Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Πληγές

Από όλες τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα νταμάρια είναι οι πιο "τρυφερές". Ιδίως τα νταμάρια με "ελληνικές προδιαγραφές". Είτε είναι τα νόμιμα, είτε τα παράνομα. Είτε είναι αυτά που φαίνονται, είτε είναι στον δρόμο για την Κολυμπήθρα. Σε κάθε περίπτωση,κάτι περίεργοι σκάβουν, σκάβουν, είτε επειδή κάποια ωραία κυρία θέλει πέτρινη επένδυση στο παραδοσιακό ημιτριόροφο, είτε επειδή η Νομαρχία και το Επαρχείο θέλουν να εξοικονομήσουν λεφτά για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου μπαζώνοντας τον αιγιαλό μπροστά στην Χώρα, για να φτιάξουν ...λιμάνι (ναι, το λιμάνι με τον μόλο που κάπως μετακινήθηκε 16 μέτρα πιο κοντά στην ακτή).

Τρία πιθανά τινά συμβαίνουν με τα νταμάρια της φωτογραφίας: (1) Ή είναι παράνομα, και επομένως η Νομαρχία και το Λιμενικό Ταμείο υποθάλπουν και ενθαρρύνουν παρανομίες, ή (2) είναι νόμιμα και επομένως υπάρχουν άδειες και θα γίνει αποκατάσταση του περιβάλλοντος, ή (3) αυτά που βλέπουμε είναι "παλιά" νταμάρια και απλά έγινε "αποκομιδή όγκων", με την ίδια πατέντα που σκάφτηκε το βουνό πίσω από την Αετοφωλιά.

Εγώ εικάζω ότι, εάν υπάρχει κάποια τυπική άδεια είναι για άλλον πλανήτη, δεν πρόκειται να γίνει αποκατάσταση περιβάλλοντος και, μαζί με εσάς, χαιρετίζω τα μεγαλόπνοα αναπτυξιακά έργα.

11 σχόλια:

zavodiniakia είπε...

Φαίνεται ότι η Τήνος έχει τους δικούς της ξεχωριστούς νόμους.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ από τον Ελέυθερο Τύπο!

"«Φουρτούνες» περιμένουν στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος μετά το Σεπτέμβριο αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή, κατηγορούμενος για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

Η ποινική δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Ζαχαρίου ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και αφορά καταγγελίες του εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρίας SAOS, Φώτη Μανούση, σύμφωνα με τις οποίες έδωσε στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παυλίδη ποσά που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια άγονων γραμμών του Αιγαίου.

Στο στόχαστρο όμως της Δικαιοσύνης μπαίνει και ο πρώην υπουργός"

ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη ότι "εδω κάνουμε κουμάντο εμείς και αποφασίζουμε και διατάζουμε" υπάρχει στο νησί και σε κάθε κλειστή κοινωνία. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί και η συνταγή "βρίσκουμε το παραθυράκι για να είμαστε και νομότυποι". 'Οπως το νταμάρι που ανέφερες για το οποίο τελικά έγιναν αγωγές.

Ο παραλιακός χωματόδρομος που περνάει μπροστά από το Τηνος Μπιτς? Πως ανοίχτηκε? Πώς φάρδυνε σε μια νύχτα? Πως επιτρέπεται να κυκλοφορούν φορτηγά με πέτρες όταν υποτίθεται ότι είναι ήπιας ή ελαφριάς κυκλοφορίας? Ποιός είναι αυτός που νομοθετεί και αυθαιρετεί και κουμαντάρει την Τήνο?

Ανώνυμος είπε...

Που εiναι αυτοί που εφαρμόζουν τον νόμο?
Ας κάνουμε όμως όλοι μας (κριτές & κρινόμενοι) μια αυτοκριτική, μήπως μας βολεύει για διάφορους λόγους αυτή η κατάσταση και δεν αντιδρούμε?

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 11:42, έχω κάνει πολλές παρανομίες στην ζωή μου. Δύο μόνο την τελευταία ώρα, δεν φορούσα κρανος στην Αττική Οδό και πέρασα ένα ΣΤΟΠ στην Νέα Ερυθραία.

Αυτό διαφέρει από το να έρθει πχ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χτίσει ένα αυθαίρετο στρηπτιζάδικο στην παραλία. Δεν διαφέρει λόγω βαρύτητας παραπτώματος, διαφέρει διότι εγώ είμαι ένας τιποτένιος απατεωνίσκος, ενώ εκείνος είναι Ηγετης του Εθνους.

Μπορεί εγώ να έχω βγάλει έναν παράνομο ημιόροφο. Εγώ ο τιποτένιος. Εάν το ίδιο το κάνει υποθετικά ο Δημοτικός Σύμβουλος, βαρύνεται με κατάχρηση εξουσίας (εάν είναι κολλητός του πολεοδόμου)

Μην μου χρησιμοποιείς εμένα το επιχείρημα ότι "όλοι είμαστε ίδιοι" γιατί είναι κλασσικό φαύλο νεοελληνικό επιχείρημα. Δεν είμαστε ίδιοι.

Εάν ο Δημοτικός Σύμβουλος παρανομήσει, είναι "Κράτος" και θα καλυφθεί από τις μεθοδευμένες νομοθετικές ρυθμίσεις του. Εάν εγώ παρανομήσω, τρέχα γύρευε. Εάν εσύ καρφώσεις τον Δημοτικό Σύμβουλο, θα σου στείλουν εσένα την Πολεοδομία, ή την Υγειονομία, ή τον ΣΔΟΕ. Με καταλαβαίνεις;

Καταλαβαίνεις γιατί είμαστε από τις πιό διεφθαρμένες χώρες διεθνώς; Σου αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

Η ανοχή της παρανομίας είναι το πρώτο στάδιο στην υπόθαλψη. Αυτό που είναι συνταρακτικό και έχει αρχίσει και φαίνεται ξεκάθαρα σε μερικές περιπτώσεις είναι η ανοχή και η υπόθαλψη της παρανομίας από τις "Αρχές", για να μπορούν τα άτομα που παριστάνουν την "Αρχή" να παρανομήσουν σε δικό τους επίπεδο εκβιάζοντας παράλληλα για ΟΜΕΡΤΑ.

Αν όλη η Ελλάδα είναι μιά Μαφία, έχουμε αυτό που μας αξίζει

Ανώνυμος είπε...

νάταν μόνο ο δρόμος στα Κιόνια...
οι περισσότεροι είναι ψιλοαυθαίρετοι απλά όπως λέει και ο ανώνυμος 11.42 ο κόσμος κάνει τη δουλειά του.

νομίζεις ότι υπάρχει πέτρα οικοδομής από νόμιμο νταμάρι; σπάνιο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω δεξιά, πάνω από την δεύτερη εύρεση βάλε και 3-4 ανεμογενήτριες για να δέσει το τοπίο

Ανώνυμος είπε...

Πάψτε βρε να γκρινιάζετε! Μιά χαρά είναι η Τήνος, έχετε πάει αλλού να δείτε χάλια;

αμμοδύτης είπε...

Συμφωνώ μαζί σου ανώνυμε 10:16. Η Τήνος εξακολουθεί και είναι μια χαρά. Ίσως έχει χάσει λίγη από την μαγεία της αλλά για αυτό φταίμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Na foras kranos giati kapios prepei na grafei gia to nisi