Ο φούρνος πρέπει να «κάψει» αρκετά, να φουντώσει, να «κουρώσει» η φωτιά!
Τόσο ώστε τα τούβλα ν’ασπρίσουν σχεδόν μέχρι κάτω.
Μετά βάζουμε τα ταψιά μέσα που τόση ώρα περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους
και με τη ζεστασιά που διαχέεται ολόγυρα ροδοκοκκινίζουν και «τραγανιστές» μυρωδιές απλώνονται στον αγέρα!
Τόσο ώστε τα τούβλα ν’ασπρίσουν σχεδόν μέχρι κάτω.
Μετά βάζουμε τα ταψιά μέσα που τόση ώρα περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους
και με τη ζεστασιά που διαχέεται ολόγυρα ροδοκοκκινίζουν και «τραγανιστές» μυρωδιές απλώνονται στον αγέρα!
10 σχόλια:
ταψιά ή γκαμπαρέδες;
περισσευούμενη πίτα ή "φχασά'κ";
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες και στο πνεύμα των ημερών. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες
ΧΑΧΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΕΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ!! (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΗΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δεν θα έπρεπε να τα δούμε και τελειωμένα με σιρόπια και άχνη? Να μην πω να δοκιμάσουμε και κανένα.
ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Ευχαριστώ τον ανώνυμο 10:54 και 11:01 (υποθέτω ότι είναι ο ίδιος)για τις διευκρινιστικές του παρατηρήσεις.
zavodiniakia και skroutzako, ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.
ανώνυμε 2:19, χρόνια πολλά και σε σένα και θα το έχω υπόψη μου,
και ανώνυμε 6:58, γι αυτό αυτά είναι διαφορετικά από τα άλλα. Τα τρως και χωρίς "ντύσιμο".
καλησπέρα Aerial, χρόνια σας πολλά.
Ζηλεψα και έφτιαξα εγώ δίπλες.
@αλλενάκι
καλησπέρα @αλλενάκι και Χρόνια Πολλά και σε σένα.
Μπράβο για τις δίπλες! Καλοφάγωτες να'ναι!
Οι πίτες λέγονται αβούλωτες γιατί τις βάζουν στο φούρνο πρίν τον κλείσουν για να ψηθούν τα ψωμιά οι τα γλυκά,γίνονται με τα απομεινάρια τις ζύμης ,και τρώγονται με μυτζήθρα-κοπανιστή.Είναι πολύ ωραίο κολατσιό σε ιταλικό εστιατόριο θα το πληρώσεις αρκετά.
Τελευτέα φορά έφαγα πρίν απο 15 χρόνια ήταν τέλεια.
Δημοσίευση σχολίου