Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νηνεμία


Ό,τι και να διαβάσεις, ό,τι και να δεις, σε όποια συζήτηση και να βρεθείς,


όλα περιστρέφονται γύρω από τις επικείμενες καταστροφές, κρίση και ότι άλλο έπεται στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Δε λέω ότι δεν με επηρεάζουν όλα αυτά, δεν λέω ότι δεν ανησυχώ, όμως σήμερα η φύση έλεγε άλλα...


Η θάλασσα γαληνεμένη, ο αγέρας σιωπηλός, ο ήλιος κόντευε να βασιλέψει και οι ρυθμοί στο ρελαντί.


Ίσως γι’αυτό ακούω από τρίτους-μη Τηνιακούς-μη νησιώτες, ότι εμάς εδώ η απόγνωση δεν μας έχει αγγίξει ακόμη. Οι περισσότεροι συνεχίζουν στον ίδιο τρόπο ζωής, που η φύση εδώ υπαγορεύει και ξελογιάζει.


Λίγες λοιπόν φωτογραφίες για να ταξιδέψουμε λιγάκι όλοι μαζί...Μου φαίνεται ότι το έχουμε ανάγκη!

Δεν αστειευόταν (2)


Η καταπληκτική αυτή εποχή, φέτος δεν μου κάθεται... Τα οικονομικά έχουν πάρει την κάτω βόλτα, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Οι εξελίξεις δεν θα έρθουν από κάποια Κυβερνητική πρωτοβουλία... Η Κυβέρνηση έλεγε ψέματα και αρλούμπες επί 8 μήνες (κάπου μεταξύ 23 Απριλίου και Πρωτομαγιάς ξεστόμισαν δειλά δειλά το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν", αλλά ακόμα και τώρα αν τους ρωτήσεις θα διαψεύσουν ο,τιδήποτε σχετικό.

Οι εξελίξεις θα έρθουν από τις Τράπεζες. Μία είναι στεγνή, ταπί. Η δεύτερη στεγνώνει οσονούπω. Μην φοβάστε τι θα πάθοπυν τα λεφτά σας, ελάχιστα το ελέγχετε, ούτως ή άλλως. Να φοβάστε την περικοπή των τραπεζικών δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αν αρχίσει αυτό, τότε μας βλέπω όλους να μαζεύουμε λούπινα για φαγητό, και χούσλα για το τζάκι.

Όσο για τις δήθεν πολιτικές αναταράξεις από λόγω Ζήμενς και Μαντέλη. Ο Μαντέλης είναι προπέτασμα καπνού, ελεγχόμενη εκτόνωση για να μην πετροβολούμε όποιον πολιτικό βλέπουμε στν δρόμο. Δεν ξέρω αν είναι όλοι κλέφτες, αλλά το 99% είναι απατεώνες. Δείτε τι έγραφα πριν 2 χρόνια περίπου, στο "Δεν αστειευόταν (1)" στις 30 Ιουνίου του 2008: http://ophioussa.blogspot.com/2008/06/blog-post_30.html
. Τα κλεμένα πληρώνουμε, και θα πληρώνουμε.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

40 μέρες


40 μέρες, 700-13.600 τόνοι πετρελαίου την ημέρα (το ακριβές νούμερο δεν είναι γνωστό, επειδή σημαντικό ποσοστό του πετρελαίου έχει μείνει βαθειά, κάτω από την επιφάνεια)


Έχουν ήδη πεθάνει 11 άνθρωποι, η οικολογική και η οικονομική καταστροφή είναι μεγάλη, άγνωστο πότε θα σταματήσει η διαρροή Η άμεση οικονομική ζημιά είναι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, ο αριθμός θα γίνει διψήφιος, και όλο μαζί το ατύχημα θα έχει μεγάλες και μακροχρόνιες συνέπειες.


Η ζημιά υποτίθεται ξεκίνησε όταν μετά, μια έκρηξη στην πλατφόρμα, δεν λειτούργησε μία βαλβίδα ασφαλείας που θα σταματούσε την ροή του πετρελαίου, και οι προσπάθειες μέχρι τώρα δεν έχουν πετύχει, και δεν υπάρχει και πολλή
πληροφόρηση, γενικά. Κάθε κίτρινη κουκίδα είναι και μία πλατφόρμα στην περιοχή.


(κλικ για μεγέθυνση) Έχουν γίνει και γίνονται σχεδόν
συνέχεια ατυχήματα με πετρέλαια, το μεγαλύτερο φαίνεται να ήταν το 1991, όταν άνοιξαν τις βάνες με το πετρέλαιο, για να εμποδίσουν την εισβολή στο Ιράκ.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

29η Μαΐου 1453


Δεν ξέρω αν η κυρία Δραγώνα και οι λοιπές κυρίες θυμούνται την σημερινή μέρα, αλλά την θυμούμαι εγώ και ο ...Economist, και ένα σωρό άλλοι. Δεν ισχυρίζομαι ότι το Βυζάντιο που έπεσε ήταν "Ελλάδα", ούτε έχω πρόβλημα με την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ούτε νομίζω ότι οι Βυζαντινοί ήταν Έλληνες ή φιλέλληνες, αλλά πολλοί που έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη και το υπόλοιπο Βυζάντιο και πήγαν στην Γαληνότατη (και αυτή κάπως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), έγραφαν Ελληνικά, και λένε οι κουτόγφραγκοι ότι συνέβαλλαν στην Αναγέννηση. Η 29η Μαΐου 1453 θεωρείται το τέλος του Μεσαίωνα. Αναρωτιέμαι τι θεωρείται η Τήνος που ήταν στην Βενετία μέχρι το 1715.

Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην ουσία έπεσε τον Αύγουστο του 1071, στην μάχη του Ματζικέρτ, στην Αρμενία, όπου ο Ρωμανός ο Δ' ο Διογένης έχασε από τους Σελτζόυκους Τούρκους του Αρπ Ασλάν. Η αυτοκρατορία είχε ήδη αρχίσει να διαλύεται, η φορολογία είχε κουράσει και οι ελεύθεροι είχαν γίνει δουλοπάροικοι.


Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, δεν είχε μεγάλη αυτοκρατορία. Οι Τούρκοι καμιά φορά ήταν με τον ένα ή τον άλλο Βυζαντινό εναντίον κάποιου τρίτου Βυζαντινού, όπως αιώνες πριν, οι Γερμανοί με τους Δυτικούς Ρωμαίους. .. Ούτε τον θεωρώ περισσότερο ή λιγότερο "Έλληνα" επειδή η μητέρα του ήταν Σλάβα ή Σέρβα. Ούτε ξέρω τι θεωρούσε ο ίδιος τον εαυτό του, και τεστ DNA δεν άφησε να δούμε τι ήταν... Το ότι προσπάθησε να ξεπεράσει την αντιπάθεια που είχαν οι Ανατολικοί για τους Δυτικούς και να φέρει τους Δυτικούς για βοήθεια, δεν με χαλάει, και μερικοί Βενετσιάνοι και λοιποί ήρθαν, και αναρωτιέμαι αν άλλοι Δυτικοί δεν ήρθαν επειδή οι Άγγλοι είχαν ήδη αρχίσει τη ατέλειωτη φαγωμάρα τους με τους Γάλλους. Το συμπέρασμα είναι ότι εμείς από εδώ "θρηνούμε", οι από εκεί "πανηγυρίζουν" και οι Δραγώνες σφυρίζουν κλέφτικα. Προδότες και Κερκόπορτες δεν ξέρεις από που θα σου έρθουν και οι καιροί είναι πονηροί.

Ο δεύτερος
χάρτης είναι από την Wikipedia, και είναι ενυπωσιακός στην λεπτομέρειά του.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Διαπομπεύσεις, χαμόγελα και χορηγίες



Η είδηση της ημέρας, δεν είναι ο Μαντέλης. Ο Μαντέλης είναι μάλλον γνωστός σαν θέμα εδώ και 5-6 χρόνια, στο βαθύ Πασόκ ίσως από το 1981, και στους αναγνώστες των blogs τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα.

Ο Μαντέλης βγήκε στην φόρα τώρα 1) γιατί με τον Νόμο περί Ατιμωρησίας (ή Ευθύνης) Υπουργών μάλλον έχει παραγραφεί (εκτός αν τον κυνηγήσουν για φοροδιαφυγή χαχαχα), 2) για να μας πείσουν ότι κάνουν αυτοκάθαρση (ο κλέφτης αυτοτιμωρείται...) και 3) για να βρίζουμε τον Μαντέλη και να μην κοιτάμε τι γίνεται, εν τω μεταξύ, στο ασφαλιστικό, με το ΔΝΤ, και με την λαίλαπα που έρχεται και που ΔΕΝ θα αντέξουν να την κουκουλώνουν μέχρι τις Δημοτικές εκλογές που πιστεύω είναι ο στόχος τους.


Ο Μαντέλης, σαν την Γκερέκου, είναι προσωρινοί, αναλώσιμοι, αποδιοπομπαίοι τράγοι. Η δημόσια διαπόμπευση "πεθαμένων", "παροπλισμένων" (ή γυναικών που, πως να το κάνουμε έχουν και τολμηρές φωτογραφίες) είναι γκαιμπελική, φασιστική τακτική παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού. Και εγώ τον έδειξα τον Μαντέλη, αλλά να σας δείξω και άλλες δύο φωτογραφίες.


Η μία (από εδώ) είναι ο Γιωργάκης να χαριεντίζεται με τους Συνδικάλες του (αυτούς που τρώνε γιαούρτια τώρα) διαδηλώνοντας κατά των μέτρων που ήθελε να φέρει για το ασφαλιστικό η ΝΔ. Τι λες τώρα Γιωργάκη; Ξέρω, δεν φταις εσύ, σε αναγκάζουν... και σε πίστεψα.



