Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δημιουργικές αντιπαραθέσεις


Νομίζετε ότι υπάρχει αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Λάθος κάνετε. Σίγουρα το προεκλογικό έχει πολώσει αρκετούς, σίγουρα η πόλωση ευνοεί συσπείρωση οπαδών, αλλά, όπως έχω ξαναπεί, αυτές οι εκλογές έχουν πολλή αρνητική ψήφο. Και η άρνηση αφορά και στα δύο κόμματα, αλλά περισσότερο στο ένα κόμμα που, όντας Εξουσία 20 από τα τελευταία 30 χρόνια, είναι σήμερα Κυβέρνηση και έχει ξεστομίσει τα πιο απίθανα και ξεδιάντροπα ψέματα που έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια. Κυβέρνηση που έχει ταυτιστεί με κυνικές ομολογίες διαφθοράς και κυνικότερες ομολογίες ότι «μαζί τα φάγαμε». Κυβέρνηση που παρέλαβε ένα σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα και το ΑΦΗΣΕ να γίνει κρίση ρευστότητας. Κυβέρνηση που αποδεικνύεται είχε προμελετήσει να φέρει στην Ελλάδα την σύγχρονη εκδοχή δυνάμεων Κατοχής.

Όποιος διάβαζε τι έγραφα το 2008 (τι καλό αυτό με τα γραπτά… Μένουν!) ξέρει ότι δεν χαρίστηκα στην ανικανότητα και τα σημάδια φαυλότητας της προηγούμενης Κυβέρνησης. Ούτε μου καίγεται καρφάκι να σας πω πως ΚΑΘΕ Κυβέρνηση, από το 1981 και μετά μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Ή για την ακρίβεια από το 1965 και μετά ή το 1945 και μετά, ή το 1824 και μετά, ή το 1453 και μετά κλπ.

Αλλά εδώ είμαστε... Και, πάρτε το χαμπάρι, κάτι αλλάζει. Πρώτο και χειρότερο, ο σχετικά άνετος τρόπος ζωής που οι περισσότεροι από εμάς, ακόμα και οι πιο ζορισμένοι, έχουν ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια. Και μπορεί να σας αρέσει ο τρόπος της Κυβέρνησης, μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά άσχετα τι παραμύθια μας λένε τα κανάλια της τηλεόρασης, έχουμε και προβλέπεται να έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή το Κράτος εξακολουθεί να μαζεύει λιγότερα λεφτά από αυτά που ξοδεύει, ΠΡΙΝ καν αρχίσει να πληρώνει τόκους. Όχι απλά χρεοκοπημένοι αλλά βουλιάζουμε σε υψηλότερο δανεισμό, με ένα ΑΕΠ που βυθίζεται ραγδαία από αυξημένη φορολογία και αυξημένη ακρίβεια.

Ίσως η μόνη στιγμή που ο σημερινός πρωθυπουργός είπε την αλήθεια ήταν στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης , στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του Κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης». Αν θέλετε να τον ακούσετε,
πατήστε εδώ. Την χειροκρότησα αυτή την δήλωση γιατί και εγώ πιστεύω ότι με υψηλούς φόρους, χωρίς ιδιωτικό τομέα και μεσαία τάξη, η κατάρρευση, οικονομική, κοινωνική και εθνική, είναι νομοτελειακά προδιαγεγραμμένη.

Τους φόρους, τις περικοπές, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, έχουμε αρχίσει και τους βλέπουμε, ο καθένας στην τσέπη του. Τον κυνισμό του κυρίου Πάγκαλου που είπε «τα φάγαμε μαζί», τον ακούσατε. Τον κυνισμό των Ευρωπαίων που περίπου μας λένε λαμόγια εδώ και 20 χρόνια, επίσης. (Και
σας το είπα και εγώ, εδώ, στις 30 Ιουνίου του 2008). Την δήλωση των Γερμανών ότι μας έχουν για εύκολη αγορά και σκουπιδότοπο, επίσης (θα γράψω για αυτό, μην ανησυχείτε...)

Λένε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δημοκρατία; Με ψέματα; Με ασπιρίνες και αναισθητικά; Με πλύση εγκεφάλου από την χυδαία, δήθεν «ελεύθερη», τηλεόραση. Και την αλήθεια θα την ακούμε μόνο από τις Κατοχικές δυνάμεις; Μπορούμε να λέμε ο ένας τον άλλο «μαλάκα», εδώ ή στα καφενεία. Δεν απομένει, όταν σφίξουν τα πράγματα, να επανέλθουμε σε συμπεριφορές άλλων, ξεχασμένων, εποχών.

Ο γάϊδαρος κυκλοφορεί γενικά στο διαδίκτυο και η πινακίδα είναι από εδώ, και εδώ. Καλημέρα σας.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ (Εκτος αν είναι έφαγαν πολλά)

Ανώνυμος είπε...

Νέο Μνημόνιο Κατοχής αλλά θα μας το πούνε μετά τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

oi kilarades fenonte

Ανώνυμος είπε...

afoy denlypaste ta paidia sasn

Ανώνυμος είπε...

alla ola ta goyroynia exoyn tin idia mouri giati na diaferoun ayta

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ

2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ
ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

4. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.

5. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.
ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

6. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.

7. ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΣΟΚ Η
ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ .

8. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΓΟΥΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ,
ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΙΚΙΛΙΑ Η ΔΗΜΑΡΑ.

9. ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ
ΕΚΛΟΓΩΝ.

10. ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ
ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ.

11. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ.

12. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ.

13.ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ COPYPASTE ΠΟΥ ΘΑ
ΣΤΕΛΝΩ.

14. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτω οι μισθοί. Πανω τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μπιρμπιλο μ' δώστου! αντέχουμε.

Ανώνυμος είπε...

fantasoy ti exoyn faei stous dimous kai idikotera stou ejomboyrgou

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ως επικοινωνιακή προμετωπίδα, προκειμένου να κρύψει τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που αγγίζουν το14%.

Σκόπιμα, όμως, η κυβέρνηση του Μνημονίου αποκρύπτει ότι το όφελος για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, σε σχέση με τους λογαριασμούς που πλήρωναν μέχρι πέρσι, ουσιαστικά μηδενίζεται, ως αποτέλεσμα της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του τέλους ΔΕΤΕ υπέρ των τελωνειακών και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ, που η ίδια αποφάσισε.

Από την άλλη είναι προφανές ότι για τα ελάχιστα αυτά οφέλη, δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν πληρούν μεν τις τυπικές, αλλά πληρούν τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα. Όπως οι ενοικιαστές κατοικιών, των οποίων οι λογαριασμοί έρχονται στο όνομα των ιδιοκτητών .

Με αυτό το τέχνασμα, η κυβέρνηση φιλοτεχνεί επικοινωνιακά το κοινωνικό της προφίλ, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους δικαιούχους σε πολύ λιγότερους από τα 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, που αρχικά εξήγγειλε .

Η κυβέρνηση οφείλει να είναι ειλικρινής και να άρει όλες τις χρονοβόρες και κοστοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ένταξη όχι μόνο των τυπικά, αλλά και των ουσιαστικά δικαιούχων του ΚΟΤ στο Πρόγραμμα . Οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες και με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να μπορούν οι πραγματικοί δικαιούχοι να εντάσσονται στο Πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

εχουν φαει στον εξωμβουργου, αλλα εχουν φαει περισσοτερα στον τηνου.

Ανώνυμος είπε...

stis tinoy einai xortasmenoi eno stoy ejombourgoy itan peinasmenoi

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδυτη τα λες πολυ πολυ σωστα .
συμφωνω μαζι σου΄αλλα κανε και καμια προταση. πες μας Π.χ αυτο ειναι λαθος θα επρεπε να γινει ετσι.

αμμοδύτης είπε...

Συνταγματικός διαχωρισμός εξουσιών (Εκτελεστικό (Κυβέρνηση), Νομοθετικό (Βουλή) και Δικαστικό)

Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, λιγότεροι και μικρότεροι συντελεστές. Ο εταιρικός φόρος δεν έχει νόημα. Οι εταιρίες πληρωνουν ανθρώπους και μετόχους, ας φορολογηθούν αυτοί.

Μείωση του Δημοσίου. Περιορισμός σε Αμυνα, στοιχειώδη κοινωνική προστασία. Στηριξη της παιδείας και της Υγείας βασικά στην επαρχία.

Στήριξη πρωτογενούς παραγωγής (και αγροτικής) Γίνεται με την φορολογία.

Πάταξη της διαφθοράς (επίσης μέσω φορολογικού)

Απλά πράγματα, αλλά κανείς δεν υα θέλει, για αυτό είμαστε στα χάλια που είμαστε

Ανώνυμος είπε...

Η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων από το μηχανισμό βοήθειας Ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το μεγάλο όγκο των χρεολυσίων που λήγουν στη συγκεκριμένη διετία.

Μετάφραση: Πάμε για ρύθμιση και ΔΝΤ για άλλα 10 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ Η ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για οικιακή χρήση, σύμφωνα με τους Πίνακες του ΥΠΕΚΑ η αύξηση θα είναι 13,7%.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΏς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ, ΤΡΑΓΙΚΗ. Παρουσιάζουν ότι ...
σήμερα για κατανάλωση 800Κ πληρώνουμε 98,6 Ε και θα πάει 112,10 Ε.
Όμως, η σημερινή τιμή (για 800Κ για αυτόν που υπερβαίνει τα 800Κ) είναι 84,12Ε μαζί με ΦΠΑ και όχι 98,6 Ε. Δηλαδή την παρουσιάζουν εντέχνως αυξημένη κατα 17,20 %.
Απο τα 84,12 Ε μέχρι τα 112,10Ε που θα πάει, η αύξηση ειναι 1) της τάξεως του 33,26% για καταναλωτές που υπερέβαιναν τα 800Κ και 2) όσοι καταναλωτές ΔΕΝ ξεπερνούσαν τα 800Κ (στα πλαίσια της πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας απο την ΔΕΗ, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ) πλήρωναν για 800Κ 68,53 Ε μαζί με ΦΠΑ !Θα πάει (σύμφωνα με πίνακες ΥΠΕΚΑ) στα 112,10Ε ! Δηλαδή ΑΥΞΗΣΗ + 63,43% ! Ναί. Αύξηση +63,43 % σε όσους θερμαίνονται με ξυλόσομπα του 1960. Αυτοί είναι οι Πλούσιοι κατά το ΥΠΕΚΑ. Είναι εξοργιστικό και προκλητικό.
Που είναι οι ''ευαίσθητες΄'' καταναλωτικές οργανώσεις, οι εργατοπατέρες της ΔΕΗ και της ΓΣΕΕ ? Εαν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και τολμούσε να έκανε κάτι τέτοιο, τα Βαλκάνια θα ήταν στις φλόγες

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 2:39, το παραπάνω σχόλιο είναι από το

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_9621.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=65787

Ο Παπανδρέου μιλάει στους ξένους για την διεφθαρμένη χώρα που κυβερνά. Με την διαφορά ότι ο Παπανδρέου δεν είναι κάποιος διανοούμενος τρελός που κάνει αντιπολίτευση ή λέει την γνωμη, είναι ο Πρωθυπουργός και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να κυβερνά και όχι για να γλυφει και να πουλάει πνεύμα. ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ.