Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Δεν κατάλαβα...

Δεν κατάλαβα γιατί οι αγορές ανέβαιναν τις τελευταίες μέρες. Όλες οι ειδήσεις ήταν χάλια. Πτώση πωλήσεων, πτώση παραγγελιών, απολύσεις, συρρικνώσεις. Ωστόσο οι αγορές ανέβηκαν, σε κάτι που θεωρώ ότι ήταν πλασματικό και πρόσκαιρο κλίμα ευφορίας.

Ειδικά σε μας, με όλα τα στοιχεία από μέσα και από την ΕΕ να μιλάνε για «πρόβλημα» ή «καταβαράθρωμα», οι Τράπεζες σε μια παρτίδα θεάτρου και παραπληροφόρησης, είχαν – δεν είχαν πρόβλημα, αγόρασαν ή διαφήμισαν ότι θα αγοράσουν μετοχές τους.

Θα σας πω γιατί, λέει το «βιβλίο», αγοράζει κάποιος τις μετοχές του: Επειδή έχει ρευστότητα και δεν προσδοκά καλύτερες επενδύσεις. Οι Τράπεζες μίλησαν: «Θα έχουμε τις καταθέσεις σας, αλλά δεν θα δίνουμε δάνεια. Φοβόμαστε μην μας πάρει την πολυθρόνα κανένας πονηρός, και τις μαζεύουμε, για να μην τις βρίσκει φτηνά». Αυτό που δεν είπαν, είναι ποιοί έχουν το πρόβλημα και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο ακούμπησε τα $60 (από $140 πριν τρεις μήνες), τα καύσιμα στα βενζινάδικα δεν το έχουν καταλάβει, και εγώ, ο απαισιόδοξος, εξακολουθώ και προβλέπω σκληρό Απρίλη το 2009.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Χώρα είναι απόψε στον δρόμο. Κατάσχεση και έξωση. Άρχισε στην ...Τήνο!