Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μικρό του μιρουκάματο

Είχα εικονική συζήτηση για «κέφια». Ποιά κέφια; Η αγορά έχει παγώσει (και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα), θα ανακαλύψουν ανύποπτοι άνθρωποι τι θα πει «ανέχεια», και με πράσινο νέο-σοσιαλιστικό κάλυμμα έχουμε κυβέρνηση που το παίζει δημοκρατική, αλλά πίσω από την φαινομενική νεανική αμηχανία εμένα μου θυμίζει την κυβέρνηση του «χωροφύλαξ» της δεκαετίας του ’60 – που μόνο αμυδρά θυμάμαι γιατί ήμουν πιτσιρικάς, αλλά υπάρχει αυτό το συναίσθημα στο στομάχι, που δεν ξέρω πώς να το περιγράψω… «Αρνητικό»



Δεν μου αρέσουν τα ψέματα, και μας έχουν γεμίσει. Απορώ με το πολιτικό και νοητικό επίπεδο του Έλληνα που του αρέσει να τον κοροϊδεύουν, γιατί, σαν λαός, δεν είμαστε βλάκες. Ωστόσο με φρίκη βλέπω τον χειρότερο εφιάλτη μου: Newspeak, η ψεύτικη γλώσσα του 1984 του Orwell, γλώσσα του νέου ολοκληρωτισμού.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=odVGroOBs-Y

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nPrLhiit0lo&feature=fvw

Ανώνυμος είπε...

Σε υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης του κινδύνου τραπεζικού συστήματος (Banking Industry Country Risk Assessment - BICRA) της Ελλάδας στην Ομάδα 5 από την Ομάδα 4 προηγουμένως (από συνολικά 10 με το 1 να αποτελεί το ισχυρότερο) προχώρησε η Standard & Poor’s μετά την επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης BBB+ για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή η Standard & Poor΄s αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα ακαθάριστα προβληματικά στοιχεία του ενεργητικού (GPAs) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο 15%-30% των συνολικών πιστώσεων από 10%-20% προηγουμένως.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά ήταν η Αθήνα τότε κι ένοια σου.

Artanis είπε...

Πάρε κι ένα βίντεο από μένα...Καλημέρες:)
http://www.youtube.com/watch?v=XAddKFW5Cuc&feature=related

Ο νοών...νοείτω είπε...

Όσο οι Έλληνες θα αρνιούνται, είτε από φόβο είτε από άγνοια, να κοιτάζουν τον εφιάλτη που μορφώνεται μπροστά τους, τόσο ο εφιάλτης θα μεγαλώνει.
Και όταν ολοκληρωθεί η μορφή του, τότε δεν θα έχει μείνει φόβος για να τρομάξουν.
Τότε θα γνωρίσουν τι σημαίνει κοιωνικός και οικονομικός κλονισμός.
Και τότε θα έχει χαθεί επίσης και κάθε μορφής αντίδραση.
Τότε επίσης θα καταλάβουν ότι η τακτική που ακολουθείται, χρόνια τώρα, ο καθένας για τον εαυτό του, τότε θα απογειωθεί και θα επιφέρει μαζί με όλα τα άλλα και κοινωνικές συγκρούσεις.
Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας.
Πρωτίστως όμως στις υπόδουλες κυβερνήσεις μας.
Θα παραμείνουμε έρμαιοι των εξελίξεων που δρομολογούνται εις βάρος μας;

xenos είπε...

δεν μπορω να; καταλαβω τι θελεις
να πεις

Ανώνυμος είπε...

Mας έφτιαξε τα κέφια το ταινιάκι πάντως. Υπέροχη ανεμελιά και αθωότητα. M'αρέσει το λεωφορείο που πλησιάζει γρήγορα και αυτός χαμπάρι δεν παίρνει.
Έτσι κι' εμείς, κροτάλιζαν τα σαγόνια του ΔΝΤ πίσω μας και μεις χαλλαραααάαααα... χα χα χααααά!
@αλλενάκι