Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Γιορτή Αγκινάρας Κώμη Τήνου 04/06/16


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η γιορτή Αγκινάρας στην Κώμη της Τήνου. Για 11η συνεχή χρονιά οι κάτοικοι της Κώμης, μικροί-μεγάλοι, συνέβαλαν στο μεγάλο αυτό πανηγύρι της αγκινάρας. 




Θεσμός πια στα δρώμενα της Τήνου η γιορτή της αγκινάρας θεωρείται ως η αρχή του καλοκαιριού και η εναρκτήρια γιορτή του πολυποίκιλου φεστιβάλ της.



Ο κόσμος φέτος ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων και με αδημονία περίμενε ο κόσμος την έναρξη της βραδιάς η οποία μετά τους χαιρετισμούς της Προέδρου της κοινότητας Κώμης κ. Δενεκαρίας Μαρίας και του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού ξεκίνησε με τραγούδια από την χορωδία της Κώμης που τα τελευταία χρόνια συντροφεύουν την γιορτή.




Ο κόσμος χειροκρότησε με ενθουσιασμό την αξιόλογη παρουσία της χορωδίας της Κώμης που φέτος διανθίστηκε με ένα μικρό δείγμα χορευτικών ικανοτήτων των κατοίκων του χωριού! (το οποίο μπορείτε να απολαύσετε σε ολιγόλεπτο βίντεο - δείτε το εδώ: https://youtu.be/hbh3XOTZzYY )




Εδέσματα και συνταγές ευφάνταστες στόλιζαν τον μπουφέ και μαρτυρούσαν την αξία και την ευελιξία της αγκινάρας που όχι μόνο είναι άκρως ωφέλιμη αλλά και δένει με πολλά υλικά. Εδώ φαίνεται και η αξία της φαντασίας και της δημιουργικότητας μερικών δεκάδων ανθρώπων που δούλεψαν ακούραστα επί εβδομάδες για να παρουσιαστεί χθες Σάββατο 04/06/16 το θέαμα που προσφέρεται στις φωτογραφίες. 




                                           Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας! 




                                                         Και του χρόνου !!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: