Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Κοροϊδία

Ήρθαν, έσκαψαν, πέρασαν τους σωλήνες, τα σκέπασαν και ...τίποτα ακόμη!

Περιμένουμε ίσως μάταια να δούμε κι εμείς γρήγορες ταχύτητες διαδικτύου και ελεύθερης επιλογής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας μέσω ADSL γραμμών, αλλά φυσικά τέτοια προνομιακή μεταχείριση γιατί να έχουμε???


Μάλλον μας κοροϊδεύουν ομαδικώς εκεί στον ΟΤΕ, γιατί άλλοι μας δηλώνουν ότι τέλος του Μάρτη το ΑΡΓΟΤΕΡΟ θα έρθουν τα κατάλληλα μηχανήματα και επιτέλους θα ανοίξουν οι πύλες της τεχνολογίας και για μας τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ???ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ??-τι είμαστε ακριβώς για σας κύριοι αρμόδιοι????-και από την άλλη μεριά, οι τεχνικοί υπάλληλοι να λένε: «ααα, μην περιμένετε ακόμη, του χρόνου πια


Εως πότε θα είμαστε δέσμιοι γραφειοκρατικών ή άλλων παράπλευρων δυνάμεων σε αυτή τη χώρα?
Δεν φτάνει το ρεζίλεμά μας παγκοσμίως με τα οικονομικά της χώρας μας- να μας θεωρούν όλοι κλέφτες και απατεώνες, αλλά να μας παραπλανούν και να μας υπονομεύουν και εντός του νησιού μας, πάει πολύ!

Να ξέρετε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αγαπητοί ιθύνοντες!

28 σχόλια:

aerial είπε...

Το κτίριο στη φωτογραφία είναι το παράρτημα του ΟΤΕ στην Κώμη.

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται θα΄είχε μπει (με καθυστέρηση) μέχρι το 2008. Απόπ αλητεία έχουμε χορτάσει. Μόνο τα χωματουργικά γίνονται. Μήπως?

Ανώνυμος είπε...

gia ola afta ta themata prepei na vrethei kapoios na trexei... oi nomima eklegmenoi (sympoliteyshs kai antipolitefshs) trexoyn omws gia na prolavoyn: mnhmosyna / panhgyria/ giortes / synavlies / khdeies / xoirosfagia / omilies...
pou na meinei xronos gia sovara themata...

Ανώνυμος είπε...

Eμ τι περιμένεις? Τα χωματουργικά έχουν φαγακι και δωράκι. Το καλώδιο θέλει λεφτά, δεν δίνει. Λάθος κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Stis omorfies tou omos to nisi, an krinei kaneis apo tin prasinada.

Ανώνυμος είπε...

Stis omorfies tou omos to nisi, an krinei kaneis apo tin prasinada.

Giorgos Varvakis είπε...

Υπομονή ρε παίδες!! Χαρείτε αυτά που έχετε κι εμείς τα βλέπουμε με το κυάλι κι αφήστε τα άλλα της τεχνολογίας. Όλα θα γίνουν, εσείς να είστε καλά :)
Και κάτι τελευταίο : Πολλή ανωνυμία έχει πέσει στα σχόλια!! :))
Το λόγο δεν καταλαβαίνω...
Καλό βράδυ στο νησί

aerial είπε...

Να χαιρετήσω και τον gvarvakis στην παρέα μας και τους χαιρετισμούς στην ωραία Σάμο. Το έχω επισκεφτεί παλαιότερα και είναι πανέμορφο!

Όμως αγαπητέ μου όταν ακούς ότι σε άλλα νησιά με λιγότερο, σαφώς, κόσμο όπως Κουφονήσια, Σχοινούσα έχουν γίνει ή γίνονται ενεργές συνδέσεις και εδώ στο αγαπητό μας νησί τα 2/3 να χαίρουν άλλης μεταχείρισης και το 1/3 να είναι στο ΘΑ , εε τότε αγανακτείς.

