Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Πρωινά σύννεφα


Οι μέρες έχουν μικρύνει και αυτό δεν βοηθάει το κέφι μας (αφού η μικρότερη μέρα κάπως αλλάζει την μελατονίνη στο νευρικό σύστημα). Δεν βοηθάει η οικονομική ανασφάλεια. Για την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες και οι ειδήσεις μοιάζουν σαν κάτι μακρυά. Πιο κοντά σε μας είναι η αίσθηση ότι τελικά έχουμε ακυβερνησία και ότι οι άρχοντές μας δεν πολυασχολούνται με τα κοινά, ούτως ή άλλως, αλλά νοιάζονται για την πάρτη τους, την βολή τους, την μόστρα τους και το πως «επικοινωνιακά» θα μας πείσουν για το ένα ή το άλλο θέμα.

Δεν έχουμε δει (ακόμα;) οικονομική δυσπραγία, άλλη από την ανησυχία για τους κεφαλικούς φόρους. Ούτε είναι κάτι που εύχομαι. Η ιστορία δείχνει ότι μεγάλες κινήσεις σε δείκτες είναι σαν το μαντείο των Δελφών, ή τα πρωινά σύννεφα που προμηνύουν βροχή (ή στην δικιά μας περίπτωση, αέρα).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερχεται μπόρα. Ετσι ελέγαν οι παλιοι αγναντεύοντας τον ουρανό χωρίς ανακοινώσεις απο την ΕΜΥ χωρίς Internet χωρίς ισως να ακούσουν ραδιόφωνο. Προέλεγαν το αυτονόητο χωρίς ξορκισμούς χωρίς βροντώδεις αναλύσεις . Ερχεται κάτι . Ε και? Οπως ήρθε θα περάσει.
Ας κλαίνε αυτοί που τάχουν, αυτοί που στηρίζουν πολιτικούς , αυτοί που επενδύουν σε λίμνες , αυτοί που ευλογούν πρώτα τα γένια τους , αυτοί που σε βλέπουν σαν κέρδος και όχι ως οντότητα. Η μπόρα θα κάνει αυτό που απο τη φύση της έχει ορίστει. Θα παρασύρει οτι σαθρό , σάπιο , αδύνατο, ανασφαλές και "ιερό" . Θα ξεπλύνει αυτο το μαύρο φούμο που επικάθεται χρόνια στα κεφάλια μας και μας τυφλώνει, προϊόν εξυπνάκηδων ηθικών πολιτικάντηδων κομματαρχέων μεσαζόντων εχόντων και κατεχόντων και παπάδων .
Ερχεται μπόρα και καλή μάλιστα.
Ε και. Θα περάσει.
Μετά θα βγεί πάλι ο ήλιος και θα είναι λαμπρός .
Πάντα έτσι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Τα οικονομικά και τα χρηματιστήρια δεν ακουμπάνε τους ανθρώπους που δεν έφυγαν ποτέ από την γη τους. Στερήθηκαν τις δόξες, τα ακριβά αυτοκίνητα και το μεροκάματο στις πολυκατοικίες. Πολλοι από τους άλλους γυρίζουν τώρα στα χωριά, κυκλοφορούν άσκοπα με μερσεντές και δεν εχουν τι να κάνουν. Όταν ανέβουν τα τεκμήρια ή τα τέλη ή τα ασφάλιστρα θα ψάχνουν για γάιδαρο και περιβόλια.

zavodiniakia είπε...

Τα μέρη μας άντεξαν πολλά περισσότερα από χρηματιστήρια και ύφεση. Ισως γιατι είμαστε ζαβοί.

Ανώνυμος είπε...

Κατωμερίτη , να δεις που θα αρχίσουμε πάλι να εκτιμάμε τα γαϊδαρομούλαρα . Να δεις που τα μερσεντές θα χαρίζονται για ένα μουλάρι . Μακάρι μπας και δει αυτή η γη λίγη προκοπή
Στρατουράς δεν υπάρχει πιά αλλά όλο και κάποιος θα μάθει.

Ανώνυμος είπε...

έχει έναν στρατουρά στον Κάμπο, €400 για μια στρατούρα και ένα καπίστιρ (έτσι το λέμε εμείς)