Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Καλή Πρωτομαγιά


Ντρέπομαι λιγάκι που έχω παρατήσει τα θέματα από την Τήνο, αλλά συμβαίνουν τα εξής:

Η κατάσταση, από τον Νοέμβριο, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Η φαινομενικά ασυνάρτητη και αντιφατική Κυβερνητική πολιτική, και (οπωσδήποτε) τα σωρευμένα λάθη του παρελθόντος, έχουν κάνει την δύσκολη κατάσταση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008 και έγινε φανερή στους πολλούς Αθηναίους από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2008, απλά, ανυπόφορη, σήμερα.

Από το 1981 και μετά, συνέχεια δανειζόμαστε όλο και περισσότερο. Είτε για κοινωνικό έργο, είτε για Γέφυρες είτε για Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα δάνεια, τα ξεπληρώνουμε εσείς και εγώ. Φτάσαμε στο σημείο που δεν μας δίνουν άλλα λεφτά για την «αναχρηματοδότηση» και ή θα βρούμε «σωτήρα» ή δεν θα πληρώσουμε και θα καταρρεύσει το σύμπαν (και εμείς)

Ο «σωτήρας» ήρθε. Για την ακρίβεια, τον φωνάξαμε εμείς. Ο σωτήρας θα κάνει δύο πράγματα: 1) θα μας δώσει ένα προσωρινό δάνειο μέχρι να νοικοκυρευτούμε και 2) θα μας πει τι να κάνουμε για να νοικοκυρευτούμε. Όχι ότι δεν ξέραμε, απλά επειδή «νοικοκύρεμα είναι διώξιμο κόσμου, μείωση μισθών, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, φόροι σε ότι κουνιέται και αναπνέει, φόροι στην βενζίνη, και άλλες περικοπές και άλλοι φόροι κλπ. Και οι δειλοί που πληρώνουμε δεν θέλουν να το κάνουν αυτοί, θέλουν άλλον...

Τα λεφτά που δανειζόμαστε από το 1981, δεν διαφέρουν από τα λεφτά που δανειζόμαστε από το 1824. Για αυτό το έβαλα το προηγούμενο κομμάτι. Δανειζόμαστε για να κλέψουν μερικοί, να ροκανίσουν περισσότεροι, να αρπάξουν όσοι μπορούν και να βουτήξουν οι υπόλοιποι. Μην ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει… Οι «επιχειρηματίες» μας που ζουν από επιδοτήσεις (και αυτοί τρώνε τα πολλά), το Δημόσιο που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, αλλά που στην ουσία έχει υποκαταστήσει το ταμείο ανεργίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση που περιμένει πόρους για «έργα», εγώ που δανείστηκα για να πάρω άχρηστες πολυτέλειες, εσύ που πήρες σπίτι με δανεικά που δεν έχεις να ξεπληρώσεις, οι πολιτικοί που λαδώνονται, οι υπάλληλοι που λαδώνονται, οι επαγγελματίες που κλέβουν ΦΠΑ, η τηλεόραση που λέει παραμύθια από το πρωί ως το βράδυ, οι εφημερίδες που εκβιάζουν… Όλα αυτά είναι γνωστά. ΟΛΑ! Απλά στην πλήρη αποχαύνωση και διαφθορά, φοβόταν η Κυβέρνηση και η προηγούμενη Κυβέρνηση και η προ προηγούμενη να κάνει τίποτα (και όλο και κάτι μασήσανε όλοι τους) και τώρα;

Τώρα φέραμε ξένους να μας πούνε πως πρέπει να φτωχύνουμε.

Δεν υπάρχει τίποτα να κάνετε με τα λεφτά σας. Με παίρνετε και με ρωτάτε, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ναι, μια τράπεζα είναι πιο ζορισμένη από τις άλλες, αλλά με την χώρα στο ΔΝΤ, όλοι στον ίδιο λάκκο είμαστε και βρωμάει το ίδιο. Θα φτωχύνουμε και τυχεροί όσοι έχουν χωράφια και λίγο νερό και αξίνα και την υγεία τους να δουλεύουν. Αυτοί, φτωχοί ήταν, δεν έγιναν πλούσιοι, δεν έχουν να χάσουν.


Θα φοβηθείτε και θα θυμώσετε και θα στενοχωρηθείτε τους μήνες που έρχονται. Να θυμάστε: Οι πονηροί δήθεν επιχειρηματίες και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Αυτοί έφαγαν τα λεφτά. Και οι ψεύτες που τους καλύπτουν και μας κοροϊδεύουν. Από αυτούς ξεκινάει σε αυτούς τελειώνει το πρόβλημα. Αυτοί μας έφεραν εδώ. Ούτε ο δημόσιος υπάλληλος που ίσα ίσα τα φέρνει βόλτα, ούτε ο εργάτης που χάνει την δουλειά του ή την σύνταξή του. Ούτε οι κακοί ξένοι ή οι ανώνυμοι κερδοσκόποι. Δίπλα μας, στην τηλεόραση, και, για μερικούς, στον καθρέφτη είναι ο εχθρός.

Καλή Πρωτομαγιά

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν
ντυμένοι «φίλοι»

αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
Έφεραν

τον Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη
Βίβλους γραμμάτων και αριθμών

την πάσα Υποταγή και Δύναμη
το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.

Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους.
Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν' αρχινίσει παιχνίδι·

ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές.
Έστησαν και θεμέλιωσαν

στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα
πύργους κραταιούς κι επαύλεις

ξύλα και άλλα πλεούμενα
τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα

στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.
Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.

Ούτε καν ένα χνάρι Θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε·
ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει.

Έφτασαν
ντυμένοι «φίλοι»

αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.

Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.

Στ' ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

Οδυσσέας Ελύτης

Ζάχαρη είπε...

Πανω απο ολα συντροφικοτητα.Να βαλουμε απεναντι τους πραγματικους εχθρους.Και αν χρειαστει και τον εαυτο μας.
Καλο μηνα.

Artanis είπε...

Αντί να κοιτάξουμε να ενωθούμε, θα βγάλουμε τα μάτια, ο ενός του άλλου...Παλιά μέθοδος, πολύ επιτυχημένη: Διαίρεση...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλή Πρωτομαγιά.

asparagus είπε...

Καλό μήνα σε όλους.


Τελικά κάτι ήξεραν εκείνοι οι οποίοι ενόψει κρίσης επένδυαν στην ΓΗ αποδεικνύεται ότι τελικά γνώριζαν ΠΟΛΛΑ!!
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην πεινάσουν τα παιδιά μας.
Με τα λεφτά στις τράπεζες τι παίζει ρε παιδιά ;
Δεν έχω και πολλά για να τα βγάλω στο εξωτερικό, μήπως είναι καλύτερα να τα πάρω σπίτι;

Ανώνυμος είπε...

Kαλή Πρωτομαγιά!

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν υπερχειλίσει από ελληνικό ρευστό, 15 δις αύξηση του καταθετικού αποθεματικού μόνο το Μάρτιο του 2010.

@αλλενάκι