Ναι,ξέρω, έχουμε και άλλα προβλήματα να λύσουμε, αλλά για τους νεαρούς κατοίκους-τουλάχιστον-και για τους όποιους επιχειρηματίες μπορεί να εργάζονται σ'αυτό το 1/3, είναι ΠΟΛΥ σημαντικό!

αμμοδύτης είπε...

Μου είχανε πει αρμοδίως το 2007, ότι το 2008 θα είχαμε γρήγορες γραμμές. Μου αρέσει η μεσαιωνική Τήνος, σίγουρα δεν μου αρέσει η προοπτική ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές, αλλά καλές τηλεπικοινωνίες στον 21ο αιώνα είναι απαραίτητες τόσο για επιχειρηματικές δραστριότητες όσο και για τουρισμό επιπέδου λίγο πάνω από τις αμοιβάδες.

Ωστόσο ο ΟΤΕ, ή το "Κράτος" θεωρούν ότι η επαρχία πλην εξαιρέσεων είναι β' κατηγορίας, η Τήνος γ' κατηγορίας, και αυτή η σκοτεινή μεριά στην βόρεια Τήνο δ' κατηγορίας. Ξέρω ξέρω, δεν έχει σχέση με το ότι το μέρος είναι καθολικό... α πα πα πα !

epwnymos είπε...

ti na to kanoyn to internet oi katholikoi? na stelnoyn email ston papa sthn rwmh???
h ypovathmish ths perioxhs pantws arxizei na moiazei me anwthen sxedio... oloi oi anemomyloi edw... internet yok... viologikos edw... yperaxia sthn allh meria... radiophwno oute gia asteio... thleorash (kalws mallon) yok se kathe prwth kataigida... aytokinhtodromoi stenoi...
Anarwtiemai pws zoun oi mousoulmanoi sthn Thrakh?? giati edw ftasame...

Den grafw anwnymos pros xarh toy filloy gvarvakis...!!!

YG:asxeto me to thema alla sxetiko me thn olh katastash...:

http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_2353.html

Ανώνυμος είπε...

Aerial μαζί σου, από το 2005 περιμένω. Δεν μου αρέσει επίσης να ακούω "υπομονή, χαρείτε το πράσινο και τη φύση και η τεχνολογία θα 'ρθει". Μην μπλέκουμε την ομορφιά της φύσης με την χωρίς λόγο καθυστέρηση και την καταφανή συνεχή υποβάθμιση μιας συγκεκριμένης περιοχής. Για τις ανεμογεννήτριες "οπίσω" κτλ το έχει καλύψει πλήρως ο αμμοδύτης το θέμα. Για το ADSL να αναφέρω μόνο ότι στη Χώρα υπάρχει γρήγορο internet από το 2005. Για τις διακοπές ρεύματος το χειμώνα να πω ότι στο υπόλοιπο νησί μπορεί να κρατήσουν μία ώρα και εδώ ως και δώδεκα ώρες. Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει ραδιόφωνο εκτός από ΝΕΤ και δυο άλλα. Προφανώς υπάρχουν ζητήματα μείζονος και ήσσονος σημασίας. Οι υποδομές όμως είναι, αν μη τι άλλο, σεβασμός του "Κράτους" απέναντι στους πολίτες του - μιλάμε απλώς για τα βασικά, δεν ζητάει κανείς καμιά χάρη. Και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο πρέπει κάποιος να με θεωρεί δ ή ε ή ζ κατηγορίας, όταν τον πληρώνω και εγώ όπως και οι α.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ: ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!! Ζ

aerial είπε...

Σε σχέση με την παραβίαση του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος, ότι ήταν να χαλάσουν το έχουν ήδη κάνει(χαντάκια-σκαψίματα κλπ)! Οπότε δεν επιδέχεται τέτοιου είδους δικαιολογία από κανέναν. Τις συνδέσεις περιμένουμε να ολοκληρώσετε! Και ναι η τεχνολογία λύνει τα χέρια! Είναι μεγάλο βοήθημα ακόμα και για τον αγρότη που μπορεί να ενημερωθεί μέσω διαδικτύου από καταπολέμηση ζιζανίων με βιολογικό τρόπο, μέχρι διάθεση των προϊόντων του, όταν έχει τις απαραίτητες υποδομές.

