Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απάντηση στον Μίκη


Αγαπητέ Μίκη,

Δεν χρειάζεται να κάνω εισαγωγή και να πω ότι είσαι αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργικού μου συστήματος. Αλλά για αυτό, θα σου απαντήσω όσο πιο τεχνοκρατικά μπορώ.

Η στιγμιαία αφορμή που κατρακυλήσαμε απότομα, ήταν ο νόμος της Κατσέλη για τις τράπεζες και τους δανειολήπτες. Πέρασε απίθανα λάθος «λαϊκίστικο» μήνυμα στον Τρισέ και τις αγορές. Βέβαια υπάρχουν και άλλες αφορμές: Η σηματοδότηση από την Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει. Άλλα περίμενε η αγορά με το «λεφτά υπάρχουν» , και άλλα έβλεπε. Η προφανής αδυναμία ανάληψης πολιτικού κόστους για τις απαραίτητες δύσκολες αποφάσεις μείωσης του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και φορολόγησης του ιδιωτικού. Το προφανές, σε εμάς τους Έλληνες, θέατρο και κοροϊδία. Αν εγώ, που μένω εδώ, χλευάζω την ατολμία, την ανικανότητα, τα ψέματα και τις κωλοτούμπες, τι περιμένεις από τον ξένο; Η εξαγρίωση μερίδας του κόσμου με την ελληνοποίηση αλλοδαπών, δεν βοήθησε. Για να μανιπουλάρει τις εκλογές, το Πασόκ φτιάχνει μουσουλμανικές μειονότητες! Η εξαγρίωση άλλης μερίδας του κόσμου με την «πράσινη ανάπτυξη»: Κλοπή, απάτη και κοροϊδία, στην καλύτερη περίπτωση για ικανοποίηση ιδεοληπτικών αφελών, αλλά, πιθανότερον, στημένη δουλειά να φτιάξουν Νέα Τζάκια με λεφτά του κόσμου. Αυτά όμως, Μίκη, είναι αφορμές. Το σύστημα είχε αστάθεια, και η αστάθεια ξεσπάει κάπου, όπου είναι πιο ευαίσθητο. Αν δεις το πώς διαχειρίστηκαν την κατρακύλα, θα πεις, είτε ότι ήθελαν (οι δικοί μας) να μας διαλύσουν ή μπλόφαραν και δεν τους βγήκε.

Το δικό μας χρέος, σε σχέση με άλλες χώρες έχει ιστορικές ιδιαιτερότητες: Από το 1824, έχει αρχίσει το πολιτικό και ηθικό πρόβλημα του ροκανίσματος, της ρουσφετολογικής σπατάλης, της διαφθοράς και της προδοσίας εξωτερικού δανεισμού. Έχουμε χρεοκοπήσει αρκετές φορές στην Ιστορία μας και διάβασα ότι μέχρι και την …Κορινθία έχουμε ενεχυριάσει (υπομονή, είναι μεγαλούτσικο αρχείο, αλλά αξίζει). Όσο για διαπλοκή… Από τότε.Οι Εθνικοί Εργολάβοι έγιναν Εθνικοί ευεργέτες από τον καιρό του Τρικούπη!

Ούτε το ΔΝΤ, ούτε οι Αμερικάνοι μας ανάγκασαν να ξοδεύουμε παραπάνω από όσα βγάζουμε, ή να κλέβουμε ή να ζούμε από μίζες. Απεναντίας, μας φιγουράρουν στις λίστες της διαφθοράς και της απάτης, χειρότεροι από την Τουρκία, καλύτεροι από την Ζουαζιλάνδη. Δεν φταίει ο ζαχαροπλάστης ή ο διαιτολόγος που εμείς γίναμε παχύσαρκοι, άσχετο αν και οι δύο κερδίζουν από την λαιμαργία σου και την παχυσαρκία σου.


