Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Διακοπή οικοδομικών εργασιών στα Πράσσα, μετά από αίτηση του Δημάρχου Τήνου, κ. Ιωάννη Σιώτου. ΔΕΝ μασάμε στην Τήνο



Ο Δήμος Τήνου αποφάσισε ότι θέλει να καταλάβει τι και πού ακριβώς αδειοδότησε, όταν έδωσε άδεια για μπετά και οικίσκο στις θέση Πράσσα, πάνω από την Β' Εύρεση, στα Υστέρνια. Σε έκταση 55 στρεμμάτων όπως "διορθώθηκε" 10 χρόνια μετά την αγορά; Σε 45 στρέμματα που έλεγε το συμβόλαιο αγορά; Ή σε 39,8 στρέμματα, όπως βαφτίστηκε πριν λίγους μήνες;


Το 2001 αγοράστηκαν κάτι εγκαταλειμμένοι αγροί στην θέση Πράσσα, πάνω από τα Υστέρνια, με ένα συμβόλαιο, που έλεγε "46 στρέμματα" και έναν αμαξωτό χωματόδρομο και έναν αγροτικό δρόμο (από αυτούς τους παραδοσιακούς, μονοπάτια τους λένε, που, φυσικά, δεν αναφερόταν στο τοπογραφικό, αφού δεν υπήρχαν.

Τα χαρτιά έγραφαν 46 στρέμματα, αλλά μια ματιά στο Κτηματολόγιο, δείχνει ότι η έκταση έγραφε 46, αλλά ήταν 55 στρέμματα. Και με βάση τα 55 που ήταν 46 και δεν είχαν δρόμο, αλλά κάποιος τον ζωγράφισε το 2004, πάνω στο τοπογραφικό του 2001, ο "επιχειρηματίας" από την Τζιά που θέλει να βάλει αιολικά στην Τήνο, πήρε κάτι άδειες που ρητά απαγόρευαν οδοποιία, ή βελτίωση οδοποιίας, που δεν προϋπήρχε, αλλά υπάρχει, πάει ΜΟΝΟ στο χωράφι που αγόρασε και πουθενά αλλού, και αυτό που απαγορευόταν και απαγορευόταν να βελτιωθεί, τώρα βελτιώνεται, επειδή η Δασική το βάφτισε και αυτόν, τον ανύπαρκτο δρόμο,  χορτολιβαδικό. Μόνο στην Ελλάδα και ίσως στην Μπουρκίνα Φάσο γίνονται τέτοια.

Και ο "επιχειρηματίας"; Όχι, δεν άνοιξε αυτός τον δρόμο, το 2001 (όχι βέβαια, ο χειριστής της μπουλντόζας το έκανε), ούτε έκοψε αυτός την αλυσίδα και ούτε πέταξε αυτός την πινακίδα του Δήμου το 2019 από όπου περνάει μέσα από Δημοτική Έκταση, που ,όχι, δεν την καταπάτησε, αυτός, οι γελούδες το έκαναν.

Ο "επιχειρηματίας" έχει πουλήσει και πακέτο από όλες αυτές τις μαϊμουδιές, σε κάποια Aiolis GmbH με έδρα το ...Μόναχο. Φυσικά αυτοί δεν ρώτησαν ποιος έκοψε την αλυσίδα. Σας διαβεβαιώ, όλοι οι αιολικοί είναι είτε λίγο κλέφτες, είτε λιγάκι κλεπταποδόχοι, είναι ΟΛΟΙ ψεύτες,  αλλά "νόμιμοι" και, όποιος θίγεται, είμαι στην διάθεσή του.

Για τα Πράσσα, τα έχω ξαναπεί αυτά...:  43,5 + 11,5 = 46 = 56 ή το πιάσιμο στα Πράσσα και στο Το 1997, πάνω από την Β' Εύρεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: