Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μάλλον αγύριστα θα είνα τα δανεικά


Ο σκληρός πυρήνας του νησιού αγνοεί παντελώς τα γεγονότα στην Αθήνα, ή την ...Γερμανία. Απλά, επιμένει στην μεσαιωνική αυτάρκειά του, και μόνο αν πάει κάποιος στο καφενείο θα μάθει ότι κάτι γίνεται, χωρίς τα ψιλά γράμματα για το αν μας κορόϊδευαν τόσους μήνες, ή δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν κλπ.


Κοιτώντας τι έχει γίνει, πιστεύω ότι το μόνο πράγμα που επεδίωκε η Κυβέρνηση ήταν να πείσει κάποιον, κάπως, να της συνεχίσει τα δάνεια. Για την ώρα, αυτό που μοιάζει να έχει γίνει, θα μας δανείζουν για να ξεπληρώνουμε τα παλιά και θα μας δίνουν και φρέσκα λεφτά για τις ανάγκες μας. Έτσι, τα δάνεια από 115% του ΑΕΠ θα πάνε στο 150% του ΑΕΠ και από του χρόνου ίσως πέσει στο 120%.


Που σημαίνει μην φοβάστε απανταχού κρατικοδίαιτοι, θα πάμε μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές χορτάτοι. Και μετά, βλέπουμε. Μπορούμε να φαλιρίσουμε …αργότερα. Στις 19 Μαΐου χρωστάμε €8,5 δις, και ζητήσαμε από την Ευρώπη να μας δώσει τώρα €14,5 δις για καβάντζα…


Με τα χρέη στο 115% του ΑΕΠ είμαστε καταδικασμένοι. Με τα χρέη στο 150% του ΑΕΠ, είναι σαφές πλέον ότι δεν έχουμε σκοπό να τα επιστρέψουμε, χαχαχαχα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αναλύσεις των αγγλοσαξόνων βασίζονται στο πως δουλεύουν οργανωμένες κοινωνίες και οικονομίες. Εδώ υπάρχει τεράστιο περιθώριο συμμαζέματος δημόσιας σπατάλης και φοροδιαφυγής. Αυτό θα το κυνηγήσει; Αλλιώς τα μέτρα είναι χάδι για τα προβλήματά μας και από την άλλη δεν μπορούσε να τα πάρει χωρίς να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού.

Όφιος... είπε...

Πώς να το κυνηγήσει βρε αδερφέ, αφού τρώει και ο ίδιος...
Θα τρέχει γύρω-γύρω στα δωμάτια φωνάζοντας "Μπαμ! πέσε κάτω, σ΄έφαγα";
Και γιατί να το κυνηγήσει, δηλαδή, τί του κόστισε....

Ανώνυμος είπε...

Να γιατί θα χρεωκοπήσουμε. Από το www.esos.gr: Το υπ. Παιδείας θα "διαθέτει το ποσόν των 155.000.000 ευρώ για να επιμορφώσει 150.000 εκπαιδευτικούς της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα επόμενα 5 χρόνια στην καινοτομία και στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με έμφαση τον διαδραστικό πίνακα (what?) και άλλα τέτοια συναφή"

Δεν οργανώνουν κανένα συσσίτιο για τα παιδάκια που δεν θα έχουν οι γονείς τους δουλειά;

Ανώνυμος είπε...

Οι Πασόκοι έχουν διδακτορικό στο ροκάνισμα χρατς χρατς χρουτς χρατς. Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά οι Πασόκοι είναι οι μάστορες

maϊntanos είπε...

Αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ προβλέπει ο Ρουμπίνι, εκτιμώντας πως η Ελλάδα αλλά και άλλες οικονομίες της περιοχής ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Το νησί πάντα είναι εδώ για τα παιδιά του