Η δεύτερη (από εδώ) είναι ο τυπάκος που τρέχει την "οικολογική" ελληνική Greenpeace με ένα βουλευτή και μία βουλευτίνα του Πασόκ, και τον "Πρόεδρο" της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, και όλοι κοιτάνε στα χείλη τον Έλληνα προϊστάμενο της Vestas στην Ελλάδα. Η Vestas έχει πράσινες θέσεις εργασίας στην Δανία και κατασκευάζει αιολικά, και ψάχνει για κορόϊδα να τα αγοράσουν. Για να πληρώνετε εσείς και εγώ 100% πάνω το ρεύμα (αν προλάβουν να κάνουν τις μακακίες τους, και δεν τους πάρει κανένα ποτάμι στα γρήγορα). Καπέλο, χωρίς λόγο και αιτία. Πράσινος φόρος, για να το εμπεδώσετε ότι είστε και ανασφάλιστοι (αυτό βασικά μας κρύβουν, και ότι πολλοί από εμάς δεν θα έχουμε δουλειά σε ένα χρόνο από τώρα)


Το γεύμα είναι σύμπτωση; Ή είναι μέρος της "χορηγίας". Έτσι θα λέγεται η μίζα από εδώ και μπρός. Η γελιογραφία είναι του Ιωάννου, από εδώ.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αυτός είναι μόνο ένας!

Από Factorx Πεμ. 27 Μαι 2010, 10:00 http://www.antinews.gr/?p=47460

Ο κ. Μαντέλης διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ την περίοδο 1985-1988

Σεπτέμβριος 1986: Τα τηλέφωνα του ΟΤΕ χρειάζονται ανανέωση και το ΚΥΣΥΜ, με εισήγηση της υφυπουργού Βιομηχανίας Βάσως Παπανδρέου επέλεξε δύο συστήματα ψηφιακών, δήθεν για να μην υπάρξει εξάρτηση της χώρας από ένα και δημιουργηθεί μονοπώλιο. Το ένα από αυτά τα συστήματα κατασκευαζόταν από την Ζήμενς και το άλλο από την ..Στάζι και το εισήγαγε στην Ελλάδα η Ιντρακόμ

1988: Το Δ.Σ. του ΟΤΕ (πρόεδρος ο κ. Μαντέλης) αναθέτει χωρίς διαγωνισμό και με διπλάσιες τιμές την πρώτη μεγάλη προμήθεια τις εταιρείες Intracom και Siemens, Είναι οι περιβόητες 470.000 ψηφιακές παροχές για τις οποίες επιβλήθηκαν αργότερα περιοριστικοί όροι 470 εκατομμυρίων (!!!) στον Σ. Κόκκαλη

Ιούνιος 1989: Επί κυβερνήσεως Τζαννετάκη ο Μητσοτάκης παγώνει την σύμβαση και η διοίκηση του ΟΤΕ αποφασίζει επαναδιαπραγμάτευση. Καταλαβαίνεται όλοι γιατί το έκανε ο «Ψηλός».

Νοέμβριος 1989: Αναλαμβάνει η «οικουμενική κυβέρνηση» υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Αναπληρωτής υπουργός Επικοινωνιών είναι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που αντιδρά στις πιέσεις του Μητσοτάκη να υπογράψει την σύμβαση. Αυτό προκαλεί μεγάλη κρίση στην κυβέρνηση και από τότε αρχίζει ουσιαστικά η κόντρα Βαρδινογιάννη – Κόκκαλη.

31 Ιανουαρίου 1990: Συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) και με την συμμετοχή του γηραιού Ζολώτα αποφασίζει να ανατεθούν οι συμβάσεις του ΟΤΕ στην Siemens και την Intracom

Ιανουάριος 1992: Λόγου του σάλου που προκαλείται, ο 7ος τακτικός ανακριτής ασκεί ποινική δίωξη εναντίον των Siemens και Intracom για τις συμβάσεις των 470.000 παροχών. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο τον Μάρτιο του 1993, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη φυσικά.

Ιανουάριος 1992 (τον ίδιο μήνα με τη δίωξη !!!): Προκηρύσσεται διεθνής …διαγωνισμός, στον οποίο λαμβάνουν μέρος οι εταιρείες Intracom, «Ζημενς Τηλέ» (θυγατρική της Siemens), Alcatel, ΑΤ&Τ και Northern. Πίσω από αυτές είναι όλοι εκείνοι που ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε τότε για πρώτη φορά «διαπλοκή».

21 Ιουλίου 1992: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναθέτει την προμήθεια άλλων 150.000 παροχών στην Siemens και την Intracom.

Σεπτέμβριος 1993: Η επιτροπή προμηθειών του αποκλείει με διάφορα προσχήματα τις άλλες εταιρείες και αφήνει μόνο την Siemens και την Intracom να …διαγωνίζονται μεταξύ τους.

Οκτώβριος 1993: Ο Μητσοτάκης χάνει τις εκλογές και έχει το θράσος να πει ότι τον ανέτρεψε ο ….Κόκκαλης.

Μάρτιος 1994: Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου κατακυρώνει τις 1.000.000 ψηφιακές παροχές στην Siemens και την Intracom. Πρόεδρος του ΟΤΕ είναι ο κ. Π. Λάμπρου που αποκαλείται και «ταμίας του ΠΑΣΟΚ»

Δεκέμβριος 1994: Ο εισαγγελέας εφετών Γεώργιος Ζορμπάς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την προηγούμενη σύμβαση και τον Ιούνιο του 1995 ζητεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά Siemens και Intracom. Aναλαμβάνουν δυο εφέτες – ειδικοί ανακριτές και το 1998 η υπόθεση μπαίνει κι αυτή στο αρχείο

12 Μαρτίου 1996: Η κυβέρνηση Σημίτη αναθέτει με τη σειρά της την προμήθεια από Siemens και Intracom άλλων 270.000 ψηφιακών παροχών.