Ένα απλό παράδειγμα έδωσα για τη σημασία της τεχνολογίας ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο!

Και στο κάτω-κάτω γιατί να πληρώνω τα υποχρεωτικά ΠΑΓΙΑ του ΟΤΕ με εντελώς συμβατικές ταχύτητες, ενώ μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε πολλές εταιρίες με λιγότερο κόστος?

Επιβολή Μονοπωλίου ασυζητητί!

Και να μην αναφέρω τον κομματισμό εκ μέρους υπαλλήλων του ΟΤΕ που μας απαντάνε: "Αυτούς ψηφίσατε! Ας προσέχατε!"

aerial είπε...

Ανώνυμε 10:05, ναι η Τήνος είναι όμορφη αυτό τον καιρό.

Μακάρι να ήταν έτσι και εκ των έσω!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι η δογματική διαφορά μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.
Ίσως ευθύνεται και η αδιαφορία των τοπικών αρχών.
Θα ήταν ευκολότερο να γίνει μία διαμαρτυρία από τους αρμόδιους παρά από τον καθένα μας ξεχωριστά.
Ίσως στις επικείμενες εκλογές να μας το πραγματοποιήσουν, τότε δεν θα μας βλέπουν σαν Δ και Ζ κατηγορίας γιατί η ψήφος θα μετράει.

Ταραμπαδιανή είπε...

Πάλι τα δόγματα σας φταίνε; Μάλλον έχετε τη μύγα δεν εξηγείται αλλιώς. Να υποθέσω ότι έχει καθολικούς στον Πύργο στα Πλατιά στο Μαρλά και στα Υστέρνια. Ότι είχε καθολικούς ο Φαλατάδος μέχρι το 2008 και ότι στη Χώρα σύνδεση είχαν μόνο οι Ορθόδοξοι.
Πραγματικά η Μεσαιωνική Τήνος σε όλο της το μεγαλείο. Αφήστε τα κολήματα και πάμε να πιάσουμε με το ματσούκι τον ΟΤΕ και το Δήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

Να αναφέρω επίσης ότι το ότι ζει κάποιος στο χ χωριό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αγρότης - μπορεί να είναι ο,τιδήποτε ξέρεις. Και, εν πάσει περιπτώσει, θα πρέπει να σου δείξω το πτυχίο μου ή τη φοιτητική μου ταυτότητα ή τις δουλειές που κάνω μέσω internet για να σε πείσω ότι χρειάζομαι γρήγορο internet; Χρειάζεται δικαιολογία δηλαδή; Επαναλαμβάνω: στη Χώρα υπάρχει γρήγορο internet από το 2005 και δεν μιλάμε για καμιά απόσταση Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.
Επίσης, δεν θεωρώ ότι είναι θέμα δόγματος, αλλά ένα γενικότερο φτύσιμο στα κάτω μέρη παίζει - ο αμμοδύτης, ως γνώστης προσώπων και πραγμάτων, ίσως γνωρίζει πού μπορεί να οφείλεται αυτό. Αν είναι απλώς θέμα της δικής μας αδιαφορίας, τότε κακό του κεφαλιού μας και ας μην παραπονιόμαστε. Τέλος πάντων, αν είναι για πιέσεις σε ΟΤΕ και Δήμο, πείτε τι να κάνουμε για να γίνει κάτι.

αμμοδύτης είπε...

To φτύσιμο στα Κάτω Μέρη το βλέπω από την δεκαετία του 60, στους τουριστικούς οδηγους και τους χάρτες. Και ο Lawrence Durrel και ο Mark Mazower παρατήρησαν μια διαφορετική αντιμετώπιση για τους ανθρώπους από την Ξινάρα και κάτω. Η εξήγηση που προσέφεραν στα συγγράματά είναι, δυστυχώς, το δόγμα. Ίσως έκαναν λάθος.

