Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Δεν φταίει η ΔΕΗ


Με τον καύσωνα θα αρχίσουν οι διακοπές ρεύματος. Μην θυμώνετε με την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ, είναι όσο θύμα, όσο και οι εμείς οι καταναλωτές, αν και φυσικά η ταλαιπωρία μας και οι ζημιές μας είναι πραγματικές.

Εδώ και χρόνια, η ΔΕΗ είναι δέσμια της ανικανότητας, της ατολμίας και της φαυλότητας των εκάστοτε Υπουργών Ανάπτυξης, των διορισμένων Διοικήσεων και των στελεχών που ξεκίνησαν σαν αξιόλογοι επιστήμονες και εκμαυλίστηκαν στην πορεία.

Η ΔΕΗ εδώ και χρόνια δεν επενδύει σε ισχύ βάσης, ενώ θα έπρεπε, προκειμένου δυο τρεις επιχειρηματίες της πλάκας να γίνουν «ηλεκτροβιομήχανοι» της συμφοράς. Ακόμα, επί σειρά ετών, οι επενδύσεις ήταν καθοδηγούμενες, και μερικές σαφώς β’ κατηγορίας. Και εδώ Γερμανοί. Ρωτήστε τους εν ζωή Πρωθυπουργούς, ξέρουν…

Ασχέτως αν σας αρέσει η σημερινή Διοίκηση, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφατες αντιδράσεις των δήθεν γνησίων και πατριωτικών συνδικαλιστών ήταν …μάλλον πληρωμένες από την ίδια κλάση επιχειρηματιών της πλάκας. Ξέρω, ξέρω, θα ωρύονται «αίσχος» και θα με βρίζουν, αλλά …η νεκροψία θα δείξει, όπως και στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΤΕ.

Ωστόσο, η διαχείριση του δικτύου, όταν η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή και τις εισαγωγές, δεν επιδέχεται πολιτικής, ή φιλολογίας. Ή έχεις μερικά ελεγχόμενα blackouts, ή έχεις μερική πτώση τάσης, ή έχεις ολικό και πιθανά καταστροφικό blackout. Κοινώς ή σβήνεις διακόπτες, ή πέφτει ο γενικός.

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης οι αρμόδιοι Γενικοί Γραμματείς και οι διορισμένοι Διοικητές, εκτός αν πρέπει να εξαιρεθεί κάποιος σπάνιος, είναι οι επίορκοι φταίχτες. Φυσικά και αυτοί που τους «μεθόδευαν», οι γνωστοί άγνωστοι, αλλά δεν τολμάω να τους πω, τζιζ.

Όσο για τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά… Το ρεύμα είναι κομμένο, είναι νύχτα, δεν φυσάει, αλλά ο ποντικός εισπράττει, και εσείς τον πληρώνετε. Το έχω πει, όπως και να σας το πλασάρουν οι ΑΠΕ είναι δυστυχώς βιοτεχνία επιδοτήσεων και μιζών.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι καλά αλλα ένα ψυγείο και μια τηλεόραση πέταξα περσι

Ανώνυμος είπε...

ανρωτιέμαι αν όλες οι διαρροές για τα αφεντικά συνδικαλιστές αν είναι μεθόδευση ή θλιβερή πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

Ο Παλαιοκρασσάς δεν παραιτήθηκε επειδή πιεζόταν από την διαπλοκή;

έτσι είναι όταν εισαι παλιος αντίπαλος υποψήφιος βουλευτής η κόντρα συνεχίζεται!

Ανώνυμος είπε...

έχει ακόμα ντουβάρια που γράφει "Κοπελουζος ΝΔ"

Ανώνυμος είπε...

