Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Γιατί βρίζει;


Ακούγεται ότι ο Πάγκαλος θυμώνει όταν του την πέφτουν στα μπλογκς. Την κουλτούρα της βρισιάς και του τραμπουκισμού την καλλιεργεί ωστόσο ο ίδιος. Κακοί αυτοί που τον αναπαράγουν στο you tube, μπορεί και να μην είναι αλήθεια, αλλά ο ίδιος, εκτός εάν έχει συνωμοτήσει το σύμπαν να τον δυσφημεί, κάνει ότι μπορεί για να εξαγριώνει τον κόσμο.

«Μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες» οι δημόσιοι υπάλ-ληλοι, «διεφθαρμένοι» οι πολίτες, «αγράμματοι χωριάτες» οι επαναστάτες του 1821, «φοιτητές του κ____» κάτι φοιτητές που τον ενόχλησαν, «ζώα» οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου, «τεμπέληδες» οι στρατιωτικοί και τέτοια όμορφα.

Δεν έχει σημασία τι εννοούσε ή πώς τα είπε αυτά ο άνθρωπος αυτός. Δικτατορίες, προσβολές, ψέματα, τραμπουκισμούς και προδοσίες, έχει χορτάσει ο λαός από το 1821 και μετά. Και όταν βρίζει ο Αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης, θα βρεθούν, ΣΙΓΟΥΡΑ, και οπαδοί του να πούνε «μπράβο, καλά τα λες, επιτέλους, άντρας κλπ».

Με αφήνει αδιάφορο ο άνθρωπος αυτός, ή ο δικτάτορας παππούς του. Μου κεντρίζει την περιέργειά μου που εκδηλώνεται έτσι την στιγμή, που χωρίς υπερβολή, μια μερίδα του κόσμου δοκιμάζεται, η Ελλάδα είναι περίγελος στην Δύση, η Τουρκία στέλνει πολεμικά στο Σούνιο, δεν τολμάμε να κάνουμε το αυτονόητο στην διεκδίκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ που μας αντιστοιχεί, έχουμε εκχωρήσει (αντισυνταγματικά λένε πολλοί, με ψέματα, λέω εγώ) εθνική κυριαρχία σε Βέλγους που δεν τους ξέρει κανείς από εμάς… Και έρχεται ο Αντιπρόεδρος και Νομοθέτης και …βρίζει.

Και αναρωτιέμαι… Τι ακριβώς θέλει; Δεν είναι χαζός, ούτε το κάνει τυχαία. Πώς θα αντιδράσετε εάν έρθω (με τον χωροφύλακα πάντα) και αρχίσω να σας βρίζω; Θα σας απαντήσω: 1) θα κοιτάτε εμένα και όχι τι άλλο γίνεται. 2) θα εξαγριωθείτε και θα μου σπάσετε εμένα και του χωροφύλακα το κεφάλι. Ή, 3) θα βάλετε το κεφάλι κάτω, ντροπιασμένοι και θα μου ζητήσετε συγγνώμη. Ή κάτι άλλο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογικά πρέπει να παραιτηθεί. Αλλά τι λειτουργεί με τη λογική στην Ελλάδα; Μάλλον έχεις δίκιο, σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μία Ιφιγένεια. Ποτέ δεν τα χε καλά με τον ΓΑΠ. (Δεν είχε πει ότι δεν κάνει για Πρωθυπουργός?) Είναι τελειωμένος πολιτικά. Τον έβαλαν να βρίζει να χειροκροτούν οι δεξιοί και θα τον διώξουν να χειροκροτούν οι Πασόκ.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα μεταξύ μας λέει οτι λέει πολυ κοσμος κατ ιδίαν. Σοβοκάι

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ......ΠΟΛΕΜΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές. Δεν χρειάζεται πόλεμος.

Μέρος του θίασου είναι η συμπεριφορά Πάγκαλου.

Ανώνυμος είπε...

"Η" Online 10/1 08:36

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η πρόβλεψη-προφητεία ότι οι δυνάμεις της αγοράς αν αφεθούν πλήρως ελεύθερες μπορούν να προκαλέσουν την πτώση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, που έκανε πριν από 13 χρόνια περίπου ο Τζορτζ Σόρος, φάνταζε παράλογη και εξωπραγματική. Στις μέρες μας δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα απολύτως αξιόπιστο ενδεχόμενο.
Οι εκτιμήσεις ότι η κρίση του χρέους μπορεί να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και να πλήξει τις ΗΠΑ, την φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα και θα ταράζει τον ύπνο πολλών, με εξαίρεση τους κερδοσκόπους οι οποίοι σχεδιάζουν τρόπους και μεθόδους αποκόμισης μεγαλύτερων κερδών, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Πρόκειται για συμπεριφορές που δικαιώνουν και τον Λένιν ο οποίος υποστήριζε ότι οι καπιταλιστές είναι ικανοί να πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=236516&cid=6

Ανώνυμος είπε...

8 36 αυτή είναι η σοσιαλιστική, και μερικοί λένε νεοταξική εκδοχή. (από την εφημερίδα Μπόμπολα παλιού αντιπρόσωπου της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπέδιας)

Η άλλη εκδοχή λέει ότι μοιράστηκαν παροχές και δάνεια σε ανθρώπους που ούτε μπορούσαν ούτε έπρεπε α τα έχουν και φτάσαμε εδώ

Διαλέγεις.

Ανώνυμος είπε...

"Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε".
Είναι μία μνημονιώδης φράση του Ιωσήφ Στάλιν και όχι του Βλαδ. Λένιν

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη:
μνημειώδης και όχι το λάθος "μνημονιώδης"
Βλέπετε είναι και αυτό ένα από τα συμπτώματα των καιρών...."μνημόνιο"...γαρ