Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

€17,3 εκατομμύρια

Μπορεί να αρμενίζω σε έρημα νησιά, αλλά με την άθλια αυτή εφεύρεση, το κινητό internet, παρακολουθώ και τις ειδήσεις…

Διάβασα στην Ναυτεμπορική τι
καλά που πάει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Κέρδη 9μήνου €17,3 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 88%. Έχει θέσει σε λειτουργία 142 MW, και προσεχώς θα θέσει σε λειτουργία επιπλέον 35 MW, ενώ έχει άδειες για 545 ΜW αιολικών πάρκων και θέλει να πάει σε 2.300 MW. (http://www.naftemporiki.gr/news/athexstory.asp?id=1598500)

Να διαβάσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ που πληρώνετε, στα ψιλά γράμματα πρέπει να λέει κάτι «τέλη υπέρ ΑΠΕ». Αυτό είναι μέρος από τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ και της κάθε ΤΕΡΝΑ. Δήθεν οικολογική ενέργεια με ξένα κόλλυβα. Τίποτα προσωπικό κύριοι, απλά οι νομοθέτες με φορολογούν, σας επιδοτούν, και, με το συμπάθιο, αυτό μου δίνει δικαίωμα να γκρινιάζω.

Η ΤΕΡΝΑ είναι, νομίζω της ΓΕΚ. Δεν ξέρω αν κάνουν καλό στην χώρα ή τον πλανήτη (εγώ δεν το νομίζω, εσείς και τα μήντια μπορεί να διαφωνείτε), αλλά σίγουρα δεν κάνουν κακό στην τσέπη
τους…

Η φωτό έχει σχέση με άλλα, μικρά έργα...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το χαντάκι είναι για να περάσει η μεσαία τάση που θα μεταφέρει ανεμογενητριό-ρευμα.

Ανώνυμος είπε...

mono anemogenitries kanei h Terna?

Ανώνυμος είπε...

Η Τέρνα είναι της ΓΕΚ και οι δύο κολλητοί του ΔΟΛ ή των ανθρώπων του ΔΟΛ. Γιαυτό μη ματαιοπονείς είναι Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ και έχουν πιο πολλά μέσα από σένα

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΡΝΑ και η ΓΕΚ δεν ξεκίνησαν με την Βασούλα; Δεν είχαν κάτι πονηρές σχέσεις με την ΔΕΗ επι ΠΑΣΟΚ; Με Βασούλα ΥΠΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

Ή σοβαρή εφημερίδα Βήμα έγινε διακομματική και όλα εξαγνίστηκαν. Το Βήμα είχε σχέση με την ΤΕΡΝΑ

«Η εξήγηση για το άθλιο δημοσίευμα ίσως είναι ότι στη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ του Γ. Περιστέρη «ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.» που θα επενδύσει στο Μαντούδι, είναι, όπως λένε, μέτοχος και ο περιώνυμος εκδότης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Στ. Ψυχάρης. Ναι ντε, αυτός που διόρισαν παρανομούντες Σημίτης και Πάγκαλος... διοικητή του Αγίου Ορους! Ο ξαφνικά μεγαλοεπιχειρηματίας κι όχι μόνο με τις κουμπαριές, που ουδείς εισαγγελέας ασχολήθηκε ποτέ με το «πόθεν έσχες» του -κι έμεινε μόνος στη Βουλή ο Νίκος Κωνσταντόπουλος να καταγγέλλει τον «ψυχαρισμό» σαν το χυδαιότερο δείγμα διαπλοκής»

τι νόμιζες; μόνο εφημερίδες έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα είδαμε και την «παντρειά» ανάμεσα στους ομίλους Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου για παραγωγή ηλεκτρενέργειας με φυσικό αέριο, στους Αγίους Θεοδώρους, δίπλα στο διυλιστήριο του πρώτου. Εκτός αυτών, στο ενεργειακό «πανηγύρι» μετέχουν το συγκρότημα Κοπελούζου και η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ, με την οποία δεν έχει καμία σχέση ο κ. Ψυχάρης. Γι αυτό και το Συγκρότημα Λαμπράκη ασκεί κι αυτό εντονότατη κριτική προς τη ΔΕΗ. Ούτε έχει καμία σχέση με τε ενεργειακά ότι πρωτοκλασάτο στέλεχός του ΔΟΛ είναι και ο κ. Νέζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ, επί ΠΑΣΟΚ και για λίγο επί ΝΔ, έως ότου συγκρούστηκε με τον κ. Παλαιοκρασσά.

http://www.inout.gr/showthread.php?t=29913

αμμοδύτης είπε...

Σίγουρα υπάρχει διαπλοκή πίσω από τις ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ εν γένει. Επειδή είναι επιδοτούμενες και βγάζουν λεφτά με κάθε καιρό, αέρα και σύννεφα, είναι σαν τις θέσεις ορισμένων εφοριακών: αξίζουν λεφτά. Αξίζει να πληρώσεις για την άδεια. Αξίζει να λαδώσεις για την άδεια. Και είναι σίγουρα λεφτά: αξίζει να φτιάξεις την κοινή γνώμη να θέλει ΑΠΕ, δήθεν θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα. Δήθεν θα μειώσουν το CO2. Δήθεν.

Παρατηρήστε ποιές εφημερίδες και κανάλια προωθούν τις ΑΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

και ποιες μεγαλο-οικολογικές εταιρείες επίσης. Άσε τους αξιοσέβαστους κατά τα άλλα δημοσιογράφους 'χωρίς σύνορα', ο νοών νοείτω...

αμμοδύτης είπε...

Οι ψαγμένες (και όχι πουλημένες) οικολογικές εταιρίες έχουν καταλάβει την απάτη (η Εύπλοια νομίζω το έχει παρουσιάσει το θέμα).

Δυστυχώς κάτι άλλες επώνυμες οικολογικές εταιρίες, εκτός του ότι διαμαρτύρονται κατά παραγγελία, νομίζουν ότι οι ΑΠΕ συμβάλλουν στο ενεγειακό!

Ανώνυμος είπε...

€ 17.300.000 ΚΕΡΔΗ
ΟΧΙ ΤΖΙΡΟΣ, ΚΕΡΔΗ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ
ΠΟΣΑ ΣΕ ΜΙΖΕΣ;

(KAI O ΡΟΚΑΣ;)

Ανώνυμος είπε...

Λογικά με την οικονομική ύφεση, πολλά από αυτά τα σχέδια θα πάνε πίσω και οι επιδοτήσεις θα μειωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Αν δουλέυεις στην Τερνα ή τον Ρόκα όμως? καλ'α δεν ειναι?

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&tag=8784&pubid=1938818

λες και ο "Ελλάκτωρ" να είναι στην άσκηση;