Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Κοινός νους


Η αδυναμία να κάνουμε το στοιχειωδώς σωστό όταν μπορούμε (ας πούμε όταν η παγκόσμια οικονομία δεν είναι σε κρίση), μας καταδικάζει να είμαστε παντελώς ξεβράκωτοι όταν υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι, οι σοβαρές χώρες, μειώνουν τους φόρους, δίνουν αναπτυξιακές και ατομικές παροχές, διευκολύνουν την δυσκολία, μιλάνε για έργα υποδομής… Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε. Το ταμείο δεν γεμίζει όταν οι καιροί είναι καλοί, και όταν οι καιροί είναι κακοί φοβόμαστε την χρεοκοπία.

Κι αν περίσσεψε μια δεκάρα, δανειστήκαμε για να πάμε διακοπές, να πάρουμε πολυτελές αυτοκίνητο, να πάρουμε τρίτο εξοχικό ή μεγαλύτερο φουσκωτό.

Πουλήσαμε τα ασημικά για να πληρώνουμε την υπηρέτρια, τώρα δεν υπάρχουν ασημικά και η υπηρέτρια δεν δέχεται πιστωτική κάρτα...

Το Βατοπέδι πρέπει να έχει ακουμπήσει ψηλά. Πολλές μαϊμούδες, χορεύτριες, κυπριακές offshore και τέτοια. Τουλάχιστον μία εφημερίδα παρακαλεί τα δύο κόμματα να τα κάνουνε πλακάκια… φαίνεται το έχουν ξανακάνει, και ξέρουν πως.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι έτσι ότι σπείραμε, θα θερίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό
μέρα με τη μέρα θα δίνουμε μάχη με την ανασφάλεια, θα παλεύουμε με τον φόβο για αυτό που πρόκειται να συμβεί, αφού όταν μπορούσαμε τίποτα δεν κάναμε, ούτε προβλέψαμε….

θα αναρωτιόμαστε για τις αποφάσεις που άλλοι θα παίρνουν για μας, αφού εμείς ανίκανοι αποδειχθήκαμε.

...κι έχω μια αίσθηση βαθειά ότι έτσι μας πρέπει, αφού κοινό νου δεν διαθέτουμε σαν λαός κι αρκούμαστε στο εφήμερο και στο γιαλιστερό.

Όσο για τους πολιτικούς μας, το μόνο που διαθέτουν αυτοί είναι τσέπες....μεγάλες τσέπες!

Ανώνυμος είπε...

σήμερα το πρωί έλεγε το ράδιο ότι ο Αλογοσκούφης εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθούν ορισμένοι φόροι αν μπορούμε, αν μας αφήσουν κλπ.

Ανώνυμος είπε...

βρε ο ελληνας ειναι νεοπλουτος. Εκανε δυο τρεις δεκαρες και νομιζει οτι μπορει να αγορασει τον κοσμο. Δεν τους βλεπεις ολους, ολοι κλανια κ'ιδεα ειναι, ολοι φιγουρα. Αλλα κατα βαθος ψοφανε της πεινας.