Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Δύσκολος και Αγροίκος (1)

Υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται Ελληνική Εταιρία Προστασίας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ή κάτι τέτοιο. Την έφτιαξε κάποιος κύριος που είχε ξενοδοχεία στην Χαλκιδική. Αυτό είχε σχέση με το περιβάλλον. Μετά κάπως αγάπησε και τον πολιτισμό…και τώρα έχει παραχωρήσει την ΕΕΠΠΠ σε κάποιον άλλο.

Η ΕΕΠΠΠ έχει τοπικό παράρτημα στην Τήνο που απαρτίζεται από μείγμα ντόπιων και Αθηναίων. Προσπαθούν σαν ομάδα να ασκήσουν πίεση σε θέματα που δεν μπορούν μεμονωμένα, κοινώς κάνουν lobbying. Δεν μου αρέσουν οι ομάδες, ούτε τα πολλά κοινωνικά, και έτσι δεν τους ξέρω. Ξέρω ότι πάνε στους Δημάρχους με διάφορα αιτήματα. Ξέρω μερικούς από αυτούς, κάποιος τους έχω για σοβαρούς.

Αποφάσισαν τα καλά παιδιά στην ΕΕΠΠΠ-παράρτημα Τήνου ότι είμαι «δύσκολος», και «αγροίκος». Θα σας ενημερώσω γιατί έγινα τόσο διάσημος.

Πριν 7 ή 8 χρόνια ταξίδευα με τον σκύλο μου στο τότε «Αθήνα 2004», νυν Flying Cat. Ανεβαίνω πάνω, βάζουν τον σκύλο στο κλουβί, έτσι λέει πρέπει, μπαίνω μέσα, κάθομαι. Μπαίνει και η κυρία Χ με το σκυλάκι της αγκαλιά, και τον σύζυγο στο πλάϊ, λέω αθυρόστομα σε κάποιον του πλοίου «καλά γιατί ο δικός μου σε κλούβα και ετούτο στο σαλόνι». Τι ήθελα και το είπα; Το σκυλάκι πήγε έξω, και εγώ εισέπραξα το θανατηφόρο βλέμμα. Δεν έχω δει την κυρία Χ έκτοτε.

Η κυρία Χ είναι στο τοπικό παράρτημα και αυτή ενημέρωσε τους άλλους ότι είμαι «δύσκολος». Φαντάσου τι θα λέει το σκυλάκι που την έβγαλε στο κλουβί…Θα επανέλθω. Φαντάσου να την είχα για εργοδότη ή πεθερά!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκυλοκαβγάς λοιπόν...
κι εγώ τσακώθηκα με ένα συμμαθητή μου στο δημοτικό αλλά δεν κάνω έτσι. Μήπως κρύβεται κανένας έρωτας μεγάλος και δεν το έχετε πάρει είδηση?

Underwater είπε...

Φίδι δεν ξέρω τί έχεις με την ΕΕΠΠ. Προσωπικά πιστεύω οτι όσο πιο πολλοί κάνουν lobbying στο νησί τόσο το καλύτερο. Δεν πα να'ναι ντηνιακοί, αθηναίοι, ξένοι, έλληνες. Περισσότερος διάλογος= περισσότερη διαφάνεια= περισσότερη πίεση για αποφυγή καταστροφών.

Ανώνυμος είπε...

τι έρωτας; αφού σου λέει «πεθερά»...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς το νησί είναι μικρό και όλα αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην φόρα. Το κακό είναι οτι παράλληλα κυκλοφορεί και πολύ ραδιοαρβίλα. Γι'αυτό θέλει λίγο προσοχή.

αμμοδύτης είπε...

μην βιάζεστε και μην στενοχωριέστε... το νησί είναι μικρό. Σημαίνει ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ μαθαίνονται.

