Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άνθρακες (κυριολεκτικοί και μεταφορικοί) ο "θησαυρός" (των ΑΠΕ)

 
 
Κυριολεκτικά, "άνθρακες" επειδή μάθαμε από την εμπειρία της Γερμανίας... Οι ΑΠΕ, όλες οι ΑΠΕ, πολλές διασυνδεμένες ΑΠΕ, στην χώρα που τις φτιάχνει και μας τις εξάγει, δεν μπόρεσαν, δεν μπορούν, δεν είναι εφικτό, για αυτό δεν μπορούν, να υποκαταστήσουν τα λίγα πυρηνικά που έκλεισαν μετά την Φουκουσίμα. Με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καίνε περισσότερο κάρβουνο και λιγνίτη. Η Γερμανία, πάντα είχε ηλεκτροδότηση από κάρβουνο και λιγνίτη. Συν πυρηνικά, και πιο πρόσφατα αέριο. Κλείνοντας πυρηνικά διαφήμισαν ότι θα έκαναν ενεργειακή επανάσταση με ΑΠΕ. Αλλά δεν δούλεψε. Και αναγκάστηκαν να προσθέσουν κάρβουνο. Και έκοψαν και το αέριο που ήταν ακριβό (και με τις ΑΠΕ έγινε ακόμα ακριβότερο αφού αναγκάστηκε και αυτό να είναι τυχαίο και μεταβλητό) και έβαλαν ακόμα περισσότερο κάρβουνο.  Με μία καινούργια παρενέργεια όμως... Παρ' όλο το φθηνό κάρβουνο εξ αιτίας των ΑΠΕ, η τιμή του ρεύματος εκτινάχτηκε, και ζορίζει και τους καταναλωτές και την βιομηχανία... Και αυτοί προσπαθούν να μαζέψουν το πρόβλημα. Αλλά συνεχίζουν να μας το εξάγουν, και εμείς, σαν πρόθυμοι (και φαύλοι) ηλίθιοι, το εισάγουμε.
 
Ό,τι σάς λέω έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί σε δόκιμα και σοβαρά ΜΜΕ και σε έντυπα της ΕΕ. Όποιος δεν καταλαβαίνει, ρωτάει και μαθαίνει. Οι ΑΠΕ είναι μια ουτοπία. Μία οφθαλμαπάτη. Που επειδή μας κοστίζει πανάκριβα δεν είναι πια οφθαλμαπάτη, είναι σκέτη απάτη. Είτε πολλές, είτε λίγες, είτε ιδιωτικές, είτε ...λαϊκές, είτε δεξιές, είτε αριστερές (και πάντα Πράσινες) είναι απάτη. Ενεργειακή απάτη, περιβαλλοντική απάτη, οικονομική απάτη. Άσχετα αν μου αρέσουν ή δεν μου αρέσουν, άσχετα αν κάνουν καλό ή κακό στο ...νησί.  Δεν μου αρέσουν και δεν κάνουν καλό. Καταστρέφουν ένα μοναδικό τοπίο, ακούγονται στα 1-2 χιλιόμετρα, αλέθουν πουλιά, ρίχνουν τις αξίες των ακινήτων, διώχνουν τουρισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροι και οι δασικοί δρόμοι ΑΔΑ: ΒΛΛ10-Η2Ι
Τουλάχιστον παραδέχθηκαν ότι τα αιολικά θέλουν τεράστιους δρόμους γιατί πριν για το Ελληνικό κράτος πέρναγαν από 5μ. πλάτος δρόμου.