Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

30 αργύρια


«Και 20 ΜW να μπουν είναι 30 εκατομμύρια ευρώ. Έχει και άλλα τέτοια έργα η Τήνος;» Είπε σχολιαστής στις 7:21μμ της 29ης Ιανουαρίου.

Η απρόσκοπτη θέα, πάνω από το λόφο, «οι λοξές δελφινιών ράχες» του Ελύτη, αξίζουν πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε ποσοστό των 30 εκατομμυρίων μείνει στην Τήνο.


Και όπως απάντησε άλλος σχολιαστής, και άλλος προτίμησε τα 30 αργύριακαι δες που κατέληξε...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα νησιά μας είναι μοναδικά τοπία και μοναδική εμπειρία. Φυσικά και πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να εξυπηρετούνται και να μην έχουν ούτε στέρηση ούτε ανέχεια.

Κανείς μας δεν θέλει επιστροφή σε φτώχεια και μεσαίωνα. Είναι όμως θέμα ενημέρωσης και συνειδητής επιλογής.

Ενα τμήμα της Τήνου ζει από τον προσκυνηματικό τουρισμό. Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ο προσκυνηματικός έγινε συμβατικός παραθεριστικός. Ίσωε με λάθη σε σχεδιασμό και πολεοδόμηση αλλά και οι νέοι κάτοικοι το ευχαριστιούνται και οι παλαιοί κερδίζουν.

Ο τουρίστας είτε είναι συνταξιούχος ή του σαββατοκύριακου είτε του καλοκαιριού, ψάχνει "παράδοση", τοπική κουζίνα, σκεπαστές αυλές με γιασεμί και γλάστρες με λουλούδια. Ή ψάχνει για περιπάτους σε αγροτικά τοπία.

Ακόμα και η Νομαρχία αναγνωρίζει και ανδεικνύει την μοναδικότητα του τοπίου. Οι 10 διαδρομές της είναι ενδεικτικές και μόνο η αφετηρία στην "εξερεύνηση" του επισκέπτη

Έχει ξαναειπωθεί και σε αυτό το μπλογκ. "Ποιά Τήνο θέλουμε"? Προσωπικά δεν θέλω την Τήνο με τις εκσκαφές και τα μπάζα. Ούτε την Τήνο με δεκάδες ή εκατονταδες ανεμογεννήτριες, είτε φαίνονται από το χωριό μου είτε δεν φαίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Στις (ακατοίκητες) Δήλες δεν θα άφηναν ανεμογεννήτριες γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος. Μόνο πρόβατα επιτρέπονται και οι βοσκοί τους

Ανώνυμος είπε...

'Εχει πέσει γκρίνια στην αγορά και τα όποια έργα θα είναι καλοδεχούμενα. Ο κόσμος πρέπει να δει το θέμα οικονομικά. Όταν λέμε ότι χάνει το νησί σε αξία, χάνουν όλοι γιατί όλοι είναι ιδιοκτήτες γης από την Εκκλησία μέχρι τον τελευταίο αγωγιάτη. Αυτό το πιάνει ο καθένας. Οι άρχοντες θα πουν ότι πει ο λαός. Ακόμη ακούτε τους δημοτικούς συμβούλους. Δεν τους έχετε μαντρώσει;

αμμοδύτης είπε...

Μπορείς να σπρώξεις 10-20 στίβες μπάζα και να σκάψεις 100 τρύπες και να πεις "εκανα έργο". Και να έχεις πάρει και 3.000 ή 300.000. Αν έχεις κάνει ζημιά 30.000.000, μάλλον έχασες. Αν σαν αποτέλεσμα δεν έχεις να πιείς νερό επίσης μάλλον έχασες.

Φυσικά η ανθρώπινη φύση και η νεοελληνική εμπειρία λέει ότι θα κάνεις τα χωματουργικά για το μεροκάματο και μεθάυριο έχει ο Θεός.

Για αυτό η Ελλάδα υποβιβάζεται, και για αυτό η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Με πρόσχημα το μεροκάματο, λαδώνονται μερικοί και η ζωή συνεχίζεται.

Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Αν αμφιβάλεις και για αυτό, ψάξτο.