος πρέπει να δεχθεί να μπουν τόσες ΑΓ όσες καλύπτουν τις ενεργειακές της απαιτήσεις. Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για 7-10 ΑΓ, όπως είπε και σε προηγούμενη ανάρτηση και ο αμμοδύτης. Όχι βεβαίως εκεί που τις τοποθέτησε στο φωτομοντάζ.

Να δεχθεί όμως με μια προϋπόθεση: να γίνει το ίδιο σε όλα τα νησιά με αιολικό δυναμικό, ανάλογα με τις ενεργειακές τους απαιτήσεις. Εάν μπούνε πχ. 10 στη Τήνο...να μπούνε και πχ. 20 στη Σύρο, πχ. 20 στη Μύκονο, πχ. 20 στη Πάρο, 10 στην Άνδρο, 5 στη Σέριφο, κοκ.

Εάν δεν μπούνε οι 20 στη Μύκονο να μη μπούνε ούτε και οι 10 στη Τήνο.

Όλοι να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί...αφού όπως λέγεται πρόκειται για το καλό του τόπου.

ΥΓ Εννοείται ότι θεωρώ παράλογο ένα πάρκο 70 ΑΓ στη Τήνο, στη Σέριφο ή όπου αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Και στην Αττική καμιά χιλιάδα τις σηκώνει εκεί στα ανατολικά

Ανώνυμος είπε...

Όπου μπουν αιολικά πάρκα υποτίθεται θα επδιοτείται ο λογαριασμός ηλεκτρικού των ντόπιων Θα σκεφτούν και άλλα. Δωράκια στους αρχηγούς και μαστούρα στους ιθαγενείς

Άρθρο 7 του Μπιρμπιλονόμου

Όλο το άρθρο 7 προτείνει ένα πολύπλοκο και γραφειοκρατικό σύστημα δωροδοκίας των τοπικών κοινωνιών. Τα περισσότερα αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ είναι σε περιοχές Ινδιάνων με ακόμη περισσότερα οικονομικά κίνητρα, και το αποτέλεσμα είναι ότι έχουν καταλήξει οι Ινδιάνοι στον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Αναώνυμε 10.54 ο Μπιρμπιλονόμος λέει ότι οι ΑΠΕ και οι δρόμοι και τα σκάμματα και οι πυλώνες της ΔΕΗ δεν ενοχλούν και είναι ωραία. Το είπε και η κυρία. Εξέλιξη των ανεμόμυλων Να βάλουμε 5-6 πάνω από την Παναγία και καιμιά 20αριά στα Ιστέρνια και πολλές κοντά στον Πύργο, όπου είχε ανεμόμυλους. Αφού δεν ενοχλούν και είναι όμορφες. ΚΑΙ 2-3 ΣΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΡΥΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Καλή μέρα σε όλους.
Καλές γιορτές εύχομαι.
Μεγαλύτερη μαφία από την Τ.Α. δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Θέλουν να "βάζουν χέρι" και στις επιχειρήσεις της περιοχής τους. Δλδ να συνεργάζεσαι με αυτούς για να σου δίνουν δουλειές υποτίθεται και να σε κάνουν σαν τα μούτρα τους στη διαφθορά, και στην πορεία φυσικά να σε σβήσουν γιατί πάντα υπάρχουν και οι "πιο δικοί" τους
Σοβιετικό σύστημα.
Ουαί και αλλοιμονο αν έχεις κάποια ανεξάρτητη μικρή επιχείρηση σε περιοχή όπου ο δήμος κάνει "καλά κουμάντα". Καλύτερα να την κλεισεις και να ανοίξεις καφετέρια ή μαγαζί που να συχνάζει ο δήμαρχος και οι σέοι του το βράδι... Τότε κάτι μπορεί να γίνει.

@αλλενάκι

αμμοδύτης είπε...

αλλενάκι,

σε μας δεν είναι τέτοια χάλια, μικρό μέρος, γνωριζόμαστε, όλοι λίγο πολύ...

Artanis είπε...

Χρόνια πολλά Αμμοδύτη μου...
Καλές γιορτές!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα και άλλο ενδιαφέρον σχόλιο στη διαβούλευση από τον κ. Ξ. Κάππα που μία σύντομη έρευνα μου τον έδωσε ως διευθυντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Από τις ελάχιστες οικολογικές οργανώσεις που παράγει πρωτότυπη σκέψη. Ελπίζω να γυρίσουν μυαλά και οι άλλες.

http://www.opengov.gr/minenv/?option=comment_view&comment_id=650

Με την ευκαιρία σου εύχομαι καλές γιορτές και χαρούμενο, δημιουργικό το 2010.