Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Βρε Έλληνες, η όλη ατμόσφαιρα, δεν σας μυρίζει Μεγάλο Κόλπο;


Όπως ακριβώς είχε γίνει με το χρηματιστήριο, όταν κάποιοι «τρέλαναν» όλους τους Έλληνες και τους οδήγησαν σαν πρόβατα σε ένα φανταστικό «Ελντοράντο» ώστε να κάνουν «οικειοθελώς» τη μεγαλύτερη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, «δωρεά» χρημάτων προς τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα, το ίδιο ακριβώς μυρίζει και σήμερα.

Και πάλι ο ελληνικός λαός, ωσάν να οδηγείται με ένα μεγάλο κόλπο, σαν τα πρόβατα, απροστάτευτος και «τρελαμένος», όχι με την υπόσχεση πλουτισμού αυτή τη φορά, αλλά κάτω από την τρομοκρατία της «πτώχευσης, στο να ανεχτεί αδιαμαρτύρητα,....
για μια ακόμα φορά, την οικονομική του αφαίμαξη, προς όφελος και πάλι των μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Είμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Και είμαστε απροστάτευτοι, γιατί απλά δεν έχουμε πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς η χώρα μας δεν διαθέτει μια εθνική πολιτική ελίτ που πρώτο στόχο θα είχε να προστατέψει τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους. Έχουμε μια πολιτική ελίτ που είναι «υπάλληλος» κρατικοδίαιτων συμφερόντων, τα οποία ενδιαφέρονται μόνο να απομυζούν το χρήμα που φέρνουν οι φόροι και τα δάνεια και όχι για την οικονομική άνθιση του λαού. Υπεύθυνο φυσικά γι’ αυτή την κατάσταση είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Έχουμε μια κυβέρνηση που οικειοθελώς παρέδωσε τη χώρα στον έλεγχο των διεθνών τοκογλύφων και απλά παίζει το ρόλο του κοτζαμπάση φοροεισπράκτορα. Αυτή τη φορά δεν οδηγούμαστε στο να διαθέσουμε τα χρήματά μας «οικειοθελώς». Αυτή τη φορά οδηγούμαστε με κρατική βία και τρομοκρατία «πτώχευσης» σε ακούσια οικονομική μας αφαίμαξη, προφανώς για το «καλό» μας.

Πρέπει να συνέλθουμε το ταχύτερο από αυτό το λήθαργο που μας έχει βάλει η πολιτική ελίτ του τόπου με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ και να αντιδράσουμε το ταχύτερο, διαφορετικά, αργότερα η αντίδραση θα είναι βίαιη και καταστροφική.

Μια πρώτη αντίδραση θα είναι απλά να συνειδητοποιήσουμε το κόλπο που παίζουν σε βάρος μας και ποιοι ακριβώς το παίζουν. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Σκεφτείτε απλά πως από τη μια μεριά μας ανεβάζουν συνεχώς το δείκτη του δημοσίου ελλείμματος για να μας τρομοκρατούν και να μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα και από την άλλη ρίχνουν εικονικά τα spreads, για να πάμε να ψηφίσουμε τους κυβερνητικούς εντολοδόχους τους.

Αν για λίγο, διώξουμε τον τρόμο που μας προκαλούν και σκεφτούμε ψύχραιμα τι παιχνίδια μας παίζουν, ξένοι εντολείς και ντόπιοι εντολοδόχοι, όλοι αυτοί θα γελοιοποιηθούν στα μάτια μας πάραυτα και θα καταρρεύσουν.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_8029.html
Η φωτό είναι από το http://www.antinews.gr/?p=35883

29 σχόλια:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Πάλι οι κακοί ξένοι μας φταίνε;
Τοκογλύφοι και κρατικοδίαιτοι και τα ρέστα παγωτό.
Εμείς; Κύριοι, δεν φταίμε πουθενά, Οσιομάρτυρες που πληρώνουμε αμαρτίες άλλων.

Το στρουθοκαμηλίζειν εστι φιλοσοφείν

αμμοδύτης είπε...

Ναύτη, δεν ξέρω τι είχε κατα νου ο αρχικός αρθογράφος, αλλά "ξένοι" μπορεί να είναι και οι διεθνείς ή "διεθνείς" Έλληνες. Όπως έλεγε κάποιος, το κεφάλαιο είναι διεθνές, ακόμα κι αν έχει γραφεία στην ...πλατεία Συντάγματος. Βάλε "πλατεία Συντάγματος" ή όποια πλατεία θέλεις εκεί ου λέει "ξένοι", και μπορεί να μην αλλάζει το νόημα. Πάντα βοηθάει να τα λέμε της πεθεράς για να τα ακούσει η νύφη, αν και το κόλπο περιλαμβάνει την διαμονοποίηση μερικών, για να κρύβονται άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

εγω ταχω καταλάβει από καιρό όλα αυτά και δεν μου λείπει η ενημέρωση η η φαντασία. Η λύση μου λείπει και την αναζητω με αγωνια χρόνια τώρα

Ανώνυμος είπε...

O ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΩΘΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ?

Ανώνυμος είπε...

κατι ξένοι εφοπλιστές με τράπεζες?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.....ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΕ?

ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ?\

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοπελούζος είχε στη δούλεψή του τη μισή ΔΕΗ και την υπόλοιπη Κυβέρνηση είτε Πασοκ είντε ΝΔ. Λες να μην έχει τάξει δωράκια στους Τηνιακούς Προύχοντες? Δεν μιλάνε γιατί βρωμάνε.

Ανώνυμος είπε...

twra tua ta ftiaxi ola o norfanos.akoysa pws tua paei ta skoupidia tis xwras sto libadi.

Ανώνυμος είπε...

exoun plaka oi fthnoi provokatores...

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΗΣΗ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

@ anonymos 8:24

http://www.tinos-dimiourgikiporeia.gr/index.html?action=list&category=103#126

Ανώνυμος είπε...

Κατωμερίτη(ανώνυμε 8,24) ξέρεις αν έχει κλείσει ο συνδιασμός του Κροντηρά.Η το έχουν πάρει ""εργολαβία"" το τοπικό??

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7,58
Μίλησα με τον Ορφανό και μου είπε οτι περιμένει να τελείωση τον βιολογικό ο Κροντηράς και μετά θα τα φέρει.

Ανώνυμος είπε...

milisa me ton souvlatzi kai mou eipe pws eiste gelioi...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 8΄41

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8΄53ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΖΑΖΑ?ΠΟΥ ΖΕΙΣ?q

Ανώνυμος είπε...

Σερβιτόροι σουβλατζίδες κλπ

Ανώνυμος είπε...

Σερβιτόροι και σουβλατζήδες έχουν γίνει οι Αλβανοί. Εμείς θα είμαστε υπάλληλοι στο ΚΕΠ!! Και μπορεί να μας κερνάνε οι Αλβανοι σουβλατζήδες σουβλάκια.

αμμοδύτης είπε...

Νομίζω ότι τα προβλήματα στην Τήνο ακολουθούν αυτά της Ελλάδας. Και καταλαβαίνω ότι οι εκλογές είναι για "Τοπική" αυτοδιοίκηση, είναι δύσκολο να μην βλέπεις τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα, και απορώ... Λεφτά θα υπάρχουν για τις μέχρι τις εκλογές λειτουργίες των Δήμων;

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά; Έχω μπερδευτεί.

sakalos είπε...

Εμπρός αγαπητοί μου συμπολίτες να τολμήσουμε μαζί μια δημιουργική πορεία! Υποστηρίξτε με και εγώ θα σταθώ στο πλευρό σας (μ'αυτό το πλευρό να κοιμάστε). Θα σας κάνω πάρκα (αιολικά). Θα σας φτιάξω βιολογικό (σε 100 χρόνια όταν πια οι περιουσίες θα έχουν γεμίσει σκ@τά). Θα σας φτιάξω το λιμάνι (για να πάτε να πνιγείτε). Θα ανακαινίσω το κέντρο υγείας (θα φτιάξω τα ψυγεία στο νεκροτομείο). Θα φέρω τουριστική ανάπτυξη (δια των πρεσβειών της Θεοτόκου). Θα κάνω φεστιβάλ (ως συνήθως). Θα σκύψω πάνω από τα προβλήματά σας (με προσοχή μην με πιάσει και κανένα λουμπάγκο). Θα σταματήσω την κοκορομαχία του διαδικτύου και θα κάνω προγραμματικές δηλώσεις (αν το επιτρέψει ο καιρός).
Τολμήστε να κάνετε μαζί μου αυτή την δημιουργική πορεία... (Θα με υποστείτε για ακόμη 5 χρόνια)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ "ΘΑ" ΙΣΧΥΕΙ...

αμμοδύτης είπε...

5; Πως 5; Καλό το πρόγραμμά σου!...

sakalos είπε...

Οι επόμενες εκλογές του Καλλικράτη θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του 2014 (αν μετράω σωστά) και από εκεί και έπειτα θα πηγαίνουν μαζί!

Ζήτω η ενωμένη Ευρώπη!
Ζήτω η τοπική αυτοδιοίκηση!
Ζήτω οι Γερμανογαλλικές Τράπεζες!
Ζήτω το ΣΚΑΙ!

αμμοδύτης είπε...

σάκαλε, μην γράφεις τέτοια πράγματα αργά το βραδυ γιατί -- αν και τα ψιλοξέρω -- προσπαθώ να τα ξεχνάω...

Μην ξεχνάς την πράσινη ανάπτυξη. Όπως λέμε πράσινα τέλη κυκλοφορίας, πράσινη τιμή στο ρεύμα της ΔΕΗ, πράσινο ΦΠΑ...

Ανώνυμος είπε...

Εχει βγει ο συδυασμός του Κροντηρά;

Ανώνυμος είπε...

http://www.tinos-tolmamemazi.gr/

Η επιστολή Κροντηρά

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ 9 24