Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ξυπνάτε!...


«Οι ανεμογεννήτριες δεν συμβάλλουν καθόλου στην μείωση των εκπομπών

Παρά την ραγδαία ανάπτυξη της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, οι εκπομπές CO2 δεν έχουν ελαττωθεί ούτε κατά ένα γραμμάριο. Τώρα, ακόμα και το «Κόμμα των Πρασίνων» στην Γερμανία αναθεωρεί την άποψή του στο θέμα.

Οι Γερμανικές εταιρίες ΑΠΕ, έχουν μεγάλη επιτυχία. Περίπου 15% της ενέργειας της χώρας είναι από ηλιακά, αιολικά και βιομάζα. 250.000 θέσεις εργασίας και τζίρος €35 δισεκατομμυρίων ετησίως. Αλλά: Το κλίμα δεν ωφελείται από αυτές τις εξελίξεις. Οι εκπομπές CO2 δεν έχουν μειωθεί ούτε κατά ένα γραμμάριο.

Οι ειδικοί το ξέρουν εδώ και καιρό, αλλά το ευρύ κοινό δεν το γνωρίζει. Ακόμα και οι αξιωματούχοι της Γερμανικής Κυβέρνησης, μόνο το ψιθυρίζουν και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τις πολιτικές συνέπειες.

Η μείωση των εκπομπών επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματικά και φτηνά με μόνωση σε κτίρια, παρά με ανεμογεννήτριες. Το «Κόμμα των Πρασίνων» έχει πάρει το θέμα σοβαρά, αναγνωρίζει ότι έχει λάθος προτεραιότητες μέχρι στιγμής, και ότι οι προτεραιότητες χρειάζονται αναθεώρηση»


Όλο το άρθρο στο
http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,606763,00.html

Αναρωτιέμαι, τι θα χρειαστεί για να καταλάβει το δικό μας «Πράσινο» κόμμα ότι ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ελλάδα, για να έχουμε ακριβότερο ρεύμα, όταν οι ίδιοι οι προμηθευτές των εισαγόμενων παρωχημένων και αμφισβητούμενων Α/Γ, παραδέχονται την κοροϊδία. Να πληρώνουμε εμείς, για να περνάνε αυτοί καλά, τώρα που κατάλαβαν ότι πουλάνε περίπου άχρηστα πράγματα. Αυτοί ΕΞΑΓΟΥΝ ανεμογεννήτριες. Εμείς τις εισάγουμε. Ξυπνάτε!

Κι αν επιμένω, να σας το θυμίζω, Χριστουγεννιάτικα, είναι γιατί μετά την καταστροφή, δεν θα μαζεύεται. Απλά θα πληρώνουμε παραπάνω, και θα είμαστε και κορόϊδα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ξύπνιοι είμαστε!

Εύχομαι καλές γιορτές πάντα με υγεία, ευτυχία, αγάπη, ηρεμία.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά φίδι, μην σκας, πρώτα ο Θεός θα ξεμείνουν από λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Τα δικά μας κόμματα δεν λειτουργούν με την κοινή λογική αλλά με ατζέντες και πελατειακές σχέσεις. Δεν έχει σημασία τι ισχύει αρκεί να πετύχουν το σκοπό τους για το οποιοδήποτε συμφέρον τους. Ίσως τα δημοψηφίσματα είναι η λύση όταν δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν και οι απανωτές εκλογές δεν αλλάζουν την κατάσταση.
Ας γίνουμε Ελβετοί.

Ανώνυμος είπε...

Άρα κάτι ξέρει ο Μανιάτης που είπε για "πατριωτικούς λόγους". Θα μπερδεύουν τα τουρκικα Φ16

Ανώνυμος είπε...

Η μόνωση είναι πιο συμφέρουσα λύση. Σε πολλές χώρες επιδοτούμενη κι αυτή και πληρώνεις μόνο 50% του πραγματικού κόστους στα πλαίσια του: "σώστε τον πλανήτη". Ο καυστήρας από κει και πέρα δουλεύει στο 1/3 του χρόνου που χρειαζόταν πριν την μόνωση και το αποτέλεσμα είναι λιγότερη μόλυνση και μικρότεροι λογαριασμοί για τον ενδιαφερόμενο. Το έκανα. Οι υπόλοιπες μπαρούφες (φωτοβολταϊκά, οικειακές ανεμογεννήτριες) επιδοτούνται κι αυτές αλλά όταν βάλεις κάτω τα "νούμερα" δεν συμφέρει, γιατί κοστίζει πολλά η εγκατάσταση και η απόδοση είναι αστεία. Τα 'χουμε πει και θα τα ξαναλέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε εδώ τολμάει κανείς να πει τέτοια. Καταπληκτική κυβέρνηση

admin είπε...

Τα αιολικά εργοστάσια δεν γίνονται για την μείωση των ρύπων αλλά για την αύξηση των εσόδων, οπότε θα γίνουν κανονικά αν δεν αντιδράσουμε