Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μπλακ-άουτ εξ αιτίας αστάθειας που προκαλούν αιολικά. Στην Ρόδο


https://www.dei.gr/el/i-dei/kentro-tupou/deltia-tupou/deltia-tupou-2016/aprilios-2016/sunantisi-gia-tin-rodo

Την Πέμπτη στις 14.4.2016, στα γραφεία της ΔΕΗ Α.Ε. , πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια υποβολής σχετικού αιτήματος, συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Φορέων της Ρόδου με τη Διοίκηση της ΔΕΗ...

...Οι εκπρόσωποι της Ρόδου ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία ανέγερσης του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο και για τις αιτίες των πρόσφατων διακοπών ρεύματος στο νησί, καθώς και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΔΕΗ για τη Ρόδο...

Οι διακοπές οφείλονται κατά βάση στα χαμηλά φορτία σε συνδυασμό με τα προβλήματα ευστάθειας του Δικτύου που προκαλεί η λειτουργία Ανεμογεννητριών (Α/Γ). Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΔΕΔΔΗΕ, αρμόδιος για τη λειτουργία του Δικτύου της Ρόδου εκπονεί σχετικές μελέτες με προοπτική την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις Α/Γ.
Το μπλακ άουτ της Ρόδου δείχνει το αδιέξοδο της αυξανόμενης διείσδυσης των αιολικών και Φ/Β

Στις 9 Μαρτίου έγινε στη Ρόδο και τη Χάλκη μπλακ άουτ και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΕΗ φωτογράφιζε πως η διακοπή οφειλόταν στην αδυναμία απορρόφησης απ' το δίκτυο του ρεύματος, που παρήγαγαν τα αιολικά πάρκα του νησιού, σε μια χρονική στιγμή που η διείσδυση των αιολικών έφθανε στο πολύ υψηλό 33%.   Τι είναι αυτό που τρομάζει το ΔΕΔΔΗΕ για το Πάσχα? Ευτυχώς δεν προβλέπεται αέρας για το τριήμερο...

Αυτοί που διαφημίζουν αιολικά εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες:

1.  Αυτούς που έχουν ανακαλύψει έναν πανεύκολο τρόπο να βγάζεις τζάμπα λεφτά.  3-4 ημέτεροι σε Υπουργεία, σε σκοτεινές "Ανεξάρτητες" Αρχές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μία ή 10 άδειες και μετά θα ...κάαααθεσαι.

2.  Αυτούς που έχουν ιδιοτελή συμφέροντα από αυτούς που ανακάλυψαν τον πανεύκολο τρόπο να ...κλέβουν, νόμιμα, και με "άδειες".  Κανένα χαρτζιλίκι, κανένα μεροκάματο, "θα σου διορίσω τον γιό σου", "θα σου νοικιάσω την γη σου"...

3.  Τους αφελείς που έχαψαν το παραμύθι ότι ο Πλανήτης καίγεται, και με πολλά αιολικά θα έχουμε άπλετο ρεύμα από το ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό (και άλλα παραμύθια για μωρά παιδιά)

Τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν, δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν αντικαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ακριβαίνουν το ρεύμα και αποσταθεροποιούν δίκτυα.

Τα καλώδια της διασύνδεσης δεν είναι για να "εξάγουμε" ρεύμα, είναι για να ξεφορτωνόμαστε άχρηστο και βλαπτικό, τυχαίο, μεταβλητό ρεύμα.  Οι μονάδες που λέει ότι θα βάλει η ΔΕΗ στην Ρόδο, είναι για να ηλεκτροδοτούν, και για να εξαλείψουν το πρόβλημα που δημιουργούν τα αιολικά.

Το "ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό" που τσαμπουνάνε οι ΑΠΕτεώνες δεν είναι για ηλεκτροδότηση, είναι για είσπραξη ανεξάντλητων επιδοτήσεων --  από τους ίδιους ΑΠΕτεώνες.

Και μαντέψτε ΠΟΙΟΣ πληρώνει τις επιδοτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: