Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Μονοπάτια ξεχασμένα


Μεγάλη μου τιμή που με διαβάζουν αναγνώστες του www.antinews.gr και ευχαριστώ τον factorx για τα καλά του λόγια. Πέσαμε σε φάση όμως που ασχολούμαι με περίεργα...

Ζητώ συγνώμη από τους μη Τηνιακούς επισκέπτες μου, αλλά με βρήκατε να απεικονίζω μονοπάτια, και, συγκεκριμένα, ξεχασμένα μονοπάτια, στην ενδοχώρα της Τήνου, που καμία σχέση δεν έχει με προσκυνητές ή πρωθυπουργούς, αλλά κατοικείται από λίγους και όλο και πιο ηλικιωμένους ήρωες που ανεβοκατεβαίνουν βουνά για να αρμέξουν λίγα κατσίκια, ή να δουν αν το χωράφι τους, στο βουνό, είναι ακόμα εκεί.

Το μονοπάτι της εικόνας το απεικόνισα με ένα φορητό GPS. Συνδέει το εξωκλήσι της Αγίας Υπακοής (ή Ανυπακοής για μένα), το ανατολικό ή δεξί βέλος, με το "βουνό", ή "β'νί", στα Τηνιακά. Το βέλος αριστερά είναι μια παλιά πηγή που φέτος στέρεψε.

Έχω σκάσει με τον φίλο μου τον Μ να περάσουμε τα στοιχεία απ'ευθείας σε Autocad... Που θα πάει; Θα τα καταφέρουμε.

8 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

το συγκεκριμένο μονοπάτι, ανεβαίνει, ανεβαίνει με μια σειρά ψαλιδωτές φουρκέτες, και πέτρινα σκαλοπάτια που κόβουν πόδια, μέχρι τα "Μπαγκαλάκια". Εκεί έχει ένα μικρό πλάτωμα που όλοι σταματούσαν να πάρουν ανάσα (ή να κάνουν ...τσιγάρο!), προχωρουσαν προς την πηγή, και από εκεί στην τοποθεσία Μάντρες.

Για επίδοξους περιπατητές, η θέα είναι καταπληκτική και φαίνεται στην ανάρτηση του "Μπητς Πάρτυ" της 16ης Αυγούστου.

Ανώνυμος είπε...

Σε βλέπω να χαρτογραφείς τα βουνά!

Unknown είπε...

Μια και καταπιάνεσαι με τα Εναιτικά και το Κάστρο , ευκαιρίας δοθήσης μπορεί και να αναβιώσει και η εορτή της Santa Venerata στο Κεχροβούνι. Φεουδάρχες έχουμε μπόλικους ,παπαδάκια με σικέ πτυχία να μοιράζουν τις θέσεις έχουμε , Ψαλτάδες,κήρυκες,ιππότες αξιωματικοί,στρατιώτες,κυρίες της αυλής και δούλες,το μαλί της γριάς (αχ Τσιφόρε με τα ωραία σου...)όλα τάχουμε. Νομίζω θα ξέρεις την ιστορία.
Χαρτογράφησε και τη διαδρομή Κάστρο-Κεχροβούνι για να μαθαίνουν οι νεώκοποι πολιτικοί που ευδοκιμούν ενταύθα.Ισως τους χρειαστεί γιατί τη διαδρομή Παναγία - λιμάνι και Μοναστήρι - Χώρα την ξέρουν καλά.

αμμοδύτης είπε...

ευχαρίστως Juan, να δούμε ποιος θα μου το δείξει...

Unknown είπε...

Ο παπα Μάρκος θα ξέρει σιγουρα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και τη διαδρομή Τίρανα Ομόνοια να χαρτογραφηθεί ? Μπορεί να τη λειτανεύουνε σε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν τα ρατσιστικά σου με τα μονοπάτια της Τηνου, ανώνυμε 12:36?

zavodiniakia είπε...

Δεν έχω ακούσει για Santa Venerata στο Κεχροβούνι, μόνο μεταξύ Αγάπη και Βωλάξ ξέρω... Είσαι σίγουρος Juan?