«Tο φαινόμενο της διαπλοκής στη ΔEH», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Παλαιοκρασσάς, αποδεικνύεται με στοιχεία που παραθέτει από το 2000 και μετά με την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Στέργιο Nέζη. Tην περίοδο αυτή, εμφανίζεται η METKA του Oμίλου Mυτιληναίου ως βασικός προμηθευτής της επιχείρησης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 63,5% των συνολικών προμηθειών της επιχείρησης έναντι 24% του αμέσως επόμενου (AΘHNA -FOSTER) και 12,5% του τρίτου (AEΓEK). Στο υπόμνημα παρουσιάζονται στοιχεία μεθοδευμένων διαγωνισμών για την κατάληξη των έργων στη METKA. Στις μεθοδεύσεις αυτές, φέρονται να συμμετείχαν εκτός του κ. Nέζη, ο γενικός διευθυντής παραγωγής K. Πανέτας και ο διευθυντής ΔMKΘ Aβραάμ Mιζάν. H διοίκηση των κ. Σ. Nέζη και Δ. Παπούλια κατηγορείται για την τοποθέτηση γενικών διευθυντών και διευθυντών σε θέσεις-κλειδιά για την ανάθεση και κατασκευή θερμοηλεκτρικών σταθμών, προσώπων που συνδέονται με τη METKA. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από μία ομάδα 10-12 στελεχών, 7 έχουν διασυνδέσεις με τη METKA, καθώς συγγενείς πρώτου βαθμού και συγγενείς εξ αγχιστείας, τους οποίους ο κ. Παλαιοκρασσάς κατανομάζει, εργάζονται στη METKA.
Tη διαπλοκή αυτή φέρονται να στήριξαν, ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας και ο γ.γ. του υπουργείου κ. Nίκος Στεφάνου. O κ. Παλαιοκρασσάς, εμφανίζει τη διοίκηση του YΠAN να παρεμβαίνει σε καθημερινή βάση σε καίρια θέματα για την ανάπτυξη της ΔEH, στην κατεύθυνση της εδραίωσης του παγιωμένου καθεστώτος της διαπλοκής, καθώς και για παρέμβαση στον Tύπο: «Eνδεικτική των διασυνδέσεων που υπάρχουν είναι η συνιδιοκτησία της εταιρείας επικοινωνίας PREMIUM A.E. από τους κυρίους Γρηγόρη Nικολόπουλο, διευθυντή Σύνταξης στο “Bήμα”, Eυάγγελο Mυτιληναίο, πρόεδρο του Oμίλου MYTIΛHNAIOΣ και Παναγιώτη Ψυχάρη, υιό του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη του “Bήματος”. Προκειμένου να διατηρηθεί ανέπαφο το σύστημα της διαπλοκής, το YΠAN χρησιμοποιούσε επιλεκτικώς μερικούς δημοσιογράφους, ως επί το πλείστον του αντιπολιτευόμενου της κυβέρνησης Tύπου, προκειμένου να προωθούν, με το αζημίωτο, τις θέσεις του YΠAN και να προβάλλουν τα “επιτεύγματα” της πολιτικής ηγεσίας του».

Ανώνυμος είπε...

κάτι σαν «σύγκρουση συμφερόντων» αλλά σε ΜΕΓΑΛΗ κλίμακα

Ανώνυμος είπε...

O κ. Παλαιοκρασσάς κάνει εκτενή αναφορά στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης της αγοράς, το οποίο, όπως σημειώνει, συνιστά «απιστία κατά της ΔEH», αφού καλείται να επιδοτήσει τους ιδιώτες ανταγωνιστές της. Aναφέρεται σε πρωτοφανή «τέρατα και σημεία, τεκταινόμενα υπό την αιγίδα του σημαίνοντος υπουργού, από επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο πρόεδρος της PAE, δεν επιδέχονται καμία λογική εξήγηση, άλλη από το ότι γίνονται υπό την πίεση των ισχυρών συμφερόντων της διαπλοκής». H ηγεσία του YΠAN κατηγορείται για μεθοδεύσεις, νομικές αλλά και απροκάλυπτες παραμβάσεις στη ΔEH. «O κ. Mανιατάκης, που επέλεξε ως διάδοχο του κ. Nέζη, είναι πρώην εργοδότης, κουμπάρος και προσωπικός φίλος του γ.γ. κ. Nίκου Στεφάνου, ενώ ο κ. Kυριακόπουλος που επελέγη ως αντικαταστάτης μου, είναι συνταξιούχος στέλεχος της ALPHA BANK και στενός φίλος του κ. Mανιατάκη», αναφέρει σχετικά ο κ. Παλαιοκρασσάς στο υπόμνημα και υπογραμμίζει τις σχέσεις της ALPHA BANK με τον Oμιλο Mυτιληναίου (χρηματοδότησε την εξαγορά της «Aλουμίνιον της Eλλάδας»).
«Eίμαι πεπεισμένος, ότι ο βασικός λόγος της αντίθεσης του υπουργού, προς το πρόσωπό μου, ήταν ότι δεν ήμουν πειθήνιο όργανο της πολιτικής συμβιβασμού, με τα συμφέροντα της διαπλοκής. O ίδιος μού είχε πει χαρακτηριστικά, ότι η ΔEH δεν θα ησυχάσει, αν δεν τα βρουν μεταξύ τους οι Mυτιληναίος και Kοπελούζος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

