Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Παρα-πληροφόρηση




Είναι δύσκολο να δεις utube αν δεν έχεις γρήγορη γραμμή, και είναι δύσκολο να μην δεις τηλεόραση, αν αυτή είναι η βραδυνή πηγή ειδήσεων και πληροφόρησης. Ιδίως όταν έχει και κάποια ανησυχία για το τι γίνεται.

Όλα τα ΜΜΕ έχουν κάποια προκατάληψη. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι "διαπλεκόμενα". Εξυπηρετούν δηλαδή οικονομικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη.

Ένα κανάλι είναι συστηματικά προβλέψιμο στην παραπλάνηση και αποπροσανατολισμό: Το ΜΕΚΓΑ. Υπερβαίνει τα κομματικά... Δεν αναφέρομαι σε κομματικά. Αν μπορείτε, μην το βλέπετε. Αν το βλέπετε, ιδίως τις ειδήσεις, ή τα πρωινά, και τις "αναλύσεις", να θυμάστε ότι το συμπέρασμα είναι το αντίθετο από αυτό που σας περνάνε. Βέβαια, τι κάθομαι και λέω... ο τρόπος του Γκέμπελς ήταν αρκετά πονηρός.

Η ΝΕΤ είναι πιο έντιμη

Επί της ουσίας τώρα. Το θέατρο που ξεκίνησε πριν 7 μήνες συνεχίζεται. Όλα τα ξένα ΜΜΕ, ευρωπαϊκά και αμερικανικά, λένε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με ή χωρίς στάση πληρωμών, είναι αναπόφευκτη. Χρωστάμε 300-320 δις ευρώ. Και πολλά, τα χρωστάμε στα επόμενα τρία χρόνια. Και πιεζόμαστε για περικοπές και οικονομία. Δεν υπάρχουν φόροι ή κρυμμένα σεντούκια για τόσα λεφτά! Και, φοβάμαι ότι σε τέτοια θέματα δεν έχει θαύματα.


Να τι παίζει στην ελεύθερη πληροφόρηση:
Θα μείνουμε ή θα βγούμε από το ευρώ;
Θα μείνει ή θα βγει η Γερμανία ή/και η Γαλλία από το ευρώ;
Θα αντέξουν οι άλλες αδύνατες Ευρωπαϊκές οικονομίες, ή όχι;
Θα έχει σοβαρή ύφεση όλη η Ευρώπη, ή μόνο η Ελλάδα;
Θα πιάσει και τις ΗΠΑ η ύφεση, ή όχι;

Για την ελληνοτουρκική φιλία σας είπα... Ελπίζω η Κολυμπήθρα να μην γίνει παραμεθόριος ζώνη, χαχαχα! Ο Γιωργάκης, ο Παπανδρέου ο Γ', ανακάλυψε Τούρκικα νησιά στο Αιγαίο! Θαυμάστε τον:



Φαντάσου... από serenissima να γίνουμε en huzurlu!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν δω κανένα τέτοιο ακόμη βίντεο θα πειστώ για τα λεγόμενά σου. Κάτι θυμάμαι από την κοροϊδία του Σημίτη. Που αποσκοπεί το θέατρο όμως; Μόνο στα δάνεια;

Ανώνυμος είπε...

Η βούληση του Ερντογάν είναι όπως την είπε Ελληνικά ή ΤΟΥΡΚΙΚΑ νησιά. Μέχρι προχτές έσφαζαν Έλληνες στην Ιμβρο και στην Τένεδο. Ποιά άλλα νησιά είναιτουρκικά;

sakalos είπε...

εδώ Τουρκία ΣΤΟΠ. Στέλνω σχέδιο πτήσης ΣΤΟΠ. ΧΙΟΣ - ΕΥΒΟΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΠ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟΠ. ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟΠ. ΜΠΑΚΛΑΒΑ - ΧΑΝΟΥΜ ΜΠΟΥΡΕΚ - ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΣΤΟΠ.


ΥΓ: Αυτό εννοεί ο πρωθυπουργός μας?

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία δεν έχει αέρα από πάνω της να πετάξει τα αεροπλάνα? Γιατί της χρειάζεται ο αέρας του Αιγαίου δεν καταλαβαίνω.
Επίσης δεν καταλαβαίνω τι τον επιασε το Γιωργη (τον προδότη) και θέλει τόσο πολύ τούρκους τουρίστες στα ελληνικά νησιά. Δεν του φτάνουν οι αμερικάνοι, οι ευρωπαίοι και οι κινέζοι? Ασ τ'ς βρωμοτουρκ ανεπαμέν΄.

Πάντως από το βίντεο είδα ότι περισσοτερο γελάει ο Ερντογάν, και δεν γελαει απο το χιούμορ του Γιωργάκι αλλα μάλλον επειδη για αλλη μια φορα η Τουρκία θα καταφέρει να πιάσει την Ελλάδα κορόιδο..!
Αλίμονό μας ελληνες!!!