Ο Durrel ήταν ωμός: Θεωρεί ότι οι καθολικοί είχαν το πάνω χέρι μέχρι το 1715, και οικονομικά μέχρι το 1950, και μετά αντεστραφησαν οι όροι. Ο Mazower θεωρεί ότι η ορθοδοξία χρειάστηκε «ουράνια» ενίσχυση στα δύσκολα χρόνια 1822-1824. Τώρα είναι αυτά δογματικά ή κοινωνικά και οικονομικά; άλλο θέμα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η άνθηση της Τήνου μετά το 1995 οφείλεται στην τουριστική και παραθεριστική δόμηση. Επετράπη σε μέχρι πρότινος έρημες περιοχές, με ωραία θέα, ομολογουμένως, και ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στα Κάτω Μέρη, επισήμως με κάποιο φαύλο Προεδρικό Διάταγμα.

Οι Κατωμερίτες θα ζούν από κρεμμύδια και μεροκάματα, αλλά οι υπόλοιποι θα έχουν τουριστικές μεζονέτες. Φυσικά υπάρχουν και καθολικά μέρη που επιτρέπονται οι μεζονέτες, αλλά όποτε θέλει κάποιος να κάνει μοια χαρτογράφηση της Τήνου με τις χρήσεις γης, θα τον βοηθήσω, χαχαχα.

Βέβαια σε ύφεση, τα κρεμμμύδια θα πάρουν αξία...

Ανώνυμος είπε...

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8549793.stm

H Γερμανική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Πως δεν το είχαμε σκεφτεί, απορώ...

aerial είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 5:44, δεν έβαλα ετικέτες για το χ ή ψ χωριό και το πήρες προσωπικά. Απλά ήθελα να δείξω ότι ακόμη και σε έναν αγρότη που φαινομενικά δεν θα είχε χρησιμότητα το διαδίκτυο, τελικά έχει και σ'αυτόν επίδραση.
Πάντως όταν θα έχω κάτι πιο απτό να σας αναφέρω περί επόμενων κινήσεων θα ενημερωθείτε μέσα από εδώ σε πρώτη φάση.

Αγαπητή Ταραμπαδιανή,τα έξω μέρη έχουν ADSL γραμμή από πέρυσι, και ξέρω ότι πίεσε και το θέμα της Σχολής περί αυτού.
Εμείς εδώ δεν έχουμε κάποιο Α οργανισμό για να στηρίξει τις θέσεις μας και κάνουμε ότι μπορούμε αποσπασματικά και διάσπαρτα.
Δυστυχώς πρέπει να αποτελείς μεγάλη μάζα πληθυσμού για να ακούγεσαι σε αυτόν τον τόπο.

Είδατε όμως τελικά καταλήξαμε μεταξύ μας να τρωγόμαστε και όχι με τους κ.κ.υπεύθυνους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με δόγματα, και δεν με νοιάζει. Τόπος που αφήνεται χωρίς σύγχρονες επικοινωνίες είναι καταδικασμένος να μαραζώσει. Θα έλεγα και αποχετεύσεις, αλλά εκεί δεν υπάρχουν διακρίσεις. Χυμα όλα βουρ στη θάλασσα και τα χωράφια, ορθόδοξα και καθολικά. Στα σκατά υπάρχει ανεξιθρησκεία (και στην νότια πλευρά έχει παχιους κεφάλους). Ισότητα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Τόσο ωραίο νησί, τόσο κοντά στην Αθήνα, με τόσο μεγάλη γιορτή το Δεκαπενταύγουστο και υπάρχουν τέτοια προβλήματα σαν αυτά που διαβάζω;
@αλλενάκι

aerial είπε...

@αλλενάκι, άστα! Ακριβώς όπως τα λες!

Ανώνυμος είπε...

ενοχλεί η αλήθεια... ενοχλεί...

lucrezia borgia είπε...

Τελικά πως τα πάνε οι καθολικοί με τους ορθόδοξους; Εδώ που είμαι οι ορθόδοξοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και ελπίζω έτσι να είναι και εκεί.

epwnymos είπε...

den einai thema oti oi katholikoi exoyme provlhma me toys orthodoxous. Adimetwpizomaste omws apo to kratos san b'kathgorias...
Kapoios borei na pei oti oi eklegmenoi mas den noiasthkan arketa... den einai kai toso psema, Alla koyvalame kai emeis mia paradosh, kapws monadikh se afth th xwra, kai eprepe amo monh ths h politeia na endiaferete na thn diaswsei.
Den einai thema pisths mono. Mazi me afto koyvalame ena swro alles paradoseis...
Proswpika to vlepw, oi katholikoi sto nhsi den tha exoun polla xronia parousias akomh. Oi perissoteroi fevgoun gia thn athina opoy kai pavoyn na apoteloyn meionothta. Giati afenos sthn Thno ksexwrizan, afetairoy h Athina ta teleftaia xronia einai oytws h allws polypolitismikh...
To shmantiko gia emas einai oti h politeia me tis epiloges ths (skopimes h oxi) xwrise to nhsi xana sta dyo... kai enw den boroume na poyme pws akomh h katholikh pleyra vghke xamenh, boroume na poume sigoura pws h orthodoxh vghke kerdismenh.
Gia to mellon ta pragmata einai pio disiwna.. Ena mas exei meinei twra pia: omorfos topos me mikrh alleiwsh.. kai afto tha katastrafei me tis prwtes anemogennhtries...

Isws telika, oti akomh eimaste oi katholikoi sto nhsi, dhladh oi analeiwtoi aythentikoi kykladhtes, na to ofeiloyme se afth thn egatalypsh...

Ανώνυμος είπε...

Aerial, είμαι η ανώνυμος 2:50 και 5:44. Δεν πήρα κάτι προσωπικά - το β ενικό πρόσωπο απευθυνόταν στον όποιο υπεύθυνο για όλη αυτή την ιστορία με το ADSL και εννοούσα, επαυξάνοντας στα λεγόμενά σου, ότι δεν χρειάζονται δικαιολογίες για το αυτονόητο. Άλλωστε δεν έγραψες και κάτι για να παρεξηγηθεί κανείς, αυτό μας έλειπε...

aerial είπε...

Ανώνυμη 2:51, οκ σεβαστά όλα και κατανοήσιμα. Σ'ευχαριστώ που διευκρίνησες τη θέση σου.

Δυστυχώς μέσα από αυτή τη μορφή επικοινωνίας είναι εύκολο να παρεξηγήσεις κάποιον από τα γραφόμενά του, κυρίως επειδή δεν μπορείς να ρωτήσεις τον άλλον "τι εννοείς?" όπως όταν τον έχεις μπροστά σου.

Αγαπητέ επώνυμε 2:01, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά όχι στο θέμα της πολιτείας. Μην ξεχνάμε τις διακρίσεις σε χώρους όπως Στρατός, Αστυνομία κλπ. Εκεί δεν υπάρχει περίπτωση ν'ανέβει κάποιος στην ιεραρχία κι αν έγινε ποτέ θα ήταν "κατά λάθος".
Η πολιτεία δυστυχώς διαδίδει κοινωνικό και θρησκευτικό ρατσισμό, έμμεσα ή άμεσα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λεγόμενα κάποιας επισκέπτριας στο νησί που μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη καθολικών κατοίκων είπε χαρακτηριστικά:"Πώς το επέτρεψε αυτό η Παναγία?"

Λυπάμαι που έπρεπε να παρεκλίνουμε από το θέμα μας τελικά και ξέρω ότι μερικοί από εσάς εκεί έξω δεν θέλετε να τα αγγίζουμε αυτά τα θέματα.
Συνήθως ΔΕΝ το κάνω.
Αλλά ΕΣΕΙΣ με αναγκάζετε!