αυτά πριν λίγους μήνες...το θέατρο ΔΕΝ έχει τελειώσει

αμμοδύτης είπε...

το ιδιαίτερα λυπηρό, είναι ότι το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά και όλοι σφυρίζουν αμήχανοι μεν, κλέφτικα δε.

Η Ελλάδα θεωρείται από τις πιο διεφθαρμένες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε ακριβά για σκάρτα πράγματα. Κάθε μέρα.

Σημαίνει επίσης ότι μπορούμε να ντρεπόμαστε και με διεθνή αναγνώριση

zavodiniakia είπε...

δυστυχώς με Παπανδρέου και Καραμανλή γεννηθήκαμε και με αυτούς θα πεθάνουμε. Ακούγεται ότι θα «συνασπιστούν»!

Ανώνυμος είπε...

προτιμάς Τσίριζα; ή Γιάννα; ή Αλέκα

zavodiniakia είπε...

δεν προτιμώ οτιδήποτε θυμίζει Μπερλουσκόνι ή Μουσολίνι!

Ανώνυμος είπε...

Τσι - Τσί - Τσιριζα

Ανώνυμος είπε...

να πάρουν και τον πρύτανη του Τίποτα τον Αβραμόπουλο και να πάνε για γάμους στην Τήλο

pathfinder είπε...

Γειά σου zavodiniakia . Μ΄ αρέσεις.!!
Αυτή τη σύγκριση έκανα και γω. Οι καραγκιοζιές των G8 και τα δικά μας ευτράπελα. Βλέπω Μπερλουσκόνι να ανθίζει και κατα δω. Ο ΒΛΑΚΑΣ στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Πάντως ησυχάστε.Χθές οι Gδες έκαναν δηλώσεις οτι θα καθαρίσουν το χάλι .... στο μέλλον.

pathfinder είπε...

Στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης υπήρχε μια αφίσα που έγραφε (σ ελεύθερη μετάφραση):
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ:
1)Γάλλο μάγειρο
2)Ιταλό μόδιστρο
3)Γερμανό μηχανικό
4)Αγγλο Αστυνομικό
5)Ελληνα εραστή και
σ όλους αυτούς κάνει κουμάντο ο Ελβετός.
ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ:
1)Αγγλο μάγειρο
2)Ιταλό αστυνομικό
3)Γερμανό μόδιστρο
4)Γάλλο μηχανικό
5)Ελβετό εραστή και
σ όλους αυτούς κάνει κουμάντο ο Ελληνας.!!

Ανώνυμος είπε...

γι αυτό ήταν τόσο μπάχαλο το euro 2008?

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφέα νομίζω πως και ο φίλος σου ο Παλαιοκρασσάς δεν είναι ακριβώς αγγελούδι.
Και ο τελευταίος έλληνας τον έχει κατατάξει εκεί που του αξίζει βάσει έργου και προϋπηρεσίας. Μην κοιτάς σήμερα που το παίζει οικολόγος και εναλλακτικός στην ΕΕΠΠ. Τις έκανε κι αυτός τις μ(π)ιζνες του όταν του δώθηκε η ευκαιρία. Αν δυσκολεύεσαι μπορώ να σου αντιγράψω εγώ δημοσιεύματα που εξυμνούν την εποχή και τα 'έργα' του.

