Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Περίπατος στην Αγάπη

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας νερόμυλος.


Θα έχετε την ευκαιρία να τον δείτε από κοντά,να θαυμάσετε τους περιστεριώνες της περιοχής και να περπατήσετε μέσα στο λαγκάδι και στη ρεματιά του Μεγάλου Ποταμού στο όμορφο χωριό της Αγάπης.


Η περιήγηση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής στις 13/09, από την πρώτη είσοδο του χωριού.

Θα ακολουθήσει κέρασμα και μία μικρή ομιλία στην πλατεία, δίπλα στο παλιό ξυνάρι.
(Για όσους δεν γνωρίζουν ξυνάρι είναι ένας χώρος που παλαιότερα οι γυναίκες έπλεναν τα ρούχα-μιας που στα σπίτια δεν υπήρχε ούτε τρεχούμενο νερό, ούτε κατάλληλη υποδομή)


Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον σύλλογο της Αγάπης , στο τοπικό συμβούλιο και φυσικά στον Δήμο Εξωμβούργου καθώς ο περίπατος αυτός περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φετεινού φεστιβάλ του Δήμου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα χωριά είναι ωραία. Κάθε χωριό έχει κατι το ιδιαίτερο. Η Αγάπη (ή το Αγάπι) την απομόνωση σε μια όμορφη λαγκαδια με δέντρα, περιστεριώνες και νερόμυλους. Η Καρδιανή και τα Ιστέρνια την θέα. Ο Πύργος την πλατεία με τον πλάτανο και τους ανεμόμυλους και το μουσείο μαρμαροτεχνίας Κάθε ένα είναι μια ιστορία που πρέπει κάποιος να την πει. Όλα μαζί είναι το πιο ενδιαφέρον νησί. Πολύ πιο ενδιαφέρον απο τάματα και θάματα. Και αυτά είναι αξιοθέατα και καλά, αλλά για όσου δεν είναι από το νησί, είναι μονο μικρό μικροσκοπικό κομάτι.

Artanis είπε...

Καιρός ήτανε να κανονίσετε κάτι τέτοιο...Τέλεια θα είναι...Καλή επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Του χρόνου να τον επαναλάβετε τον Αύγουστο και σε άλλα χωριά του Δήμου Εξωμβούργου .

zavodiniakia είπε...

Θα ερχόμουν την Κυριακή αλλά δεν θα προλάβω να φύγω. Ήρθα στο χωριό σας τον Αύγουστο και μου άρεσε.