Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Μοναστήρια (2)

Ένα χρόνο αργότερα, η αίσθηση της ερημιά είναι πιο έντονη. Αν και είδα ταμπέλες από κτηματομεσίτη, πέρυσι, η εγκατάλειψη είναι ίσως πιο έντονη γιατί εκτός από το έρημο χωρίο έχουν μείνει και τα υπολείμματα της έκθεσης, φερτά ήταν; εκεί τα βρήκαν οι καλλιτέχνες; Πάντως φαίνεται ότι το μόνο μάζεμα το έκανε ο Δήμος. Όσο εντυπωσιάστηκα από τους καλλιτέχνες πέρυσι, τόσο αναρωτήθηκα πως άφησαν αυτά που άφησαν πίσω τους... Λεπτομέρειες

Είναι αδιαφορία; ή εμείς οι ίδιοι κοπτώμεθα για το τοπίο μας, αλλά στην πράξη δεν μας νοιάζει ή δεν αντέχουμε να το αντικρίσουμε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μήπως ο καλιτεχνης είναι πονηρός της αρπαχτής;

Ανώνυμος είπε...

Μπά, μαλλον ρήαλ εστέητ έκανε και αυτός. Τερμα τώρα οι πονηριές. Να ένα καλό της «κρίσης»

Ανώνυμος είπε...

Tί τον νοιάζει. Τη δουλειά του την εκανε. Και το χωριό ανέδειξε και το νησί και τον εαυτό του, τα υπολοιπα δεν μετρανε. Αλλωστε μας το απέδειξε η αδιαφορία των να επαναφερουν στην αρχική κατασταση ότι "παρενοχλησαν".

Ολους αυτούς τους "ψευτοτηνιακους" που λενε και δειχνουν να αγαπανε το νησί περισσότερο και από τους ίδιους τους κατοίκους του εγω δεν τους πάω. Ερχονται εδω λιγες μερες το χρόνο, μιλάνε για την τηνο και το στομα τους σταζει μελι, αλλά για φαντάσου τί καταστροφή κάνουν στο νησί. (Δεν αναφερομαι στον συγκεκριμενο αλλά γενικά). Ο καθένας θέλει μια μεγάλη σπιταρόνα με πισίνες, κηπους με γκαζόν αρα και νερό(ΓΕΩΤΡΗΣΗ), γηπεδα για τα τέκνα κλπ. Και τι κανουν πραγματικά για την Τηνο που οι ιδιοι λενε οτι αγαπούν, εκτος από την τιμη να ξεκουράζονται πάνω της?

Ανώνυμος είπε...

Την Τήνο, το χώμα τα βράχια που πατάμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που μας φυσάει, την αγαπάνε μόνο οι ήρωες που λένε «χωράφι όσο μπορείς, σπίτι όσο χωρείς»

Ανώνυμος είπε...

Giati agapaei to nhsi tou o ntiniakos pou anoigei pantou dromous gia na xtisei mezonetes?Sunithws tis gewtriseis oi (veroi nthniakoi) ergolavoi tis kanoun gia na piasei kati tis parapanw. Otan pairnete ta euroulakia tous einai kala e?

Ανώνυμος είπε...

εμεις ανώνυμε 10:32 ευρουλάκια παίρνουμε από μεροκάματα από κολοκυθάκια και ντομάτες και από κανένα ζώο στον χασάπη. Οι δρόμοι μας πηγαινουν στρα χωράφια μιας κι αν κάποιος χτίσει αυθαίρετο το κάνει για να μπει μεσα αυτός και η οικογένεια που ελπίζει να κάνει. Αλλου είναι τα πλουτη και οι γεωτρήσεις

Ανώνυμος είπε...

Alitheia? Thumisou pia itan i teleutaia kataggelia mesa ap'auto to blog gia gewtrisi? Aforouse agrotikes ergasies? An thumamai kala... kamia sxesi.