αμμοδύτης είπε...

όχι δικηγόρε, μην αρχίσουμε ονομαστικά με πολιτικούς γιατί θα γίνουμε πολιτικολόγοι!

απλά ήθελα να πω ότι η ΔΕΗ είναι και αυτή θύμα, σαν τους καταναλωτές, άρα υπομονή. Ζέστη είναι θα περάσει.

pathfinder: ιταλίδες αστυνομικούς και γαλλίδες μαγείρισσες;

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικολογία δεν κάνεις εδώ αμμοδύτη? Παλιά έβαζες και κανένα κολοκυθάκι στη σαλάτα. Τώρα το έριξες κι εσύ στη λιτότητα.

Κι από που ως που θύματα? Εμείς δεν τους ψηφίζουμε? Αδιάφοροι ναι. Βολεψάκιδες ναι. Αλλά όχι και θύματα. Σου λέω κάτι απλό. Άσε τους ανθρώπους που ζουν μακριά απ'τα αστικά κέντρα και σκέψου για λίγο τους άλλους. Αν προσθέσεις τους δημοσίους υπαλλήλους που ο καθένας στην υπηρεσία του 'γνωρίζει', τους δημοσιογράφους και όλους όσους δουλεύουν στα ΜΜΕ που 'γνωρίζουν' τους πολιτικάντιδες που 'γνωρίζουν' + τους συγγενείς και φίλους όλους αυτών που επίσης 'γνωρίζουν' καταλήγεις στο 50% των ελλήνων. Τί κάνουν όλοι αυτοί? Δεν θα σου απαντήσω γιατί θα με κόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Aμδύτη καλησπέρα
Έχεις εύκολο κανένα όνομα επιτυχημένου στελέχους - επιστήμονα που παρέμεινε στις αρχές του η και που εκμαυλίστηκε;
Αυτός ο επαγγελματίας συνδικαλιστής όπως και όλοι οι άλλοι προέρχονται απο την εποχή της κοινωνικοποιημένης επειχήρησης απο την εποχή της διόίκησης Μαυράκη.Λες και πρώτη φορά έχει καθυστερήσει η παράδοση έργου απο ανάδοχο η SIEMENS τους χάλασε;
Το χάλι που επικρατεί στις τρέχουσες εργολαβίες ανα περιοχή δηλαδή μπροστά στα μάτια τους -στις οργανικές τους θέσεις αν πηγαίνουν ποτέ-δεν βγαίνουν να το καταγείλουν;
Ο Νέζης είχε πετύχει εργασιακή ειρήνη,στα βήματα του και ο κύριος Τάκης 13% για δύο χρόνια στους εργαζόμενους, στους συνδικαλιστές;
Ο Παλαιοκρασάς έχει κριθεί απο τον λαό αρκετές φορές στην προκειμένη περίπτωση ότι έχει πεί βγαίνει.Τι ζήταγε τότε πρόεδρος και διευθήνων σύμβουλος ένα πρόσωπο για να προχωρήσει καλύτερα η επιχείρηση.Τώρα ο κύριος Τάκης έχει απόλυτη εξουσία και τα δύο σε έναν.
Α προσφαίρθηκε και οκύριος Μυτηλιναίος να διαθέση 200MW απο την δοκιμαστικά λειτουργεία του εργοστασίου του.Μήπως ξέρει την τιμή τους ο κύριος Ρίζος.
Πάντως πλήρη πτώση του συστήματος απο έλειψη ενέργειας δεν θα έχουμε μόνο απο κάποια σημαντική βλάβη.

Ανώνυμος είπε...

δικηγόρε του διαβόλου σου λέει ότι ψηφίζεις τους πολιτικούς. Αυτοί ροκανίζουν, οι διευθυντές ροκανίζουν, και αυτοι, ΣΕ ΒΑΡΟΣ της "εταιρίας ΔΕΗ"