Ιανουάριος 1997: Η κυβέρνηση Σημίτη τους δίνει ακόμα 338.000 ψηφιακές παροχές.

9 Δεκεμβρίου1997: Η κυβέρνηση Σημίτη συνάπτει προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ άλλων για την προμήθεια 3.000.000 παροχών συνολικού ύψους 370 δισ. δρχ.

Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι ο κ. Μαντέλης


Τι έλεγε ο κ. Μαντέλης, τον Ιούνιο του 2008, από το Μπακού, σε αυστηρό ύφος στη γραπτή δήλωσή του έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι από κάποιους που επικαλούνται υπουργικές ευθύνες για να πετύχουν την εφαρμογή ειδικών διατάξεων προς όφελός τους». Εξίσου αιχμηρή ήταν τότε και η ανταπάντηση του συνηγόρου του Γ. Σκαρπέλη, Γ. Μαντζουράνη. Σε γραπτή δήλωσή του σημείωνε τότε: «Εκαστος -μηδέ των υπουργών εξαιρουμένων- ευθύνεται για τις πράξεις του. Αλλοθι αναζητούν όχι όσοι επικαλούνται, αλλά όσοι υποβαθμίζουν την υπουργική απόφαση έγκρισης». http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=18.06.2008,id=99079000

Υπερήφανοι Έλληνες


Δεύτερος πολιτικός, ο Μαντέλης, ομολογεί ότι τα έπιανε. 200.000 μάρκα είναι ψίχουλα για το πουρμπουάρ της υπηρέτριας. Για πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ λένε στην Γερμανία ότι δώσανε μίζες. Και αυτά δεν είναι όλα. Κοιτάξτε γύρω σας. Ποιοί έγιναν πλούσιοι και κυκλοφορούν με ύφος και γυαλιστερό αυτοκίνητο, που το 1995 ήταν ήταν κάτι μεταξύ καλού ανθρώπου και φουκαρά; Ποιοί σας κουνιούνται για τα ταξίδια που πήγαν και τα ψώνια που έκαναν και τις σπουδές των παιδιών; Που τα βρήκαν τα λεφτά; Και πως την βρήκαν αυτή την μπίζνα;

Θα έχουμε αναταραχές στην Ελλάδα, λένε τώρα οι ειδικοί. Οι αναταραχές να είναι "κρεμάλα για τους λωποδύτες". Χάρη σε αυτούς θα σας κοπεί ο μισθός, και η σύνταξη, και η δουλειά σας.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βολτίτσες να περνάει η ώρα


"Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης βρέθηκε σήμερα το πρωί [βόλτα] ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την αφαίρεση των σκαλωσιών από το ναό του Παρθενώνα".

Συγγνώμη, τον καλόν αυτόν άνθρωπο, τον πληρώνουμε από τα δανεικά για το δημιουργικό του έργο; Και τους 300 βουλευτές τους πληρώνουμε για τις νομοθεσίες τους;

Να τους ενημερώσω εγώ τι γίνεται, γιατί από την πολλή παραπληροφόρηση θα έχουν χάσει λογαριασμό: Οι Τράπεζες στην χώρα μας έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Αν χρωστάς λεφτά, και περιμένεις να τα ανανεώσεις, μπορούν να σου πούνε και σου-ξου-μου. Αν θες πολλά μετρητά, μπορεί να σου πούνε "έ; τόσα πολλά; δεν έρχεσαι σε μερικές μέρες"; Μία τράπεζα, η πιο ζορισμένη από τις 4, το κάνει αυτό εδώ και 2-3 μήνες. Να περιμένετε αρκετούς μικρομεσαίους να υποκύψουν σε περίπου 6 μήνες.

Κατά τα λοιπά, λεφτά υπήρχαν, ΔΕΝ θα προσφεύγαμε στο ΔΝΤ, και ΔΕΝ πρόκειται να κάνουμε αναδιάρθωση στο εξωτερικό χρέος μας, και εγώ δεν καταλαβαίνω πότε το είδαν τα σαϊνια ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή το ήξεραν και μας κορόϊδευαν; Και σέρνεται και η υποψία ότι μερικοί από αυτούς κάτι έβγαλαν από τα ομόλογα... Και για να σας ανεβάσω το ηθικό, ο δείκτης του ΧΑ είναι στο 1539, εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, και το πιο περίεργο, το spread, αυτό που θα ησύχαζε όταν θα μας έσωζαν οι ...Ευρωπαίοι, είναι στα 550 περίπου, 1-1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τότε που πανηγύριζαν οι άρχοντές μας ότι ...σωθήκαμε. Και ελπίζω να μην διεκδικήσουν την ...Καμένη Σπηλιά οι Τούρκοι.
Αν την έχετε επιθυμήσει, εδώ.

