Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ελαιοτριβείο (4)


Μην με παρεξηγήσετε, αλλά πραγματικά είναι κρίμα, το 2008, να μην μπορούν δύο Δήμοι (βάλε και την κοινότητα) να συνεννοηθούν για ένα απλό ελαιοτριβείο, για το οποίο υπάρχει θέση και κτίριο. Αν πιστέψουμε το σχόλιο του γαβνέλου (και έχω διασταυρώσει ότι μάλλον αλήθεια λέει), ο Δήμος Τήνου θα έπρεπε να προσπαθήσει να βοηθήσει οικονομικά την προσπάθεια. Το φίδι προσθέτει ότι τέτοιες προσπάθειες βοηθούνται και από ιδιώτες. Μεικτή, διαδημοτική επιχείρηση, λαϊκής βάσης.

Άλλος ανώνυμος σχολιαστής, πιο μαχητικός από τον γαβνέλο, προτείνει διαδήλωση με αγροτικά φορτηγάκια φορτωμένα με ελιές, που θα περιμένουν το πλοίο να πάνε στην Άνδρο για να βγάλουν το λάδι. Δεν θέλει πολύ μια τέτοια ιδέα να γίνει πράξη, και σίγουρα θα έχει και τηλεθέαση.

Για αυτό, παιδιά των δύο Δήμων, βρείτε τα. Το φίδι αναλαμβάνει να βρει, από ιδιώτες, την λαϊκή συμμετοχή. Μου αρέσει όλο και περισσότερο η ιδέα… Θα ζητήσω μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο να μάθω πως είναι η εταιρική διακυβέρνηση. Οι φίλοι μου απ’ τα χωριά δεν θα χρειάζεται να τρέχουν σαν τα ζώα στα γειτονικά χωριά, και το νησί θα κάνει ένα βήμα προς την ενδογενή ανάπτυξη του άλλου μου φίλου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίδι, μήπως ψάχνεις για δουλειά;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω κάποιον από υπερτοπικό κανάλι που θα χαρεί πολύ να έρθει να τραβήξει μερικά πλάνα με τη διαδήλωση. Κάτσε να σκάσουν τα media και να δεις για πότε βρίσκουν τα χρήματα οι (θα 'λεγα τώρα τίποτα αλλά θα με φάει η λογοκρισία).

αμμοδύτης είπε...

όχι, δεν ψάχνω για δουλειά, αλλά αν υπήρχε ελαιοτριβείο, οι λίγοι αγρότες θα είχαν κάτι να κάνουν. Τα παρατημένα χωράφια θα πρασίνιζαν (αν υπάρχει πιά νερό) αλλά ακόμα και τα απόνερα των βιολογικών, αν ποτέ γίνουν, θα μπορούσαν να ποτιζουν ελαιόδεντρα.

Προτιμώ, και εγώ, τις ελιές από τις λαμπάδες παραφίνης.

Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν υπάρχουν όλα τα λεφτά, υπάρχουν και ιδιωτικά λεφτά. Επένδυση είναι!