Ψηφίζουμε όποιον μας πούνε τα ΜΜΕ, που τα πληρώνουν τσιφλικάδες, με τις δικές τους ιδιοτέλειες. Εκλέγουμε κληρονομικούς επίορκους που εξυπηρετούνε τους τσιφλικάδες. Έχουμε εκφυλιστεί κυνηγώντας το όνειρο του διορισμού και της αργομισθίας, αλλά αν τύχει μια αρπαχτή, καλοδεχούμενη, να πάρουμε και φουσκωτό. Αλλά αν ψάξεις "ποιός φταίει", δεν νομίζω ότι φταίει ο "ξένος δάκτυλος". Αυτός απλά εκμεταλλεύεται, άντε και καλλιεργεί τους παραπάνω παίκτες.

Η ανάλυσή σου Μίκη είναι απόλυτα σωστή: Δεν υπάρχει πλέον Σοβιετική αρκούδα, και ο Ψυχρός Πόλεμος έχει μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο. Η Γερμανίες έγιναν μία. Με εξαίρεση την Κίνα, οι ισορροπίες είναι όπως πριν τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, το Μεγάλο Παιχνίδι συνεχίζεται, και ο κόσμος είναι καλομαθημένος. Ούτε εγώ θέλω να φανταστώ που θα μας οδηγήσουν, αλλά ξέρω ποιος φταίει. Φταίει η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία μας, οι φαύλοι και ανίκανοι πολιτικοί μας, τα «ελεύθερα» (!) ΜΜΕ μας, και κυρίως εμείς, που τους ακολουθούμε όλους αυτούς, και που τους ανεχόμαστε.


Όσο για το που μας πάνε… Βλέπω αυτό τον έρμο τον χάρτη του 1910, αλλά είμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος. Ο χάρτης είναι από εδώ, (κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση, ή στην ιστοσελίδα του). Η φωτογραφία του Μϊκη στην Ικαρία, από εδώ, και αξίζει να το επισκεφτείτε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικός ο Ηλιαδάκης! Έτρωγαν από το δάνειο ανάλογα με το πόσους άνδρες δήλωναν. Σαν τα εικονικά κατσίκια που παίρνουν επιδότηση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτό αξίζει να το ανεβάσεις ολόκληρο, δοκίμασα να το πάρω σαν κείμενο αλλά δεν μπόρεσα

Ζάχαρη είπε...

Αν μας κυβερνουσανε τσιφλικαδες θα ητανε καλα.Αυτοι ητανε ακομπλεξαριστα σκληροι και ειχανε κωδικες.Δυστυχως μας κυβερνουν πρωην νηστικοι και τηωρινοι γκαγκστερς χωρις ιχνος 'ηθικου' κωδικα.
Και βεβαια φροντισαν να μας κανουν συνενοχους και συμμετοχους πρωτα.
Δεν ειμαστε 'απεναντι',οπως με τους τσιφλικαδες παλια.
Ειμαστε 'μαζι' με τους τυρρανους μας.Σαρξ εκ της σαρκος.

αμμοδύτης είπε...

Αχ αυτό το "μαζί". Το ξεκίνησε περί το 1990 η τότε Τράπεζα Πίστεως (νυν Αλφα) και, καπάκι, το πήρε το Πασόκ. Δίκιο έχεις. Ροκανίζουμε μαζί. 100 εγώ 0,01 εσύ. χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μου πεις ρε συ Γιώργο, πως απο τον Ασεμπίγιο κατέληξες λιπόθυμος στην αγκαλιά του Ντομινίκ Στρος Καν;

Πως έκανες αυτό το μαγικό ρε συ Γιώργο-λεφτά υπάρχουν και μαλάκες επίσης (όλοι εμείς)-Παπανδρέου;

Δώσε μας παληκάρι μου, τη συνταγή του κυβερνητικού αυνανισμού σας, ώστε να μπούμε κι εμείς γλυκά στη φαντασίωση.

Ρε συ Γιώργο, μην μας αφήνεις στην απ έξω.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=1786

Ανώνυμος είπε...

Καλά όταν άκουγα το "λεφτά υπάρχουν" ενστικτωδώς μου ερχόταν σύγκρυο. Σκεφτόμουν το μέγεθος της απελπισίας κάποιου για να εκστομίζει τέτοια λόγια, σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του και μέσα μου το διαισθανόμουν ότι ο πνιγμένος είμαι εγώ.