(Η φωτό μεγενθύνεται με κλικ πάνω της)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τήνια 2010 (2)

Κατάφερα και βρήκα λίγες ακόμη φωτογραφίες από την πολύ σημαντική αθλητική εκδήλωση-και όχι μόνο-του νησιού μας: τα Τήνια (μη σας μπερδέψει η μπλούζα του παιδιού που γράφει 2006-φετεινή ήταν η εκδήλωση)


Κι ενώ οι λαμπαδηδρόμοι ποζάρουν για την αναμνηστική τους φωτογραφία, παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από το ωραίο και μικρό χωριό του Σκλαβοχωρίου-γενέτειρα του διάσημου Τηνίου ζωγράφου Νικόλαου Γύζη-Γκίζη- από όπου ξεκίνησε και η μία από τις τρεις διαδρομές της λαμπαδηδρομίας







Και η φλόγα άναψε...
για να μεταφερθεί στην Κώμη, το κομβικό σημείο αναφοράς των 3 διαδρομών...









μικροί, μεγάλοι, όλοι ήταν εκεί να υποδεχτούν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές...























Και να που μετά από πολλά χιλιόμετρα κατέληξε στο κέντρο της πλατείας του χωριού κάτω από το επιβλητικό πλατάνι να φωτίζει τις ψυχές των παρευρισκομένων...


Πέρα από τα μπράβο στους διοργανωτές, τα μεγάλα χειροκροτήματα αξίζουν και στους εθελοντές που με μεγάλη χαρά και προθυμία ανέλαβαν τη μεταφορά της φλόγας, της ελπίδας και της αισιοδοξίας που στους χαλεπούς καιρούς μας τόσο ανάγκη έχουμε...


Σημ: ευχαριστώ για τις φωτογραφίες που μου παραχωρήθηκαν

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δημογραφικό


Χμμμ... Να τι εννοώ με "δημογραφικό" πρόβλημα. Περπατάς ώρες και δεν συναντάς ψυχή.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η αυτοκατάργηση του κράτους πρόνοιας


Μου το έχουν πει τουλάχιστον από την δεκαετία του ’80. Η γενιά μου δεν θα προλάβει να δει σύνταξη. Ή, αν δει, θα είναι ένα υποτυπώδες μικροσκοπικό ποσοστό από τις συντάξεις που παίρνουν αυτοί που είναι σήμερα 70 χρονών.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό: (1) Ο δημογραφικός και (2) ο διαχειριστικός.


Για τον δημογραφικό (κλικ στην εικόνα), τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχουν αρκετά νέοι, δεν υπάρχουν αρκετοί σε ηλικία απασχόλησης (τυπικά από τα 20 και κάτι μέχρι τα 60 και κάτι), για να συντηρούν αυτούς που είναι πάνω από 60 και κάτι, σε ηλικία σύνταξης. Αυτός είναι ένα λόγος που θα μειωθούν οι συντάξεις, και θα ανέβουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Τώρα γιατί έχουμε περισσότερους γέρους από νέους είναι άλλο ερώτημα… Επιφανειακά, θα έλεγα δεν κάνουμε (ή για την ακρίβεια δεν κάναμε) αρκετό …σεξ. Ή τα αντισυλληπτικά ήταν εύκολα διαθέσιμα. Ή αποκτήσαμε προσδοκίες για εύκολη ζωή, με παροχές, ασύμβατη με παιδιά, ή με πολλά παιδιά, ή με παιδιά όταν ακόμα είμαστε 2οάρηδες. Και επειδή το φαινόμενο είναι Πανευρωπαϊκό και το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Ευρώπη από ότι στην Αμερική (και ανύπαρκτο στην Ασία), πρέπει να έχει σχέση με το κράτος πρόνοιας. Η αυτοκατάργησή του. Και μην τρέξετε για ...σεξ, εκτός αν θέλετε να λύσετε το δημογραφικό του 2035.

Το διαχειριστικό είναι πιο απλό, και πιο έντονο στην Ελλάδα (αλλά δεν έχω βρει σχετικά γραφήματα). Μέχρι περίπου την μεταπολίτευση, τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων ήταν υποχρεωτικά σε χαμηλότοκες καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το κράτος κέρδιζε από τους τόκους, όχι οι ασφαλισμένοι. Μετά την μεταπολίτευση, το τι ροκάνισμα και ρεμούλα έπεσε στα ταμεία ήταν το κάτι άλλο. Οι Πρόεδροι και οι επενδυτικές επιτροπές κέρδιζαν από τα λεφτά των ασφαλισμένων, και όχι οι ασφαλισμένοι. Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να κλέψεις από το ταμείο, ο πιο ευγενικός είναι να τα πιάνεις για να κάνεις ή να μην κάνεις κινήσεις. Πιο διακριτικοί τρόποι είναι να εξυπηρετείς διαχειριστικές ανάγκες του Δημοσίου. Χάνει π.χ. ο …Πρωθυπουργός λεφτά, την αγοράζει το ταμείο στην αγορά, ανεβαίνει η μετοχή κερδίζει ο Πρωθυπουργός. Μπορεί και να μην το ξέρει καν…. Μετά υπάρχει και η απροκάλυπτη κλοπή. Το κόλπο με τα δομημένα ομόλογα ήταν μία τέτοια.