Τα περί σκύλου κυρίας Χ είναι πραγματικό περιστατικό. Το αν είπε ή δεν είπε ότι είμαι «δύσκολος»...ποιός ξέρει; εξ άλλου είμαι δύσκολος (χμμ πρέπει να το βάλω στο προφίλ μου)

φρίξο, μήπως το σχόλιο είναι για την προηγούμενη ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

η κύρία Χ δεν σου φταίει σε τίποτα

αμμοδύτης είπε...

ποιά κυρία Χ; μόνο η ίδια ξέρει τα περί «σκύλου», αν το θυμάται καν...Δεν εξέφερα γνώμη για την κυρία Χ. Μήπως εξέφερε εκείνη για μένα; αν μεν δεν εξέφερε, ά την δύσμοιρη, τι καταπίεση...και αν εξέφερε, τι θες;

(1)να καθήσω να το ανέχομαι

(2)να την κάνω βούκινο ονομαστικά

(3)να της πω από εδώ «τζά!»

Αν μιλούσαμε για σχόλια σε κοινωνικό για μπιρίμπα, δεν θα με αφορούσε. Εδώ μιλάμε για «θεσμικά όργανα» με «Προέδρους) και τέτοια.(αντε υπερβάλω λιγάκι, αλλά νομίζω είμαι σαφής)

Underwater είπε...

Αμμοδύτη θα σε συμβούλευα να μην τα πέρνεις όλα τόσο προσωπικά. Tα πισώπλατα θαψίματα είναι το τοπικό σπορ της Τήνου έτσι κι αλλιώς. Κάτι σαν την αγγινάρα ένα πράγμα. Το βρίσκεις παντού και σε καλή ποιότητα.

αμμοδύτης είπε...

καλέ μου underwater, ποιός θάβει ποιόν πισώπλατα;

να στο πω απλά και όχι περιφραστικά: δεν έχω τίποτα με την ΕΕΠΠΠ. Εφ' όσον όμως φτάνουν στα αυτιά μου ότι γίνομαι αντικείμενο επισήμων σχολίων ή επίσημου κουτσομπολιού τι θες;

Ας μου στείλει η ΕΕΠΠΠ γραπτή εξήγηση και «πουφ». Ή να κάνω μια αγωγή αποζημίωσης από την ΕΕΠΠΠ να γελάσουμε. Μπά, προτιμώ να τελειώσω την ιστορία μου, μην άγχεσαι, καταλήγει σε ένα άτομο, και όχι στην ΕΕΠΠΠ. Και ας κάνει το τοπικό της ΕΕΠΠΠ ότι γουσταρει

Τι φαντάζεσαι ότι ξεκίνησα παραμύθι χωρίς να ξέρω το τέλος του;

Βεβαια θα βγάλω και άλλα. Κριτικάρω την διαπλοκή...Μήπως και η ΕΕΠΠΠ είναι διαπλοκή; Αν είναι, θα το κρίνεις εσύ.

Ανώνυμος είπε...

ρε συ φίδι, αφού είσαι δύσκολος και αγροίκος! Τι κλαίγεσαι;;;

αμμοδύτης είπε...

κακιά αδερφή, μπορεί να είμαι πολύ χειρότερος από «δύσκολος» και «αγροίκος», αλλά είμαι της αρχής «μη με πειράζεις αφου δεν σε πειράζω».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενοχλήθηκα που μια ομάδα ανρθώπων που δεν ξέρω και δεν με ξέρει εξέφρασε «εν συμβουλιω» άποψη.

pathfinder είπε...

Γιαυτό σε ρώτησα κάποτε αν ζεις μόνιμα στην Τήνο. Χάνεις επεισόδια αν εισαι του πήγαινε-έλα .

"πιος ειν ηφτός ρε π΄γραφ στου Ιντιρνέτ.."

Τ' αγκιά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνια.

αμμοδύτης είπε...

γεια σου pathfinder

γνωρίζω και τις δύο εκδοχές, αλλά μου λείπει η τρίτη εκδοχή, που προφανώς έχει εκλείψει

pathfinder είπε...

Νιρβάνα αδερφέ....Νιρβάνααααα!!!