Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

για παράνομο και αθέμιτο πλουτισμό


"Κυκλοφορεί στα πανελλήνια και τοπικά ΜΜΕ η είδηση για παράνομο και αθέμιτο πλουτισμό στελεχών της Πολεοδομίας Σύρου. Παράλληλα η Συν – Κυκλαδική Πρωτοβουλία με Δελτίο Τύπου της 12 Απριλίου 2010 καταθέτει τις απόψεις της και ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Μπουντούρης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Κυριάκος Δικτυόπουλος παραπέμπονται στις ανακριτικές, εισαγγελικές και πειθαρχικές αρχές για παράνομο και αθέμιτο πλουτισμό. Το θέμα αυτό αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των Δημόσιων Υπηρεσιών στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αποτελεί ταυτόχρονα την κορυφή του παγόβουνου της υφέρπουσας διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης, που ταπεινώνει και ταλαιπωρεί τους πολίτες…

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κράτος που διαπαιδαγωγημένο από την βαθμιαία εξάπλωση των σκανδάλων και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, διαπαιδαγωγεί με τη σειρά του υπηρεσιακούς παράγοντες, απλούς υπαλλήλους και τελικά ολόκληρη την κοινωνία, σε φαινόμενα ενοχής, συνενοχής, συγκάλυψης.

Η παραπομπή των στελεχών της Πολεοδομίας Σύρου, μπορεί να αποτελέσει ένα στιγμιαίο περιστατικό χωρίς συνέχεια και βάθος, λειτουργώντας περισσότερο σαν άλλοθι για τη συνέχιση του αμαρτωλού συστήματος, αν η καταδίκη και η τιμωρία αυτών των φαινομένων και των πρωταγωνιστών τους δεν προχωρήσει μέχρι το τέλος. Μέχρι σήμερα, έχουμε γνωρίσει ανάλογα φαινόμενα και περιστατικά, που έμειναν στην επιφάνεια. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο πρώτο βήμα, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της διαφθοράς και στις αιτίες που την παράγουν. Οι ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί, όσο και αν είναι ακούσιες και προφανώς δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Είναι όμως ευθύνες πολιτικές που πρέπει να αναληφθούν, ευθύνες ατολμίας και ολιγωρίας να αγγίξουν ένα αμαρτωλό καθεστώς, που όλοι το είχαν τούμπανο κι’ εμείς κρυφό καμάρι. Η ΣΥΝ – ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ζητά την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος"

Δεν το είχα δει στην "Τηνιακή", μου ήρθε με email από ...άλλο νησί. Η κρίση και η ύφεση είναι ευκαιρία για κάθαρση, και όχι μόνο στην Πολεοδομία Σύρου. Έχουμε δύσκολα μπροστά μας, πολλά θα βγούν στην φόρα, και ο κόσμος δεν θα έχει πια ανοχές. Μια καλή συνέπεια του δημοσιονομικού προβλήματος θα είναι η μείωση των πελατειακών σχέσεων. Το εγγύς μέλλον ελπίζω να έχει σαν σύνθημα τα "καθαρά χέρια".

5 σχόλια:

Artanis είπε...

Χα, δεν είχα καμία αμφιβολία...Και να ήταν οι μόνοι σε τέτοιες θέσεις και με παρόμοια συμπεριφορά...
Σε φιλώ...Καλημέρες...

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν δικάζουμε τους πολιτικούς που μας έφτασαν εδώ ας δικάσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι αμερικάνοι άρχισαν από τα στελέχη της Goldman Sachs.
Η αίσθηση ότι δεν ξεφεύγει κανείς ατιμωρητί όσο σημαντική θέση κι αν έχει καθησυχάζει και δίνει κίνητρο να αντέξει κανείς τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Πολεοδομία; Μόνο στη Σύρο; Για κάνε μια βόλτα στα πέριξ!

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις σφίξουν τα ζωνάρια θα κελαηδήσουν τα πουλάκια