Αν οι διάχυτες κλοπές, αρπαχτές και κακοδιαχειρίσεις είναι μαζί μας από το 1981, το μέγα έγκλημα έγινε επί Κυβέρνησης Σημίτη. Τότε, με την ευφορία της ένταξής στο ευρώ, υπήρξε απίθανος, πρωτοφανής, για μία και τελευταία φορά, πλούτος. Πλούτος στα ομόλογα, πλούτος στις μετοχές. Προσπάθησε το γραφείο του Πρωθυπουργού πρώτα με τον Σύμβουλό του, που αργότερα τον έκανε και Υπουργό, να αναμορφώσει τότε το ασφαλιστικό (βασικά μικρό κομμάτι του πλούτου μπορούσε να κλείσει τις τρύπες). Δεν τον άφησε το «σύστημα» ούτε να ρωτήσει που είναι τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Και όταν λέω το «σύστημα» δεν εννοώ κάποια σκοτεινή διαπλοκή (που, σας διαβεβαιώ, υπήρχε), αλλά το ίδιο το κόμμα. Μη μου τους κύκλους τάραττε.

Και φτάσαμε στο 2010. Η Τράπεζα της Ελλάδος, νομίζει ότι είναι πιο τίμια στη διαχείριση του ξένου χρήματος. Νομίζει… Η συμπεριφορά της, πρόσφατα, ήταν μάλλον εξαιρετικά βρώμικη. Δείτε αυτό:
http://techiechan.com/?p=299 Εγώ ξέρω ότι δεν θα πάρω σύνταξη. Υποψιάζομαι ότι πολλοί από εσάς δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Το διάγραμμα είναι από εδώ. Ο ηλικιωμένος, από εδώ.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ιστορική Έδρα


"Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο"

Έτσι διάβασα... Μπορεί να μου αρέσει πολύ ο Πάνορμος, μπορεί να έχουν βρεθεί ίχνη νεολιθικής κατοίκησης πάνω από τον Πάνορμο, μπορεί να υπάρχουν αρχαία κάτω από τον περιφερειακό δρόμο της Χώρας, μπορεί να σκεφτούν οι μικροτσιφλικάδες της Τήνου όποια μπαρούφα θέλουν για να κρύψουν τα κομπλεξάκια τους, αλλά βαρέθηκα να τα λέω διπλωματικά: Πολλοί σημερινοί κάτοικοι της Χώρας και του Ιστορικού Πανόρμου είναι απόγονοι πρόσφατων εποίκων από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Ακόμα και ο Καλλικράτης, ξαναγράφει την Ιστορία. Η Ιστορία είναι ότι, καλώς κακώς, το κέντρο της Τήνου, η ιστορικά κατοικημένη Τήνος, δεν είναι ούτε η Χώρα, ούτε ο Πάνορμος. Είναι σε άλλη ακατονόμαστη περιοχή που οι επίλυδες προσπαθούν να ξεχάσουν. Τουλάχιστον οι επίλυδες είναι Έλληνες. Θυμούνται όμως πόσο πεινούσαν στην Κατοχή και που έβρισκαν να φάνε, θυμούνται την τρομερή καταπίεση των Βενετών, τον προσηλυτισμό των ...Ουρσουλίνων και προσπαθούν να ξεχάσουν.

Έχει πάψει να με εξοργίζει, επειδή αυτό που κάνουν οι ορθόδοξοι και μερικοί καθολικοί της Τήνου στους καθολικούς της Τήνου από το 1824, το κάνει ο Γ Α Παπανδρέου σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 7 μήνες: Ξαναγράφει την Ιστορία, και αντικαθιστά τους Έλληνες. Σε λίγο καιρό, θα είναι Αλβανοί η πλειοψηφία από την Ξινάρα και κάτω και στις μεθεπόμενες Δημοτικές εκλογές θα τους έχουμε στα ψηφοδέλτια. Όχι ότι με χαλάει..
.



Αν οι καθολικοί της Τήνου δεν είχαν την ψευδαίσθηση του διχασμού σε Πασόκ και ΝΔ, δεν θα έβγαινε Χωραϊτης Δήμαρχος... και προφανώς ύπαρχει αυτός ο φόβος, για αυτό και τα γλυψίματα. Βέβαια, απόδειξη της Ελληνικότητας των Καθολικών της Τήνου είναι ότι είναι απόλυτα, και προβλέψιμα, διχασμένοι. Τραβάει ένας απατεώνας μια γραμμή στο γήπεδο, και αυτόματα, οι μισοί πάνε από την μπλέ μεριά, οι μισοί από την πράσινη, και βρίσκεις και αργυρώνητους που καλλιεργούν αυτή την τάση. Αν οι Έλληνες δεν είχαν αποχαυνωθεί, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Φαντάσου τι θα έγραφα αν ήμουν και ...καθολικός και είχα όρεξη να ξεσκαλίσω τον κόσμο... Ή αν του περνούσε του Πρωθυπουργού να δώσει την Τήνο ξανά στην ...Βενετία, αφού είναι σε φάση να μοιράζει πράγματα δεξιά και αριστερά, καλημέρα σας.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το ΜΕΝΓΚΑ και οι φήμες


"ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕNΓΚΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΛΟΓΚ

Το Mega καλεί τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα και να μην διαβάζουν και πιστεύουν τα μπλογκ! Καλεί τον κόσμο να μην κανιβαλίζει και να μη θέλει να βλέπει "αίμα", πολιτικών και βουλευτών. Βρε, βρε, να τους πάει! Εεε, ψιτ, ακόμα να το καταλάβετε! Είστε παρελθόν! Ποιον να πιστέψει ο λαός;...

