Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τριβές



Όσο καιρό θυμάμαι, πάντα υπήρχαν τριβές στο νησί. Αυτή που μου έχει μείνει πολύ έντονα στο κεφάλι ήταν ο καυγάς μεταξύ μια ηλικιωμένης μαμάς στο χωριό, και ενός από τα πολλά παιδιά της, για 2-3 τετραγωνικά μέτρα στο περιβόλι ενός σπιτιού στα οποία είχε μπει μια ...σκάλα, ή κάτι σχετικό. Θυμάμαι τότε τον χωροφύλακα ("νωματάρχη" τον λέγαμε) που είχε έρθει ντυμένος την επίσημη στολή του από την Κώμη και έκανε περίπου διεξαγωγή λαϊκού δικαστηρίου, μόνο που έμοιαζε με τραγωδία, με θεατές γύρω γύρω, και μερικούς γείτονες και άλλα μέλη της οικογένειας σε ρόλο "χορού".

Η ηλικιωμένη μαμά έχει φύγει προ πολλού, όπως επίσης και όλα τα παιδιά της, αλλά ζούνε, και είναι σε σχετικά μεγάλη ηλικία τα εγγόνια της, και δεν έχω ιδέα τι και ποιός δικαιώθηκε με την σκάλα, αλλά αν σας έδειχνα εικόνες από το επίμαχο μέρος, θα βλέπατε ότι είναι έρημο (αν και όχι εγκαταλελειμμένο). Το σπίτι της εκλιπούσης ηλικιωμένης μαμάς είναι ετοιμόρροπο, κλασσικό θύμα "αμέραστων" κληρονομιών με περισσότερους κληρονόμους από περιουσιακά στοιχεία.

Η διαχρονική ασημαντότητα πραγμάτων, όμως, δεν είναι και δικαιολογία για το "σφάξε με αγά μου να αγιάσω", και οι τριβές για 2-3 τετραγωνικά συνεχίζουν ακάθεκτες. Το Κτηματολόγιο είναι βέβαια πρόοδος -- δείχνει όρια και περιφράξεις χωρίς προκαταλήψεις, αλλά για λόγους μυστήριους δεν έχει έρθει ακόμα εδώ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το ηλιοβασίλεμα.
Με γειά την G12.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ fb
Το καλύτερο γράμμα χωρισμού όλων των εποχών
http://news247.gr/eidiseis/paraksena/to_kalutero_gramma_xwrismou_olwn_twn_epoxwn.2278816.html