...Τον Πρετεντέρη; Ή τη Διαμαντοπούλου; Ή τον κάθε κρατικοδίαιτο;

Άντε, "πληροφορείστε" το λαό...

Πείτε του για τα διόδια, πείτε του για τις χρηματοδοτήσεις, πείτε του ονόματα, πείτε του, πείτε του για τις χορηγίες, πείτε του για την Ολυμπιάδα, πείτε του πόσο κόσμο είχε στις 5 Μάη στο δρόμο, πείτε του ότι δεν του λέτε κάθε βράδυ!

Πείτε στο κόσμο εκεί στο Μεγκα, ότι δεν είπατε 20 χρόνια τώρα ( και τώρα σαν τις χήρες στο κρεβάτι φωνάζετε), αλλά ονόματα δε λέτε, και ας ξέρατε 20 χρόνια".


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9602.html

Αν υπάρχει Ελλάδα και Έλληνες μετά 200 χρόνια, και γράψει κάποιος, τότε, την Ιστορία μας από το 1974 μέχρι σήμερα, θα πει ότι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην λεγόμενη "Αλλαγή", που περιλάμβανε μεταξύ άλλων, την "ελεύθερη" ενημέρωση, το "πάρσιμο" πολλών εταιριών του ιδιωτικού τομέα (επάρατο δεξιά, τον έλεγαν τότε) και το μοίρασμα του στον ...λαό, δηλαδή σε Νέα Τζάκια, εγκεκριμένα από τον ΔΟΛ, ή που είχαν προσκυνήσει τον ΔΟΛ, με το έμμεσο ή άμμεσο ξήσιμο πλάτης σε όλα τα επίπεδα. Αργότερα ο ΔΟΛ έκανε κολλεγιές με κάθε επιχείρηση που μπορούσε, κατασκευές, αλλά και ταξίδια, και ψυχαγωγία και ...πάντα "ενημέρωση" χαχαχαχα!... Ο ΔΟΛ αναλάμβανε εργολαβικά να φτιάχνει και να ρίχνει κυβερνήσεις με κριτήρια άγνωστα τότε στον πολύ κόσμο, αλλά με ένα βασικό κριτήριο: Την διατήρηση της δικιάς του εξουσίας. Η προπαγάνδα, ήταν ένα καθημερινό εργαλείο. Ο ΔΟΛ έγινε περίπου τσακωτός να μας δουλεύει με την υπόθεση του ροζ DVD, στήριξε αρχικά τον αντίπαλο του Γ. Παπανδρέου (μεθοδεύοντας αρχικά την πλήρη αποδόμηση του τότε αντιπολιτευόμενου ΓΑΠ), αλλά αργότερα, μαγικά τον στήριξε και τον έκανε Πρωθυπουργό.

Την συνέχεια δεν την ξέρω για να σας πω τι έγινε μετά το 2010, αλλά ακούγεται στην Αθήνα, ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές έχουν πρόβλημα να εμφανιστούν δημόσια -- λεμονόκουπες -- και θα αρχίσουν λίγη εσωτερική αντιπολίτευση, για να μας πείσουν ότι είναι ...καλοί. Το ΜΕΝΓΚΑ σας λέει να μην βλέπετε blogs. Εγώ δεν αντέχω τόση ειλικρίνεια, δεν βλέπω ΜΕΝΓΚΑ και το ίδιο συνιστώ και σε εσάς.

Χήρες στο κρεβάτι!... Χαχαχαχά, καλόοο...

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

19 Μαΐου 1915



"...Όταν πάς στον Κοσκωτά, στην οικονομία καζίνο, την Σοφοκλέους, όταν χορεύεις επάνω στα κόκαλα των θυμάτων της Σμύρνης, προσκυνάς τον Κεμάλ, μετά θα πάς επαίτης στο Δ.Ν.Τ.. Είναι μονόδρομος..."


Θα έπρεπε να στείλουμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν ότι η Ελλάδα ξεκίνησε το 1989, ή το 1996, μερικά αντίγραφα από "Το νούμερο 31328" του Ηλία Βενέζη. Μπας και θυμηθούνε... http://www.scribd.com/doc/13078091/-31328-

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ξαναγράφεται Ιστορία;


Με αυτά που γίνονται, και με την επίσκεψη Ερντογάν, αισθάνομαι ότι στην Ελλάδα ξαναγράφουμε την Ιστορία. Θα θυμάστε όσοι με διαβάζετε, πόσο είχαν ενοχληθεί πολλοί από την Τήνο όταν είχα παρουσιάσει την άποψη ότι η θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης ήταν εφεύρεση των αρχών του 19ου αιώνα για ισχυροποίηση εθνικών στόχων. Η άποψη αυτή ανέτρεπε ιδέες που πολλοί θεωρούσαν ιερές, ή αναμφισβήτητες, άσχετο ποια είναι ή ήταν η «αλήθεια».


Η Ελληνική Ιστορία ξαναγράφεται. Εδώ και μήνες υπάρχει γκρίνια για ένα βιβλίο της 6ης Δημοτικού,
κάποιας κυρίας Ρεπούση. Δεν πάω πια στην 6η Δημοτικού και δεν έδωσα σημασία, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η κυρία παρουσίαζε στους πιτσιρικάδες μια Ιστορία διαφορετική από αυτήν που ήξερα, λιγότερο «Ελληνική», ή τουλάχιστον άφηνε ερμηνείες που στον καιρό μου θα ήταν αντεθνικές. Την καταστροφή της Σμύρνης φαίνεται την περιέγραφε σαν συνωστισμό στην προκυμαία. Κάτι τέτοια έλεγε και ο Ερντογάν, όταν αναφέρθηκε στους Μικρασιάτες που ήρθαν εδώ μετά την τραγική προσπάθειά μας να ανακτήσουμε την Γη της Ιωνίας (χαχαχα, θα χαρακτηριστώ εθνικόφρων ή Ελληναράς τώρα) σαν «μετανάστες». Ρωτήστε κανένα Έλληνα «μετανάστη» της περιόδου να σας πει…

Η κυρία Ρεπούση ωστόσο, και κάποια κυρία Δραγώνα, και κάτι άλλες κυρίες, έχουν αρχίσει να γίνονται κόκκινο πανί για ανθρώπους που τολμούν και εκστομίζουν εκφράσεις όπως «
η Πατρίδα είναι σε κίνδυνο»




Η τελευταία σύμπτωση ήταν πάλι στο ΜΕΓΚΑ... αυτή την φορά στις «7 θανάσιμες πεθερές». Όχι δεν βλέπω τέτοια, ούτε πολυβλέπω τηλεόραση, αλλά έτυχα να παίζω με τα κανάλια όταν είδα κάτι που έμοιαζε με παρωδία από σκετς για το 1821, με κακούς ή περίεργους Έλληνες και καλούς Τούρκους. Είπα μέσα μου ότι θα βρήκα κάποιο Ελληνόφωνο τουρκικό κανάλι που κάνει προπαγάνδα, αλλά ήταν το ...ΜΕΓΚΑ! Μπορεί να βλέπω φαντάσματα, αλλά λίγο το Αιγαίο, λίγο η …Ελληνοτουρκική φιλία (με εμάς φαλιρισμένους και αποχαυνωμένους), κάτι δεν μου κάθεται καλά, αφού τα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα συνήθως έχουν ...ασύμμετρες διεξόδους.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Παρα-πληροφόρηση




Είναι δύσκολο να δεις utube αν δεν έχεις γρήγορη γραμμή, και είναι δύσκολο να μην δεις τηλεόραση, αν αυτή είναι η βραδυνή πηγή ειδήσεων και πληροφόρησης. Ιδίως όταν έχει και κάποια ανησυχία για το τι γίνεται.

Όλα τα ΜΜΕ έχουν κάποια προκατάληψη. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι "διαπλεκόμενα". Εξυπηρετούν δηλαδή οικονομικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη.

Ένα κανάλι είναι συστηματικά προβλέψιμο στην παραπλάνηση και αποπροσανατολισμό: Το ΜΕΚΓΑ. Υπερβαίνει τα κομματικά... Δεν αναφέρομαι σε κομματικά. Αν μπορείτε, μην το βλέπετε. Αν το βλέπετε, ιδίως τις ειδήσεις, ή τα πρωινά, και τις "αναλύσεις", να θυμάστε ότι το συμπέρασμα είναι το αντίθετο από αυτό που σας περνάνε. Βέβαια, τι κάθομαι και λέω... ο τρόπος του Γκέμπελς ήταν αρκετά πονηρός.

Η ΝΕΤ είναι πιο έντιμη

Επί της ουσίας τώρα. Το θέατρο που ξεκίνησε πριν 7 μήνες συνεχίζεται. Όλα τα ξένα ΜΜΕ, ευρωπαϊκά και αμερικανικά, λένε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με ή χωρίς στάση πληρωμών, είναι αναπόφευκτη. Χρωστάμε 300-320 δις ευρώ. Και πολλά, τα χρωστάμε στα επόμενα τρία χρόνια. Και πιεζόμαστε για περικοπές και οικονομία. Δεν υπάρχουν φόροι ή κρυμμένα σεντούκια για τόσα λεφτά! Και, φοβάμαι ότι σε τέτοια θέματα δεν έχει θαύματα.


Να τι παίζει στην ελεύθερη πληροφόρηση:
Θα μείνουμε ή θα βγούμε από το ευρώ;
Θα μείνει ή θα βγει η Γερμανία ή/και η Γαλλία από το ευρώ;
Θα αντέξουν οι άλλες αδύνατες Ευρωπαϊκές οικονομίες, ή όχι;
Θα έχει σοβαρή ύφεση όλη η Ευρώπη, ή μόνο η Ελλάδα;
Θα πιάσει και τις ΗΠΑ η ύφεση, ή όχι;

Για την ελληνοτουρκική φιλία σας είπα... Ελπίζω η Κολυμπήθρα να μην γίνει παραμεθόριος ζώνη, χαχαχα! Ο Γιωργάκης, ο Παπανδρέου ο Γ', ανακάλυψε Τούρκικα νησιά στο Αιγαίο! Θαυμάστε τον:



Φαντάσου... από serenissima να γίνουμε en huzurlu!